Jak zabezpieczyć dysk (zewnętrzny) przed skasowaniem (przypadkowym) plików?
Chyba najlepszym rozwiązaniem będzie szyfrowanie.tofana napisał:Jak zabezpieczyć dysk (zewnętrzny) przed skasowaniem (przypadkowym) plików?
alberto napisał:A szyfrowanych to nie da się usunąć?
W pełni się z Tobą zgadzam. Ale co w sytuacji gdy tofana, użyczy komputera koleżance, która ją odwiedzi i będzie chciała nagle coś sprawdzić na facebook'u? A ona wyjdzie akurat zaparzyć jej kawę?Hornet napisał:Najprostszym sposobem jest : myśleć o tym co się robi.To ogranicza formę przypadku do minimum.
mowa jest o dysku zewnętrznym więc zawsze można go wziąć ze sobą dla bezpieczeństwaAndy napisał:W pełni się z Tobą zgadzam. Ale co w sytuacji gdy tofana, użyczy komputera koleżance, która ją odwiedzi i będzie chciała nagle coś sprawdzić na facebook'u? A ona wyjdzie akurat zaparzyć jej kawę?Hornet napisał:Najprostszym sposobem jest : myśleć o tym co się robi.To ogranicza formę przypadku do minimum.
Hornet napisał:Najprostszym sposobem jest : myśleć o tym co się robi.To ogranicza formę przypadku do minimum.
Tofana-no właśnie...ten 1% może nieraz zaważyć.Moja koleżanka przestała kiedyś na chwilkę myśleć w "Bed Club" i następnego ranka obudziła się w obcym łóżkutofana napisał:Nie przesadzajmy, nie można stale mysleć!![]()
Chodzi o ten 1‰ nieuwagi!
Hornet napisał:Tofana-no właśnie...ten 1% może nieraz zaważyć.Moja koleżanka przestała kiedyś na chwilkę myśleć w "Bed Club" i następnego ranka obudziła się w obcym łóżkutofana napisał:Nie przesadzajmy, nie można stale mysleć!![]()
Chodzi o ten 1‰ nieuwagi!.
Hornet napisał:Tofana-no właśnie...ten 1% może nieraz zaważyć.Moja koleżanka przestała kiedyś na chwilkę myśleć w "Bed Club" i następnego ranka obudziła się w obcym łóżkutofana napisał:Nie przesadzajmy, nie można stale mysleć!![]()
Chodzi o ten 1‰ nieuwagi!.