KONKURS - ACRONIS TRUE IMAGE 2016

andyxa

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
977
Do wygrania jest Acronis True Image Cloud – with unlimited cloud for 1 year,
For computer & mobile devices i Acronis True Image 2016 – local backup & recovery, no cloud,

licencje na konkurs dostarczyła firma Acronis,której serdecznie dziękuję.

Ilość licencji jest zależna od ilości startujących tzn. do 30 użytkowników -3 licencje, powyżej 5 licencji.

s2ufafq.jpg

qZXyKSj.png

rVvjllx.png

U8buMhD.png

DXfvRud.png

Acronis True Image to najnowsze wydanie aplikacji do tworzenia kopii zapasowych. Łączy w sobie najnowsze technologie synchronizacji oraz gromadzenia danych w chmurze.
Jako, że backupy mogą być niezwykle pomocne w sytuacjach krytycznych np. podczas braku możliwości startu systemu, True Image oferuje możliwość nagrania bootowalnej płyty ratunkowej.
Co więcej, moduł Startup & Recovery Manager pozwala na uruchomienie oprogramowania jeszcze zanim załaduje się system. Do dyspozycji użytkownika oddano również Try&Decide, czyli specjalny tryb pozwalający na wprowadzanie w systemie dowolnych zmian oraz cofanie ich, gdy nie odniosą one pożądanego skutku.
Wszystkie kopie zapasowe tworzone z pomocą Acronis True Image mogą być montowane jako dyski wirtualne, dzięki czemu istnieje możliwość wglądu do zawartości takiego dysku oraz jego modyfikacji. Nie mogło oczywiście zabraknąć wsparcia różnych trybów wykonywania kopii jak przyrostowy czy różnicowy.
Istotnym elementem jest także nacisk na bezpieczeństwo, co osiągnięto dzięki wsparciu dla szyfrowania. Oprócz całej gamy modułów przeznaczonych stricte do backupu, producent zaimplementował także narzędzie do kompleksowego oczyszczania dysków z niepotrzebnych danych jak pliki tymczasowe czy historia przeglądarek. Użytkownicy mogą również skorzystać z funkcji trwałego usuwania danych, której działanie opiera się na algorytmie Gutmanna, Schneiera i wielu innych.
info:instalki.pl
więcej info
http://www.acronis.com/en-eu/

porównanie wersji
http://www.acronis.com/en-eu/personal/true-image-comparison/

moja historia utraty danych
Potrzebowałem wyciągnąć jeden program /nie chciałem całego recovery/ z partycji recovery mojego lapka,nie wiedziałem jak się za to wziąść,ale kolega doradził,że jest to możliwe,aby partycje recovery skopiować na dysk zewnętrzny. No to mówię jak się da nie ma sprawy,jedziemy.
Podłączyłem dysk i do roboty /stworzyliśmy osobną partycję na to recovery/ kopiowanie,no i wsio ok jest partycja recovery na zewnętrznym,program który mnie interesuje też, no to teraz przenoszenie tego co potrzebuję na inną partycję,aby tą utworzoną skasować i mieć jak było przed,no i tu wszelkie dane co były na dysku poszły w kosmos podczas łaczenia tych partycji w całość,jak się to stało nie wiem do dziś.
Próbowałem różnymi programami odzyskać to co utraciłem ,niestety na nic, co odzyskałem nie zawsze było dobrej jakości,albo była to tylko część danych.W sumie utraciłem ponad 500 gb danych.W sumie nie warto było dla tego jednego programu.
Od tego czasu staram się robić kopię zapasowe lub przenosić wartościowe dane
na dysk zewnętrzny,,aby nie powtórzyła się podobna sytuacja z utratą danych.
Mając kopię można zawsze do niej wrócić i moje dane są bezpieczne !

Zasady konkursu
1. Opisz swoją dramatyczną utratę danych
2. Komentarz w języku ojczystym ,jak i również w języku angielskim / 2 języki obowiązkowo/

3.W konkursie mogą brać użytkownicy zarejestrowani przed 1.07.2015
4.Zakończenie konkursu 09.10.2015 godz.22
5Zwycięzca otrzyma pakiet 1 comp + 3 devices
1 year unlimited Cloud , pozostali ATI 2016

