Kaspersky - wszystkie wersje

malarz1972

Nowy użytkownik
Reakcje/Polubienia
0
Re: Kaspersky Antywirus i Internet Seciurity 2011 Wydany !

Mam 2 kody do KISa z Rzepy i 1klucz Pandacloud pro na rok.Zamienię na coś innego.propozycje na PW

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29755
Miasto
Trololololo

mac

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
3
Miasto
Starogard Gdański/Berlin

Dzisiaj ukazały się najnowsze wydania Kaspersky IS 2011 i Kaspersky AV 2011 w wersji Polskiej :D

Kaspersky Internet Seciurity 2011 11.0.2.556 PL
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Kaspersky Anti-Virus 2011 11.0.2.556 PL

INFORMACJE O NOWEJ KOMPILACJI:

Likwis

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2
Miasto
Okolice Krk

No nareszcie jest. W sumie polska wersja ukazała się wcześniej w stosunku do wielu innych wersji językowych. Czas na testy :)

Likwis

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2
Miasto
Okolice Krk

Po instalacji i aktualizacji baz Av doinstalowany zostaje patch b. Na tą chwile Kis posiada oznaczenie 11.0.2.556(a,b)

mac

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
3
Miasto
Starogard Gdański/Berlin

U mnie po czystej instalacji KIS(odinstalowanie poprzedniej wersji i zainstalowanie nowej)wyraznie zmniejszyło się obciążenie procesora przy pełnym skanowaniu i aktualizacji bazy wirusów. Możliwe że to wynik tego że na nowo instalowałem KIS. Zobaczymy jak będzie dalej. Chociaż KIS nigdy za bardzo mi nie obciążał komputera :)

Likwis

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2
Miasto
Okolice Krk

Pierwsze wrażenia: Na moim 2 jajowym procku, 2 Gb ramu podczas spoczynku pobiera ponad 30 mb ramu w 2 procesach avp.exe. Procka nie obciąża . Przy full skanie zauważyłem szybsze skanowanie oraz nie spowalniania komputera . Nie "zamraża procka", nie" szarpie" dyskiem, działa okej. Naturalnie heurystyka na maksa, skanowanie archiwów itp. W tle działał Windows Media player, Mozilla, ogólnie 50 procesów w managerze zadań. Przy skanie obiektów krytycznych nie zauważyłem poprawy zbytnio. Skanuje jak wersja 400. Co do uruchamiania i zamykania systemu zauważyłem poprawę. Komputer z Systemem Windows XP SP3 zamyka się szybciej , tak samo załadowanie się Kisa po uruchomieniu trwa szybko . Przeglądanie stron internetowych, nie ma zwiech, strony szybciej się ładują, nie zmniejsza transferu danych . Jest poprawa. Aktualizowanie baz antywirusowych tak samo jak w wersji CF1 400 z taką samą prędkością . Co do innych aplikacji Kis na moich kompie nie wpływa na gorsze ich działanie . Instalowanie się programu chyba tak samo jak wersja wcześniejsza . Największa poprawa jest w aspekcie zmniejszeniu zapotrzebowania na zasoby komputera. Nie przymula nic na full skanie z ustawieniami na maksa z pracą innych programów, a kompa mam przeciętnego na te czasy a system prawie 3 lata bez formata , czyli nie za świeży . Na lepszej maszynie i świeżym systemie powinna być większa poprawa ;)

Bizon

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
320
Miasto
Nagykutas

Wie ktoś czy ta wersja 11.0.2.556 PL chodzi na angielskich kluczach ?

mac

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
3
Miasto
Starogard Gdański/Berlin

bizon napisał:
Wie ktoś czy ta wersja 11.0.2.556 PL chodzi na angielskich kluczach ?

Jest mało prawdopodobne że zaakceptuje ci klucz EN lub inny niż PL ponieważ Kaspersky wprowadził regionalizacje kluczy i są one dopasowane do wersji językowej programu :( . Gdzieś tam czytałem że niby sporadycznie akceptuje inne klucze ale nie wiem ile w tym prawdy. Spróbuj,najwyżej odrzuci klucz i wyświetli komunikat że klucz nie jest do tej wersji programu.

Likwis

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2
Miasto
Okolice Krk

Powinna działać , gorzej polskie klucze na angielską wersje językową programu. Klucze ENG z promocji pasują do angielskiej i polskiej, U mnie trybiło, w wersji 2009, 2010 i 2011 CF1 na takich zasadach . Zaś polskie nie działały na wersji ENG. Dlatego lepiej mieć key w wersji eng jest uniwersalny :D

mac

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
3
Miasto
Starogard Gdański/Berlin

@Likwis,co do wersji 2009 i 2010 to się zgadzam,działały wszystkie klucze obojętnie z jakiego państwa.W wersji 2011 niestety są duże problemy,tak jak pisałem czasami działają ale przeważnie nie więc wydaje mi się że miałeś dużo szczęścia że w wersji 2011 ci działały. Poprostu trzeba spróbować ,najwyżej klucz odrzuci i tyle.

Wyciąg z Umowy Licencyjnej.
3.10. Posiadacz praw zastrzega sobie prawo do ograniczenia możliwości aktywacji poza regionem, w którym Oprogramowanie zostało nabyte od Posiadacza praw i/lub jego partnerów.
3.11. Jeżeli Użytkownik uzyskał Oprogramowanie z kodem aktywacyjnym ważnym dla lokalizacji językowej Oprogramowania na region, w którym zostało ono nabyte od Posiadacza praw lub jego partnerów, Użytkownik nie może aktywować Oprogramowania za pomocą kodu aktywacyjnego przeznaczonego dla innej lokalizacji językowej.

Likwis

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2
Miasto
Okolice Krk

Możliwe. Teraz akurat używam Keya ENg do Kisa 11.0.2.556 PL i działa. Wcześniej używałem tego samego Keya , ale do wersji 400 i to ENG. Przypuszczam,że jakbym zainstalował wersję Kisa 556. ENG i próbował aktywować keya z Rzeczpospolitej to by raczej na pewno nie działał. Nie zmienia to faktu jak mówisz niech bizon próbuje aktywować, może mu się uda :)

jan13

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
19

Klucz z RP był akceptowany na KIS 556 ENG,używałem tej wersji do ukazania się 556 PL.

Likwis

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2
Miasto
Okolice Krk

jan13 napisał:
Klucz z RP był akceptowany na KIS 556 ENG,używałem tej wersji do ukazania się 556 PL.

A to niespodzianka :) Teraz w takim razie to już kompletnie namieszali z tymi keyami :p

Conti

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
76

ja mam key do eng i nie działał ani z 2010pl ani z 2011pl, więc to chyba lotto.

Do góry