Keriver 1 Click Restore Free - pytanie

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30522
Miasto
Trololololo
Spróbuj może dodać w nowej linii coś takiego
[Settings]
Expire=10
AuotDel=1

Choć nie wiem czy to będzie działać, ale w PRO to odpowiada za automatyczne kasowanie kopii utworzonych X dni temu.
Expire oznacza ilość dni ( tu możesz dowolnie sobie wpisać co ile dni)
AuotDel oznacza automatyczne kasowanie gdzie 1 to włączone a 0 to wyłączone.
Może będzie śmigać.

1qaz

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
89
OXYGEN THIEF napisał:
Spróbuj może dodać w nowej linii coś takiego
[Settings]
Expire=10
AuotDel=1

Choć nie wiem czy to będzie działać, ale w PRO to odpowiada za automatyczne kasowanie kopii utworzonych X dni temu.
Expire oznacza ilość dni ( tu możesz dowolnie sobie wpisać co ile dni)
AuotDel oznacza automatyczne kasowanie gdzie 1 to włączone a 0 to wyłączone.
Może będzie śmigać.
Osobiście dla mnie nie jest problemem ręczne usuwanie kopii. To co mi tutaj proponujesz jest po prostu mechanizmem automatycznego - bezobsługowego usuwania starych kopii (tak sądzę). Pewnie ta modyfikacja przyniosła by taki rezultat jak napisałeś ale ja nie skorzystam z tego rozwiązania. Pozostawię plik konfiguracyjny w spokoju. Z drugiej strony to trochę dziwne, że producent nie dołączył "zakładki" odpowiadającej za usuwanie starych kopii w wersji FREE. Poczekam jeszcze - pewnie na tym forum znajdzie się osoba, która jak ja używa wersji FREE i może poznam jej zdanie na ten temat - czyli: Czy usuwać kopie tak jak zwykłe pliki - czyli kosz i w kosmos. Jeżeli nie to chętnie skorzystam z twojej wcześniejszej oferty (oczywiście przekaże ci coś w zamian).

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30522
Miasto
Trololololo
Najlepiej jest robić pełne kopie, mniejszy bajzel w folderze i usuwa się normalnie.Dane do aktywacji wersji Pro zaraz podeślę przez PW

ichito

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
235
Miasto
Kraków
Możesz usuwać kopie, jak zwykłe pliki z jednym zastrzeżeniem...jeśli robisz kopię różnicową lub przyrostową, to skasowanie kopii bazowej dla niej spowoduje, że jej przydatność będzie żadna, ponieważ obydwa te rodzaje kopii zapisują tylko zmiany
kopia różnicowa - zapisuje zmiany dokonane od czasu stworzenia migawki podstawowej
kopia przyrostowa - zapisuje zmiany w stosunku od ostatniej (niekoniecznie podstawowej) migawki
Dobrze więc stosować raczej kopie pełne, bo wtedy możemy normalnie nimi zarządzać wedle uznania. Jeszcze uwaga praktyczna...przy robieniu kopii z poziomu konsoli (przed startem systemu) nie da się (w wersji darmowej) opisać po swojemu kopii...nie da sie jej nazwać po swojemu. Można to zrobić, jeśli robimy kopię z poziomu działającego systemu. Własne nazwy niestety nie są widoczne w katalogu z kolejnymi kopiami, trzeba wejść w konsolę i tam zobaczyć jakie mają nazwy i kiedy zostały utworzone - data jest istotna, bo tylko po niej można rozpoznać kopię jak już jesteśmy w systemie i chcemy coś pousuwać.

Do góry