Warunki konkursu ustalone odgórnie

tofana

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
857
Miasto
Boogie Street
Historia jakich wiele. Do tej pory swoje zbiory w postaci programów i licencji kopiowałam ręcznie z dysku laptopa na dysk zewnętrzny. Chciałam sobie ten proces zautomatyzować i z polecenia :szef a skorzystałam z programu bvckup. Fajny program. :ok Przez nieuwagę jednak źle skonfigurowałam schemat backupu i ... "zrobiłam backup". Mało z krzesła nie spadłam, serce mi się zatrzymało jak ujrzałam co się stało. Wszystkie pliki z dysku zewnętrznego zostały usunięte. Zamiast dodać pliki z lapka, których nie było na dysku zewnętrznym, program dodał pliki z kompa na dysk zewnętrzny usuwając te, które już tam były. A trochę tego było - 1,5 roku zbierania programów i licencji. :( Dodam, że program nie umożliwia cofnięcia akcji. :nea
Niestety, z powodu nadpisania plików, mimo pomocy kilku użytkowników tego forum, nie udało się odzyskać danych. :zawsty

Dziękuję za konkurs!

English version
This is a story that many have told before me. Until recently I have manually copied my collection of programs and licenses from my laptop to my external hard drive. This process is cumbersome and wanting to automate it I decided to use the backup program 'bvckup'. It is a very good and easy to use program but I did not configure my backup settings properly and when I did the backup for the first time I got a horrible surprise. Instead of adding files from the laptop to the external drive , the program added files from my computer, over writing everything that was there. They were deleted, overwritten and gone! One and a half years of collecting programs and licenses was gone in an instant. There is no 'Undo' button on the software and despite the generous help of some members of this forum I could not recover the data. :zawsty

Thank you for the contest!

:wariat

helium

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
2617
Miasto
Kraków
Jestem użytkownikiem Acronis True Image począwszy od wersji 11 czyi od roku 2009. Gdybym wiedział wcześniej że takie narzędzia istnieją a obsługa ich to nic trudnego to zapewne zaoszczędziłoby mi to wielu,wielu godzin spędzonych na powtórnym instalowaniu systemu i aplikacji i nie tylko. Pamiętam jak pierwszy raz utworzyłem Acronisem obraz systemu a po awarii spoconymi ze strachu rękoma przywracałem system z obrazu nie do końca wierząc w takie "czary". Na przestrzeni lat testowałem różne programy do Backupu ale Acronis jako jedyny nigdy mnie nie zawiódł. Kiedy wydawało się że znalazłem jakąś alternatywę dla Acronisa wtedy jakaś nieprzewidziana sytuacja weryfikowała stan rzeczy i z pokorą wracałem do Acronis True Image. Program ten jest niezbędną częścią mojego komputera właśnie dlatego że wiele razy ratował mi tyłek i co najważniejsze jest niezawodny. Chociaż korzystam również z AX64 Time Machine to Acronis jest u mnie na pierwszym miejscu. Jak to mówią "człowiek uczy się na błędach" a przynajmniej powinien się uczyć i wyciągać wnioski. Sam już nawet nie pamiętam ile razy straciłem jakieś dane i ile razy instalowałem system, zapewne były to setki razy. Oczywiście było to na początku kiedy poprzez różne sytuacje zdobywałem doświadczenie. Najbardziej dramatyczną historią była utrata danych firmowych. Kilka dni spędziłem wertując stosy papierów i wprowadzając dane ręcznie do systemu. Ten wypadek otworzył mi oczy, i wtedy zacząłem się interesować na poważnie programami do Backupu, niewątpliwie właśnie ta sytuacja była momentem przełomowym w tym przedmiocie. Prawda jest taka że jeżeli pamiętamy o kilku podstawowych zasadach to utrata danych nam nie grozi (no chyba że sprzysięgnie się przeciwko nam kilka czynników)ale to raczej mało prawdopodobne.
Należy pamiętać że Backup to nie tylko obraz systemu czy dysku wykonany odpowiednim programem to też wykorzystanie programów do synchronizacji danych między różnymi lokalizacjami. W programach do Backupu najważniejsza jest niezawodność więc w mojej opinii jest to najlepszy program tego typu na rynku a miałem okazję przetestować wiele.

