Norton i Avast to jedna firma także nie ma co się dziwić że Norton też szaleje.Mowa było o antywirusie Avast ze wykrywa phishing przez stronę.
Teraz od kilku dni pokazuje Norton monit że pixvid.org czyli hosting phishig.
Norton w ogóle nie dopuszcza do otworzenia URL
programyzadarmo.net.pl przez PC. Zainstalowanego Nortona mam od dawna i nie wykazywał tego czyżby alarm fałszywy? Zaczynam wątpić.
Piszę to info z telefonu bo innej możliwości nie mam.
Tutaj nie chodzi o stronę programyzadarmo.net.pl tylko tak jak napisałem pixvid.org a raczej sieć reklamową z której pixvid.org korzysta.Norton 360 wyświetla taki komunikat:
HTTML: Script _inf(Susp)
Sprawdziłem stronę programyzadarmo.net.pl na stronie Nortona i wykazało że jest bezpieczna.
Zgłosiłem dla wsparcia Nortona spór.
Od kilku dni avast nie pozwala otworzyć strony "programyzadarmo". Krzyczy o wykradaniu danych i blokuje. Nie pomaga dodanie do wyjątków. Zadziała dopiero po wyłączeniu ochrony www.
Tak dodajeszMogę sobie dodawać do wyjątków ile chcę a i tak nie pozwala otworzyć strony
Dodaj sobie wyjątek do ochrony WWW, problemem nie jest tutaj nasze forum ale sieć reklamowa z której korzysta hosting na który wrzucamy obrazki.Tymczasowo wyłączam osłonę www przed wejściem na tę stronę. Skoro brak zagrożenia to ok. Ciekawe, że dotychczas działało bez zakłóceń. Pozdrawiam wszystkich chcących pomóc.
Avast kupił też AVG.Problemem jest skrypt, którego dodaliście, aby mieć opcję bezpośredniego wrzucania fotek.
Braliście pod uwagę, że ludki, którzy by się chcieli np. tu zarejestrować przez tą blokadę nie zrobią tego.
@prawiedziadek .. do wykluczeń dodaj sobie >>Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
---------------
Norton nie jest z tej samej firmy co Avast .. z tej samej jest AVG