Jak stworzyć folder w menu głównym Androida

wcpicker

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
121
Miasto
Łódzkie
Jak stworzyć folder w menu głównym tabletu z android 5.0.1
Wiem że na pulpicie wystarczy przeciągnąć jedną ikonkę na druga ażeby powstał folder
ale jak można zrobić porządek z ikonkami w menu?

helium

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
2611
Miasto
Kraków
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale jak chodzi Ci o folder w menu Aplikacje to:
Menu (trzy kropy) -> Edytuj / Odinstaluj aplikacje -> I teraz przeciągasz ikonę apki na inną ikonę i mamy folder.
Przynajmniej tak to się robi na smartfonie (KitKat)

wcpicker

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
121
Miasto
Łódzkie
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale jak chodzi Ci o folder w menu Aplikacje to:
Menu (trzy kropy) -> Edytuj / Odinstaluj aplikacje -> I teraz przeciągasz ikonę apki na inną ikonę i mamy folder.
Przynajmniej tak to się robi na smartfonie (KitKat)
Wiem o co chodzi z trzema kropkami bo bez problemu zrobiłem porządek w lg g3, niestety w lenovo yoga nie mam trzech kropek ani żadnej opcji edytuj

Zeno

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1583
@wcpicker nie dziw się. Kupiłeś chiński tablet, a Chińczycy mają to do siebie, że lubią w swoich urządzeniach wszystko organizować na pulpitach. Tam musisz zaprowadzić porządek. Klikając na kółeczko z kropeczkami wywołujesz jedynie listę wszystkich zainstalowanych aplikacji. Taki urok.
Możesz spróbować zainstalować jakiś launcher, np. ten:
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

ale nie wydaje mi się, żebyś bez rota był w stanie stworzyć sobie dwustopniowe menu.

wcpicker

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
121
Miasto
Łódzkie
Chyba będę musiał się przyzwyczaić do tego menu i na pulpicie tworzyć foldery, z czasem żeby coś znaleźć i wyciągnąć na pulpit trzeba będzie się naszukać w tym bałaganie.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29948
Miasto
Trololololo

wcpicker

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
121
Miasto
Łódzkie
zainteresuj się jakimś launcherem
Skoro nie da się rozwiązać problemu bez konieczności instalacji dodatkowej aplikacji to mus będzie poszukać launchera.
Widziałem jeszcze coś takiego
.
Najlepiej jednak będzie jak chwilę poczekam i dam się wypowiedzieć koleżankom i kolegom który faktycznie będzie najwygodniejszy.
Zależy mi na obsłudze w języku Polskim.

Do góry