Dzięki za konkurs, proszę mnie liczyć do konkursu
------------------------------------------------------------
I've been using Acronis True Image starting with version 11, that is since 2009. If I had known earlier that such tools exist and their service is easy it probably would have saved me many many hours spent on re-installing the system and applications, and not only. I remember the first time I created a system image with the aid Acronis and after a crash sweating with fear hands restored the system from an image not quite believe in such "magic". Over the years I have tested various programs to Backup but the only Acronis never let me down. When it seemed to I have found an alternative for Acronis then some unexpected situation verified the state of affairs and then humbly I returned to Acronis True Image. This program is a necessary part of my PC precisely because it so often saved my ass and most importantly ATI is reliable. Although I also use AX64 Time Machine exactly that Acronis is with me in the first place. As they say "man learns from his mistakes," or at least should learn and draw conclusions. I don't even remember how many times I lost some data and how many times I installed system, it was probably hundreds of times. Naturally, it was at the beginning when through different situations gained experience. The most dramatic story was the loss of corporate data. A few days spent leafing through piles of paper and entering data manually into the system. This accident opened my eyes, and then I became interested in seriously programs for Backup, undoubtedly precisely this situation was a turning point in this regard. The truth is that if you remember a few basic rules that data loss is no danger (unless it is a coincidence of several circumstances), but this is unlikely.
Please note that Backup is not only a system image or disk made of a suitable program is also the use of programs to synchronize data between different locations. The programs to Backup reliability is most important so in my opinion this is the best program of its kind on the market and I had the opportunity to test a lot.

Thanks for the contest, please count me in

alberto

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
218
Dziękuję za konkurs!
Miałem komputer z dyskiem o małej pojemności. Stare czasy. Zdjęcia z wyjazdów wypełniały dużą część tego dysku. Trzeba było zrobić miejsce na dysku,bo nie było już miejsca na nic nowego. Były to dawne czasy i dyski zewnętrzne jeszcze nie istniały, a na pewno nie na naszym rynku. Nagrałem zdjęcia na płytę CD-RW. I zgadnijcie co się stało? Nie była opisana właściwie i chcąc znowu zarchiwizować następne dane, skasowałem całą zawartość płyty CD ze zdjęciami.Nie muszę dodawać, że z dysku usunąłem zdjęcia zaraz po wypaleniu płyty. Karty pamięci w aparacie były jeszcze mniejsze niż płyty CD, więc zostały tylko wspomnienia.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Thank you for this giveaway!
I had a computer with a disk of small capacity. There were times. Photos from my trips filled a large part of the computer's disk. I had to make space on the disk, because there was no space for anything new. These were the old days, and external drives did not exist yet, and certainly not in our (Polish) market. I had images recorded onto a CD-RW. Guess what happened? This CD-RW was not written properly and trying again next data archive, I deleted the entire contents of a CD with photos . Nothing to say, I removed the photos from the disk immediately after burning the disc. Memory card in the camera was even smaller than a CD, so only memories survived.

senior38

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
238
Miasto
Świętokrzyskie
I lost dane.mając computer still under warranty and it was in 2007, roku.Na drive across Rodzinki had photos made with a digital camera, as well as some programs for which the codes were also stored in this komputerze.Uszkodził me then hard drive and what was cause not wiem.Po repair the laptop, I was very disappointed when I only had a clean opening XP.Od system now, all the data I store on your zewnętrznym.Program Acronis is very good for making copies zapasowych.Ja I was in his possession, but versions in 2013 and gladly I would use the new 2016 tki.Dziękuję for the contest and of course take part in the competition. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ja utraciłem dane.mając jeszcze komputer na gwarancji a było to w 2007 roku.Na dysku miałem fotki całej rodzinki,wykonane aparatem cyfrowym,jak również kilka programów do których kody przechowane były również na tym komputerze.Uszkodził mi się wtedy dysk twardy a jaka była przyczyna nie wiem.Po naprawie laptopa,byłem bardzo rozczarowany kiedy po otwarciu miałem tylko czysty system XP.Od tej pory wszystkie dane przechowuję na dysku zewnętrznym.Program Acronis jest bardzo dobry do wykonywania kopii zapasowych.Ja jestem w jego posiadaniu,ale wersji 2013 i chętnie skorzystałbym z nowej 2016 tki.Dziękuję za konkurs i biorę oczywiście udział w konkursie.

