Jaki laptop wybrać ?

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
Dziś mam dla Was kolejny zestaw pytań :zawsty
Chciałbym siostrzeńcowi kupić lapka ...lecz nie chodzi mi o zwykły sprzęt , tylko taki trochę bardziej wydajny bo chłopak lubi grać
...i teraz pytanie czy bawić się w 17 calowe wyświetlacze czy zostać przy 15kach
Tak na szybko znalazłem takie cudo

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Dobry procek(Core i5-4200M) i b.wydajna karta (NVIDIA GeForce GTX 760M 2GB) dużo ramu (8GB ) dysk (1000GB ) ale matryca 15stka
a może

dobry procek (Core i5-4200M), trochę słabsza karta (NVIDIA GeForce GT 750M 2GB) , mniej ramu (4GB) dysk (500GB) ale matryca 17stka
Chciałbym wydać w okolicy 3 koła ...dotychczas przejrzałem ofertę MSI lecz myślę też o lenovo

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71

to już prawie znam na pamięć :p ..chodziło mi raczej o prywatne doświadczenia i sugestie

A

Anonymous

Przede wszystkim, jeżeli sprzęt ma być do grania, to albo rezygnujemy z laptopa na rzecz komputera stacjonarnego albo lecimy w sprzęt dedykowany dla graczy ale w tym wypadku nie masz co marzyć o tej półce cenowej.
Kolejna rzecz, na którą warto zwrócić uwagę, to nie tylko procesor, RAM i GPU ale też dysk - przeklęte HDD z 5400 RPM to właśnie wąskie gardło w przypadku sprzętu komputerowego.
Sam kupiłem ostatnio ASUS-a z 8 GB RAM, Intel Core i5 i GeForce GT 720M i co z tego kiedy HDD psuje całą zabawę dlatego przymierzam się do zakupu SSD.
I jeszcze jedno: wszystkie nVidie z M w nazwie modelu, to czipy dedykowane dla urządzeń mobilnych i niestety ustępują one znacznie modelom dla "stacjonarek".
No i ważne jakie "granie" masz na myśli ;)

Franc

Nowy użytkownik
Reakcje/Polubienia
0
Osobiście uważam, że kupowanie 15-calowego laptopa by tylko stał na biurku to błąd - po prostu większa powierzchnia ekranu na "dłuższą metę" jest bardziej opłacalna/wygodniejsza. Moi koledzy przy wyborze laptopa dla siebie porównali moją 17' z 15' z firmy i wszyscy dołożyli trochę dodatkowej kasy na większy sprzęt - ale u każdego laptop stoi tylko na biurku i bardzo rzadko go przenoszą/przewożą. Poszukaj lepiej laptopa z dwoma dyskami: SSD i HDD lub, o ile jest opcja, zastąp napęd DVD na dysk twardy - teraz napęd optyczny można dokupić dodatkowy a z płyt w dobie Steama prawie się nie korzysta.

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
Stacjonarke już ma i dlatego to musi być lapek ...o jakie granie chodzi ? ...większość gier na średnich lub dużych detalach.wszystkie nowe tytuły i tak idą na stacjonarnym....3 koła to limit
Edit W jego przypadku lapek nie będzie stał tylko na biurku ...

A

Anonymous

Jeśli chodzi o gry to pozostał bym przy Msi.
Akurat co do cali mam inne zdanie. Wziąłbym 15 cali.
Jest poręczniejszy, i mówię to po tym jak miałem 17 cali. Jak chcę zagrać na większym obrazie to podpinam go pod telewizor.
Do dysku ktośtam ma rację.
Nie tak dawno brałem córce ASUS-a z 4 GB RAM (drugą kostkę dokupiłem samodzielnie), Intel Core i5 i GeForce GT 740M. Włożyłem SDD, system 8.1 na czysto i popyla aż miło.
Same lapki Wybrałeś bardzo fajne.

A

Anonymous

Pierwszy proponowany przez Ciebie laptop jest lepszym wyborem niż ten drugi.
Jeśli zaś chodzi o matrycę, to cale nie są aż takie ważne 15" jest ok, ważniejsze jest natomiast czy matryca jest matowa, czy błyszcząca, matryca błyszcząca potrafi doprowadzać do szału...

Gonzoo

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2
Jak dla gracza , to najwazniejszy procek , ramy i oczywiscie najlepsza grafika . A za monitor moze sluzyc telewizor po hdmi .
Sam sporo gram na 15 calach , ale jak komp jest na tyle wydajny , azeby go podlaczyc to TV po hdmi , to juz zupelnie inny wymiar gamingu .
Ja bym wybral lepsze podzespoly , 15 cali styknie ale nie mniej . pozdro

i dorzucilbym jeszcze do zestawu podkladke chlodzaca z wentylatorkami , napewno sie przeda do laptoka .

fiodor99

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
86
Miasto
25° 47' N 80° 13' W

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71