Cetus napisał:Jeszcze jedno pytanie: jeśli telefon obsługuje tylko karty micro sim to czy mogę moją starą kartę wymienić ?
Idziesz do swojego operatora i bezpłatnie Ci wymieni na nową.
Cetus napisał:Jeszcze jedno pytanie: jeśli telefon obsługuje tylko karty micro sim to czy mogę moją starą kartę wymienić ?
al_arsen napisał:Idziesz do swojego operatora i bezpłatnie Ci wymieni na nową.
Dodatkowo w Orange nie zrobią Ci tego na miejscu, tylko musisz kilka dni czekać... :nea
sworoslaw napisał:al_arsen napisał:Idziesz do swojego operatora i bezpłatnie Ci wymieni na nową.
No nie do końca tak jesttylko Play za darmo wydaje duplikat karty sim
U pozostałych operatorów płacisz, w Plusie ~12zł, Orange ~20-25 jak pamiętam, a T-mobile ~15.
Dodatkowo w Orange nie zrobią Ci tego na miejscu, tylko musisz kilka dni czekać... :nea
LGG napisał:W ciągu 1 godziny miałem już sygnał !!
sworoslaw napisał:LGG napisał:W ciągu 1 godziny miałem już sygnał !!
A mi kazali kilka dni czekać zanim w ogóle dostałem duplikat. Jak już był, to tak, zasięg był od razu praktycznieale samej karty fizycznie nie było.
sworoslaw napisał:Cóż, miejsce może mieć znaczeniea może też mieć znaczenie, że w moim wypadku była to oferta na kartę
A jeśli chodzi o przycięcie karty- masz rację, jest to najlepsze rozwiązanie. Zwłaszcza, że do standardu micro SIM każdą kartę da się zmniejszyć. Dopiero przy nano SIM mogą się zacząć schody.
Zeno napisał:Przejście z sim do microsim to żaden problem. Miałem tak przy zmianie operatora. W salonie Orange pani wyjęła kartę sim, przycięła nożyczkami do rozmiaru microsim i po 5 min. karta już była aktywna. Dlatego nie ma co przepłacać za duplikat i najlepiej dać 5 zeta w jakimś punkcie GSM za przecięcie starej karty, niż bujać się z duplikatem.