FARMER

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
4
Miasto
Piernikowo
Na wstępie chciałem podziękować koledze za kolejny wspaniały konkurs . Moja historia dotyczy mojej nieuwagi . Po jakimś czasie i próbowaniu programów przyszedł czas na przywrócenie kopii z Pamięci USB. Wszystko by byłoładnie pięknie gdyby nie mały błąd . Kopię przywróciłem nie na partycję na której znajdował się system , a na partycję gdzie miałem rodzinne zdjęcia , licencje do programów . W wyniku czego utraciłem wszystkie moje dane . Niestety nie zrobiłem kopii z zdjeciami w wyniku czego straciłem je bezpowrotnie . :facepalm
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
At the outset, I want to thank a colleague for another great contest. My story involves my inattention. After some time and trying out programs came time to restore a copy of USB. All that byłoładnie beautiful if not a little mistake. I restored not copy a partition on which there was a system, and a partition where I had family photos, licensing programs. As a result, I lost all my data. Unfortunately I made copies of photographs and as a result I lost them forever. :facepalm

angellomichel387

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Moderator
Reakcje/Polubienia
1059
Dzięki za konkurs
Na szczęście mam dwie partycje więc nie straciłem ważnych rzeczy ponieważ wszystko co ważne trzymam na B a system jest na A a chciałbym wygrać licencje na ten program ponieważ często testuje programy lub jakieś próbki w..
i zdarza się że system jedzie...dlatego taki program bardzo by mi się przydał a jeszcze taka okazja bo jest to program z górnej półki tzn Najlepszy!! tym co podglądają ten konkurs a nie są zarejestrowani na forum to polecam wam ten program bo naprawdę jest znacznie lepszy od konkurencyjnych programów do Archiwizacja danych noi jeszcze chmura!! po prostu rewelka

Thanks for competition
Has a Cloud
In Which we can keep what we want
and we are confident That no one will see what we hold !!
100% Privacy
I never do not lose data
revelation
The program miracle
It is really worth it to be
other programs from time to hang and you lose data
here you are 100% sure everything will work very well
Do not you wonder because this is a program number one in the world
ACRONIS TRUE IMAGE 2016!!
That's why I fight to win, so this program
It the best
and I would advise stock up on him !!
You :klawik.
Remember this program is number one in the world !! YES !!ACRONIS TRUE IMAGE 2016 :klawik.

andyxa

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
977
Przypominajka

konkurs kończy się jutro, chętni mają jeszcze troszkę czasu
:)

ps
tylko 6 startujących
:scratch :facepalm

Zawisza Czarny

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
65
Miasto
Trójkąt Bermudzki
Historia utraty danych ma w moim przypadku zdarzyła się w pracy. Tam gdzie pracuję do tej pory nikt nie pomyślał i inwestycji w program do tworzenia kopi danych , systemu lub partycji. Ale do rzeczy. Moja nowa współpracownica zaledwie w ciągu tygodnia doprowadziła do sytuacji że pewne dane wpisywane przez nią buły niemożliwe do odzyskania. Kosztowało ją i mnie dwoma dniami "duporoboczogodzin" aby ponownie wprowadzić dane. Gdyby nie to że mieliśmy kopię danych przesłaną do przełożonego na koniec miesiąca to nasza praca musiała cofnąć się tylko o tydzień. Sytuacja była na tyle "niebezpieczna" że nie mogliśmy pozwolić sobie na opóźnienie dłuższe niż 3 dni. Ta sytuacja spowodowała że osobiście zainteresowałem się kopią danych (przynajmniej 2 razy w tygodniu). A ponadto znając jakie "kwiatki" mogą spowodować użytkownicy komputera myślę że kopia partycji systemowej też nie zaszkodzi (oczywiście na innym dysku lub partycji).
Pozdrawiam uczestników.

Once I took part in the competition for this soft and failed so now trying again. My dramatic history since that time has not changed so you will copy this from the previous contest:

The history of data loss has in my case happened at work. Where I work until now, no one thought of and investment in software for data backup, system or partition. But to the point. My new co-worker just during the week led to the situation that some of the data entered by the buly impossible to recover. And it cost me two days ago "duporoboczogodzin" to re-enter the data. If not for the fact that we had a copy of the data submitted to your supervisor at the end of the month is our work had to go back only about a week. The situation was so "dangerous" that we could not afford to delay longer than 3 days. This situation caused that personally interested in a copy of the data (at least 2 times a week). In addition to knowing what "flowers" can cause computer users think that the system partition also would not hurt (obviously on another drive or partition).

