Na stacjonarnym komputerze z 447 MB pamięci ram i zainstalowanym systemem windows XP professional robię sobie optymalizację. Dużo czytałem na temat tego, że usunięcie plików czcionek z folderu Fonts nieco przyspiesza komputer. Chciałem się Was zapytać, które zatem pliki czcionek mogę bezpiecznie usunąć ? tak, żeby nie zepsuć sobie niczego podczas przeglądania internetu, czy podczas korzystania z komputera. Niektóre czcionki są podobno nie potrzebne. Powiedzcie mi proszę, które to są czcionki ?
Teraz jak wchodzę do menadżera zadań to w zakładce "Wydajność" w sekcji "Sumy" mam:
Dojścia: 7938
Wątki: 387
Procesy: 28
Natomiast zużycie procesora skacze teraz od 35% do 100% przy pisaniu tylko tego wątku.
Czy da się w jakiś sposób coś wyłączyć albo włączyć w rejestrze systemu albo w samym systemie, żeby zmniejszyć procesy do np. 11, wątki też żeby były mniejsze i dojścia też mniejsze i żeby zużycie procesora zmniejszyć ?
Proszę o pomoc w tej sprawie.
Teraz jak wchodzę do menadżera zadań to w zakładce "Wydajność" w sekcji "Sumy" mam:
Dojścia: 7938
Wątki: 387
Procesy: 28
Natomiast zużycie procesora skacze teraz od 35% do 100% przy pisaniu tylko tego wątku.
Czy da się w jakiś sposób coś wyłączyć albo włączyć w rejestrze systemu albo w samym systemie, żeby zmniejszyć procesy do np. 11, wątki też żeby były mniejsze i dojścia też mniejsze i żeby zużycie procesora zmniejszyć ?
Proszę o pomoc w tej sprawie.