A
Anonymous
Często zdarza się tak, że chcemy naszemu znajomemu szybko wysłać jakiś duży plik i tutaj pojawia się problem, ponieważ przez maila takiego pliku nie wyślemy, jedyną możliwością jest wrzucić nasz plik na jakiś hosting, jednak, to trochę potrwa (w zależności od hostingu i szybkości naszego łącza, a konkretnie uploadu)
Jednak z pomocą przychodzi nam strona internetowa
oferuje ona wysyłanie plików z naszego komputera bezpośrednio na komputer odbiorcy, plik nie jest przechowywany za zewnętrznych serwerach
Wygląda to tak:
Wchodzimy na stronę i klikamy na przycisk "wybierz" po czym wybieramy plik, który chcemy komuś wysłać
Plik w mgnieniu oka zostaje dodany
naszym oczom ukazuje się adres, który musimy wysłać osobie, której chcemy udostępnić plik, ważne jest, że plik możemy także zabezpieczyć hasłem. Plik jest udostępniany do czasu zamknięcia tej strony
Jak to wygląda od strony użytkownika pobierającego od nas plik?
Ano tak:
U osoby udostępniającej plik wygląda to tak:
Jak widać na screenie powyżej wysyłanie pliku trwa bardzo krótko
Dlaczego pokazuje mi się błąd i nie mogę pobrać udostępnionego mi pliku?
Jest to ograniczenie wielkości pliku, limit ten istnieje tylko dlatego, że FilesOverMiles oparty jest na Adobe Flash Player, wymaga to przechowywania wysyłanego bądź odbieranego pliku w pamięci RAM komputera
W rezultacie nadawca może przesłać tylko te pliki, które są mniejsze niż pamięci na jego komputerze. Z kolei odbiorca może pobrać tylko te pliki, które są mniejsze niż połowa pamięci na jego komputerze
FilesOverMiles wykorzystuje 128-bitowe szyfrowanie (AES)
Więcej dowiecie się z FAQ, który znajdziecie tutaj:
FAQ jest w języku angielskim
Jednak z pomocą przychodzi nam strona internetowa
Zaloguj
lub
Zarejestruj się
aby zobaczyć!
oferuje ona wysyłanie plików z naszego komputera bezpośrednio na komputer odbiorcy, plik nie jest przechowywany za zewnętrznych serwerach
Twoje pliki są wysyłane najkrótszą drogą - bezpośrednio pomiędzy Tobą i odbiorcą. Nie ma żadnych serwerów pośredniczących w przesyłaniu plików
Ty kontrolujesz kto pobiera Twój plik poprzez przekazanie odbiorcy sekretnego i unikalnego adresu URL wygenerowanego przez FilesOverMiles. Twój plik jest szyfrowany i wysyłany bezpośrednio do odbiorcy. Bez pośredniczących serwerów
Wygląda to tak:
Wchodzimy na stronę i klikamy na przycisk "wybierz" po czym wybieramy plik, który chcemy komuś wysłać

Plik w mgnieniu oka zostaje dodany

naszym oczom ukazuje się adres, który musimy wysłać osobie, której chcemy udostępnić plik, ważne jest, że plik możemy także zabezpieczyć hasłem. Plik jest udostępniany do czasu zamknięcia tej strony

Jak to wygląda od strony użytkownika pobierającego od nas plik?
Ano tak:

U osoby udostępniającej plik wygląda to tak:

Jak widać na screenie powyżej wysyłanie pliku trwa bardzo krótko
Dlaczego pokazuje mi się błąd i nie mogę pobrać udostępnionego mi pliku?

Jest to ograniczenie wielkości pliku, limit ten istnieje tylko dlatego, że FilesOverMiles oparty jest na Adobe Flash Player, wymaga to przechowywania wysyłanego bądź odbieranego pliku w pamięci RAM komputera
W rezultacie nadawca może przesłać tylko te pliki, które są mniejsze niż pamięci na jego komputerze. Z kolei odbiorca może pobrać tylko te pliki, które są mniejsze niż połowa pamięci na jego komputerze
FilesOverMiles wykorzystuje 128-bitowe szyfrowanie (AES)
Więcej dowiecie się z FAQ, który znajdziecie tutaj:
Zaloguj
lub
Zarejestruj się
aby zobaczyć!
FAQ jest w języku angielskim