Hakerzy twierdzą, że ukradli dane ponad 18 milionów Polek i Polaków z firmy MyDr / Potwierdzono wyciek danych blisko 19 milionów obywateli Polski

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
34378
Miasto
Trololololo
MyDr to jeden z największych polskich dostawców systemu Elektronicznej Dokumentacji Medycznej, obsługujący tysiące punktów ochrony zdrowia. Korzystają z niej m.in. lekarze podczas wypisywania recept. Według włamywaczy w ich rękach znalazło się 18 814 422 unikatowych numerów PESEL.

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
34378
Miasto
Trololololo
- Z przykrością muszę poinformować, że doszło do nadzwyczajnego wycieku danych blisko 19 milionów obywateli Polski - poinformował minister cyfryzacji, wicepremier Krzysztof Gawkowski, informując o cyberataku na systemy firmy MyDr. - Mamy do czynienia z dużym pakietem danych wrażliwych - przekazał szef resortu.

Nitrogene

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
2211
Chciałem sprawdzić na stronie bezpiecznedane.gov.pl ale po próbie zalogowania się profilem zaufanym wywala monit, że strona nie istnieje.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
34378
Miasto
Trololololo
Chciałem sprawdzić na stronie bezpiecznedane.gov.pl ale po próbie zalogowania się profilem zaufanym wywala monit, że strona nie istnieje.
Pewnie masa ludzi teraz sprawdza, sprawdziłem i też mnie wywala.

Nitrogene

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
2211
Państwo z dykty i styropianu! Już przerabiali temat z wydajnością serwerów po wtargnięciu ruskiej rakiety. Wtedy ludzie nie byli w stanie ściągnąć niewielkiego PDF-a z poradnikiem (który kilka miesięcy temu był wysyłany w formie drukowanej do wszystkich domów i mieszkań w Polsce) zachowania w przypadku zagrożeń. Ten kraj jest tylko teoretyczny, bo jak przychodzi co do czego, to nic nie działa.

Tak na marginesie przypomniała mi się fajna książka Zygmunta Miłoszewskiego pt. „Gniew”. To trzecia ( i niestety ostatnia) część cyklu powieści o prokuratorze Szackim. Polecam!
A teraz cytacik:

Ostatnia edycja:

al

Ali al Forumiani, Duchowy przywódca PZD
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
13821
Miasto
Somewhere over the rainbow.
Państwo z dykty i styropianu! Już przerabiali temat z wydajnością serwerów po wtargnięciu ruskiej rakiety. Wtedy ludzie nie byli w stanie ściągnąć niewielkiego PDF-a z poradnikiem (który kilka miesięcy temu był wysyłany w formie drukowanej do wszystkich domów i mieszkań w Polsce) zachowania w przypadku zagrożeń. Ten kraj jest tylko teoretyczny, bo jak przychodzi co do czego, to nic nie działa.

Tak na marginesie przypomniała mi się fajna książka Zygmunta Miłoszewskiego pt. „Gniew”. To trzecia ( i niestety ostatnia) część cyklu powieści o prokuratorze Szackim. Polecam!
A teraz cytacik:

Jak masz papierowy to po co PDFa chciałeś ściągać? Zablokowałeś serwery i inni nie mogli pobrać :sarkazm

Nitrogene

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
2211
Jak masz papierowy to po co PDFa chciałeś ściągać? Zablokowałeś serwery i inni nie mogli pobrać :sarkazm
Ja nawet nie dostałem powiadomienia. A nawet jakbym dostał, to pewnie z kilkudniowym opóźnieniem.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
34378
Miasto
Trololololo
Gawkowski powiedział że oni dopiero wdrożą możliwość sprawdzenia tych danych które wyciekły.

Do góry