Konkurs ! - Acronis True Image 2015

Status
Zamknięty.

matroska

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
10
Ta historia zaczyna się, gdy mam nowy laptop już zainstalowany Windows 7 na nim, byłem bardzo podekscytowany, aby zainstalować darmową aplikację znalazłem w internecie, to nie wiem, jak ważne jest tworzenie kopii zapasowych, do niedawna oferowana aktualizacja zainstalować Microsoft, laptop staje się zamarznięta i nie może być rozruchu, wpadłam w panikę i jedynym rozwiązaniem mam jest intstall reset, wszystkie aplikacje i ustawienia aktualizacji zrobiłem po prostu zniknąć
od tego czasu używam funkcji pakietu Microsoft, jestem bardzo chętni do korzystania z funkcji kopii zapasowej Acronis, jak mają więcej opcji i przede wszystkim więcej korzyści niż w kopii zapasowej z okna
dziękuję za przeprowadzenie tej gratisów

pss

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
62
Ja nigdy nie straciłem ważnych danych. Gdy zaczęła się przygoda z kąpem to przyznam że pierwsza myśl - kopia systemu. Poszukiwania wierzcie lub nie prawie miesiąc i Macrium Reflect znaleziony (oczywiście wersja darmowa, bo płatnych było kilka). Kolejny szczebelek w drabince to był program wygrany tu na forum Keriver 1-Click Restore Pro :yhy Kolejne zabezpieczenia danych to kupno twardego dysku w wersji zewnętrznej i program do synchronizacji FreeFileSync. Szkoda troszkę że konkurs jest skierowany na dramaturgię - ale pozwolę sobie przynajmniej oficjalnie pogratulować kolejnego "konkursidła" :piwko

tofana

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
857
Miasto
Boogie Street
Historia jakich wiele. Do tej pory swoje zbiory w postaci programów i licencji kopiowałam ręcznie z dysku laptopa na dysk zewnętrzny. Chciałam sobie ten proces zautomatyzować i z polecenia :szef a skorzystałam z programu bvckup. Fajny program. :ok Przez nieuwagę jednak źle skonfigurowałam schemat backupu i ... "zrobiłam backup". Mało z krzesła nie spadłam, serce mi się zatrzymało jak ujrzałam co się stało. Wszystkie pliki z dysku zewnętrznego zostały usunięte. Zamiast dodać pliki z lapka, których nie było na dysku zewnętrznym, program dodał pliki z kompa na dysk zewnętrzny usuwając te, które już tam były. A trochę tego było - 1,5 roku zbierania programów i licencji. :( Dodam, że program nie umożliwia cofnięcia akcji. :nea
Niestety, z powodu nadpisania plików, mimo pomocy kilku użytkowników tego forum, nie udało się odzyskać danych. :zawsty

Dziękuję za konkurs!

SE7EN

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
114
To i ja dołączę do tej opowiastkowej rywalizacji :klawik.

Pewnego dnia przyszedł do mnie kolega z dyskiem USB 3.5" z którego miałem przegrać pewne materiały audio-video, wszystko było by dobrze, gdyby z torby na laptopa przez nieuwagę nie został wyciągnięty nieodpowiedni zasilacz. Wtyczka była identyczna, ale ze względu na to że został on stworzony do zasilania laptopa dysk został potraktowany za wysokim napięciem i ostatecznie wyzionął ducha. Czeka teraz w bezpiecznym miejscu na przeszczep elektroniki :yhy

Innym razem chciałem zrobić porządki na dysku i kasowałem niepotrzebne pliki, w pewnym monecie trafiłem na folder o rozmiarze kilkuset KB, więc po niecałej sekundzie poleciał do krainy wiecznych łowów. Na moje nieszczęście okazało się ze podczas operacji szacowania wielkości folderu wkradł się gruby błąd, ponieważ wewnątrz znajdowały się setki GB plików. Historia ta skończyła się dobrze ponieważ szybko zauważyłem pomyłkę i odzyskałem (po wielu godzinach) wszystkie dane. THE END :piwko

senior38

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
238
Miasto
Świętokrzyskie
Ja utraciłem wszystkie dane jak miałem awarię płyty głównej i dysku twardego laptopa jeszcze będącego na gwarancji.Laptop został naprawiony,ale dane musiałem instalować od początku.Dlatego przy okazji promocji Acronisa w 2013 roku zakupiłem ten program i robię nim kopie zapasowe z których również skorzystałem.Wersja 2015 jest na pewno bardziej udoskonalona,dlatego biorę udział w konkursie za który bardzo dziękuję. :)

maik76

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0
Witam i z góry dzięki za konkurs- ten program po prostu trzeba mieć :ok
A przechodząc do tematu ido rzeczy "oto moja historia" mógłbym również powiedzieć "Dlaczego Ja" :dziwak
A więc często pozwalam swoim szkrabom wtedy 4-latkowi i 6-latce pograć na kompie
oczywiście w gry edukacyjne :zawsty i wtedy też tak było -moim błędem było to że pozostawiłem ich bez kontroli no i po powrocie do domu dzieciaki witają tatusia informacją że nie działa komputer no i tatuś się trochę wkurzył bo stracił trochę zdjęć ,muzy itd.
No i nauczony tym doświadczeniem teraz gdy pozwalam im na zabawę z komputerem to włączam shadow defendera,ale i to mnie drugiego razu nie uchroniło przed ponowną instalacją systemu i stratą danych nie wiem jak one to robią :scratch ale co jakiś czas wpędzają mnie w kłopoty.
Dlatego też aby zabezpieczyć się przed takimi i innymi wypadkami bardzo przydałby się program Acronis True Image bo robię zawsze kopię zdj i innych ważnych danych na płytach dvd i już nazbierałem ich trochę i przydałby się coś co nie będzie zabierało tyle miejsca no i nerwów :ireful
Jeszce raz dzięki za konkurs.

Mikelonsky

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
5
A ja polecam wszystkim lekturę tego wątku forum Acronis:

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
i tego:

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Jeśli wierzyć temu co tam piszą to Acronis idzie w ślady M$ i strzelił sobie w stopę. Użytkownicy są wściekli... :k......

Manila

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
58
Mikelonsky, to trochę zmienia postać rzeczy. Sprawdziłem tę nową wersję i jest to jakby inny program. Instalka 2015 jest trochę większa od 2014, a folder jest z kolei minimalnie mniejszy. To dziwne, bo program został mocno okrojony jeśli chodzi o narzędzia. Wystarczy rzucić okiem na porównanie>

ATI 2014:
J8YNDpgr73rE.png

ATI 2015:
yRNHPd-ql3yU.png

Nowa wersja jest oczywiście lżejsza i to się odczuwa przy uruchamianiu, ale jakby się chciało nie mieć obciążonego systemu, to zawsze jest przecież możliwość odinstalowania programu i korzystania z niego za pomocą nośnika ratunkowego. Dla kogoś, kto nie ma starszej wersji będzie to po prostu dobry program do robienia kopii zapasowych. Trzeba się wycofać i dać większą szansę tym, którzy nie maja tego softu. :hi

ORGANIZAT0R

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Moderator
Reakcje/Polubienia
595
Dr7sgoF.jpg

Licencje otrzymują:
maik76
daniel
andyxa
mavio