Jaki program wybrac do kopii zapasowej?

CiociaSamoDobro

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0
Kupilam dysk zewnetrzny i teraz chcialabym robic kopie zapasowe co jakis czas. Jaki program polecacie, jaki bylby najlepszy?

wacek_1984

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
49
Działający, tak na prawdę to nie ma różnicy, obecnie soft różni się niewiele. Przetestuj kilka triali np:
- Acronis True Image
- AOMEI Backuper
- Backup4All

Nawet Cobian Backup jest całkiem ok.

Jak dla mnie to kwestia wygody, ja używam ATI dlatego że wygrałem kiedyś lickę na 3 stanowiska. Program mi się wizualnie bardzo nie podoba, ale działa sprawnie.

Manila

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
58
Ciociu, jeśli masz na myśli bezpłatne, to:
- Macrium Reflect Free
- Todo Backup Free
- Aomei Backupper

ichito

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
235
Miasto
Kraków
Jeśli to zwyczajne kopie folderów/plików to nie potrzeba żadnego specjalnego programu do tworzenia kopii...wystarczy w zupełności menadżer plików, który pozwoli wybrać i skopiować to, co potrzebujemy mieć na dysku zewnętrznym, a ponadto da możliwość skompresowania kopii i to nawet z hasłem, jeśli jest taka potrzeba.
Niektóre (chyba nawet większość) dają też możliwość synchronizacji między lokalizacjami...to wszystko mamy np. we FreeCommander.
Jeśli masz potrzebę robienia kopii z codziennej pracy, każdej wersji pliku, zmian w danym folderze, to wtedy można faktycznie zastanowić się nad czymś co działa jako automat do synchronizacji.

Inna sprawa to kopie systemu...używam Keriver 1-Click Free, ale tu są użytkownicy innych programów i z pewnością zaproponują coś innego też.

tofana

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
857
Miasto
Boogie Street
Napisz czy chcesz robić kopie np. systemu, całego dysku czy plików?

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
CiociaSamoDobro napisał:
Kupilam dysk zewnetrzny i teraz chcialabym robic kopie zapasowe co jakis czas. Jaki program polecacie, jaki bylby najlepszy?
Jakiej firmy jest to dysk? Do dysków Seagate dostępna jest darmowa wersja Acronisa : DiscWizad

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Do dysków WD również darmowa wersja Acronis True Image WD Edition

...i to oprogramowanie zupełnie wystarczy by tworzyć pełne kopie zapasowe dysków i partycji , również systemowych. Nie ma rozbudowanych opcji jak płatna wersja Acronis True Image, które jednak zupełnie się nie przydają jeśli chodzi tylko o utworzenie i potem przywrócenie partycji, ale ja wspomniałem w zupełności wystarcza do domowego użytku.

CiociaSamoDobro

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0
Emmers napisał:
CiociaSamoDobro napisał:
Jakiej firmy jest to dysk? Do dysków Seagate dostępna jest darmowa wersja Acronisa : DiscWizad

Do dysków WD również darmowa wersja Acronis True Image WD Edition

...i to oprogramowanie zupełnie wystarczy by tworzyć pełne kopie zapasowe dysków i partycji , również systemowych. Nie ma rozbudowanych opcji jak płatna wersja Acronis True Image, które jednak zupełnie się nie przydają jeśli chodzi tylko o utworzenie i potem przywrócenie partycji, ale ja wspomniałem w zupełności wystarcza do domowego użytku.

To jest taki dysk: Toshiba Stor.E Basics 500GB USB 3.0

Do góry