Jaki laptop do 2500

rene1983

Wygadany
Reakcje/Polubienia
5
Witam bardzo jak w tytule poszukuję dla siostry laptopa do kwoty 2500 mniej więcej,może macie jakieś propozycję. ??

eMCe

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
4
Miasto
Ś-Wsch
Napisz może coś więcej, do czego laptop będzie używany, czy ma być z systemem czy bez itp.
Wtedy będzie dużo łatwiej dopasować sprzęt, bo w kwocie do 2,5 tysia to trochę tego jest. No chyba, że siostrze wszystko jedno albo ma taki babski warunek jak np. moja była, że wszystko jedno byle biały :p
Rozwiń troszkę temat a na pewno brać forumowa coś uradzi :friends

andyxa

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
977
eMCe napisał:
Napisz może coś więcej, do czego laptop będzie używany, czy ma być z systemem czy bez itp.
Wtedy będzie dużo łatwiej dopasować sprzęt, bo w kwocie do 2,5 tysia to trochę tego jest. No chyba, że siostrze wszystko jedno albo ma taki babski warunek jak np. moja była, że wszystko jedno byle biały :p
Rozwiń troszkę temat a na pewno brać forumowa coś uradzi :friends

będzie łatwiej, ja tylko dodam 15 czy 17 a może jeszcze inny cal :)

rene1983

Wygadany
Reakcje/Polubienia
5
15 biały może byle żeby nie czarny , grać wątpię ze będzie.

andyxa

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
977
PiotrN72 napisał:
poszukaj coś w sklepie

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
kiedyś miałem podobny problem i na tym forum polecono mi tę stronę
niezły wybór, rozsądne ceny

Popieram , dobry sklep ,miła obsługa i kontakt telefoniczny.

Zawisza Czarny

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
64
Miasto
Trójkąt Bermudzki
Widzę że wybrałeś z dyskiem SSD - myślę że dobrze
Ja osobiście bym szukał z i5
Poza tym całkiem fajna maszyna. Też kiedyś wybrałem laptopa ze stajni ASUS mimo że wcześniej użytkowałem (i jeszcze użytkuję HP). Z asusa jestem zadowolony.

Conti

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
76
Już po zakupie ??
Jeśli nie to proponowałbym inny procek niż i3 ultramobilny. To są dość wolne procki. i5 + 4GB ramu + SSD byłby sporo lepszym wyborem
Niestety o 100zł przekraczamy budżet, ale komfort pracy byłby nieporównywalny.

P.S.
Ogólnie unikałbym i3xxxU i słabszych procków. Szukałbym od i3xxxM wzwyż ....
i3xU < i3xM ~~ i5xU < i5xM .......

helium

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
2611
Miasto
Kraków
rene1983 napisał:
dziękuje za pomoc strona jest super wybrałem ten model ..

To niezły wybór ale gdyby procek był mocniejszy tz. M a nie U byłoby lepiej. Jeżeli siostra nie zamierza grać w gry to grafika zintegrowana byłaby lepszym rozwiązaniem. Ten model ma dodatkową kartę NVIDIA GeForce 920M więc będzie tylko niepotrzebnie pobierała energię. Można było wybrać model ze zintegrowaną grafiką (tańsza) a z lepszym prockiem.

wojtek758

Wygadany
Reakcje/Polubienia
2
Wyzwania jakie stawiaja producenci nie tylko gier ale softow graficznych a zwlaszcza (tu wazne) wchodzaca coraz wiekszymi krokami 4K UltraHD (w kolejce juz czeka 8K) na chwile obecną jak i nadchodzace lata, podstawowa moc w obudowie to i7, mini. 8 Giga Ram, flash SSD. Ekran/monitor podobnie jak grafa - według zasobności portfela.

rene1983

Wygadany
Reakcje/Polubienia
5
wojtek758 napisał:
Wyzwania jakie stawiaja producenci nie tylko gier ale softow graficznych a zwlaszcza (tu wazne) wchodzaca coraz wiekszymi krokami 4K UltraHD (w kolejce juz czeka 8K) na chwile obecną jak i nadchodzace lata, podstawowa moc w obudowie to i7, mini. 8 Giga Ram, flash SSD. Ekran/monitor podobnie jak grafa - według zasobności portfela.
wszystko co piszesz to może i racja ale tez trzeba patrzeć na pieniądze bo w końcu komputer mojej siostrze jeść nie da.

Do góry