I greet the participants.

memnon

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
4363
Dziękuje za możliwość udziału w konkursie . :)
-------
My history data loss happened three years ago. Together with my parents we moved to a new home in another city. As is often the removals some things damaged. This time, apart from a few minor items is damaged my computer. The loss for me was all the more painful that the drive had pictures of the town where I lived all my life. We can say that in the new house started all over again, as the collection of new images.
---------
Moja historia utraty danych zdarzyła się trzy lata temu. Razem z moimi rodzicami przeprowadzaliśmy się do nowego domu w innym mieście. Jak to często podczas przeprowadzek niektore rzeczy ulegają uszkodzeniu. Tym razem oprócz kilku mniej istotnych przedmiotów uszkodzeniu uległ mój komputer. Strata dla mnie była tym dotkliwsza, że na dysku miałem zdjęcia z miasta w którym mieszkałem przez całe życie. Można powiedzieć, że w nowym domu zaczynałem wszystko od nowa, także gromadzenie nowych zdjęć.

eMCe

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
4
Miasto
Ś-Wsch
Wielkie podziękowania za konkurs, grzechem by było nie spróbować szczęścia. Tak na szybko skrobnąłem tyle :klawik., historie jak najbardziej prawdziwe:

Tak patrząc wstecz to miałem dwa razy nieszczęście doświadczyć całkowitej utraty wszystkich danych z dysku. Było to jeszcze za dzieciaka jak komputer służył głównie do gier, internetu i różnych takich tam ekhm stron :dziwak Nawet przez myśl mi wtedy nie przeszło aby zainstalować antywirusa a co dopiero robić jakieś tam backupy.
Pierwszy przypadek był dość pechowy a może po prostu wynikał z tego, że zamiast dokładnie przeanalizować zakup dysku, zasugerowałem się tylko znaną marką i dużą pojemnością. Traf, że padło na 1TB dysk Seagate i to niestety z pamiętnej niegdyś czarnej serii tych urządzeń. Po miesiącu szlak trafił wszystkie dane a trochę ich było, szczęście jedyne w tym, że firma wymieniła mi dysk na niewadliwą już serię bez żadnych problemów. Chociaż trochę to trwało bo dysk musiał zostać wysłany do Holandii i stamtąd dopiero nowy trafił do mnie.
Drugi raz niestety prócz danych i dysku przepadło też kilka podzespołów mojego PC. Złożyłem sobie sam kompa i niestety, albo dobrałem jakieś niekompatybilne podzespoły, albo któryś z nich był już uszkodzony (kupowałem też używane części, aby komputer był wydajny ale żeby całe kieszonkowe na niego nie poszło hehe). Pamiętam z tego dnia tyle, że coś dwa razy zapiszczało, niebieski ekran a zaraz po nim czarny i smród spalenizny z obudowy aaaa bym zapomniał, troszkę dymu też poszło.
-------------
So I am looking back it had twice the misfortune to experience a complete loss of all data on the disk. It was still a kid like a computer used primarily for gaming, internet and different things like that Ahem pages :dziwak Even thought I did not pass then to install anti-virus and what to do any old backups.
The first case was quite unlucky or maybe simply due to the fact that instead of carefully consider the purchase of the disk, suggested only well-known brand and large capacity. Hit that fell on 1TB Seagate and unfortunately remembered for once-black series of these devices. After a month, the trail went all the data and some of them were, fortunately only in the fact that the company mentioned I already faultless drive on a series without any problems. Although it took a while because the drive had to be sent to Holland and from there only new hit to me.
The second time, unfortunately, but the data and the drive is lost or several components of my PC. I placed himself kompa and unfortunately, or chose any incompatible components, or one of them was already damaged (bought or used parts that the computer was efficient but to the entire pocket money on it did not go hehe). I remember that day so that something twice squeaked, blue screen followed immediately by the black and the stench of burning from the housing aaaa I forgot a little smoke also went

mariuszsaj

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0
Wielkie dzięki za zorganizowanie konkursu,może tym razem się poszczęści.A to moja historia:
Moja historia utraty danych miała miejsce dawno temu podczas rodzinnych wakacji. Zabraliśmy na wakacje jeden komputer i każdy magazynował w nim zrobione zdjęcia, przeglądał internet, sprawdzał pocztę itd. Komputer zabierany był w różne miejsca i to chyba był największy błąd. Korzystanie z publicznego wifi w barach i restauracjach skończyło się utratą wszystkich danych. Najgorsze w całej historii jest to, że o tym problemie dowiedzieliśmy się po powrocie z urlopu do domu. W zwiazku z czym nie było możliwe wykonanie zdjęć ponownie. Oczywiście nie korzystaliśmy wówczas z żadnego programu do archiwizacji danych bo nikt o tym nie pomyślał. Teraz wiem, że to był duży błąd.

-----------------------------------------------------------------------------------

My history data loss took place a long time ago during a family vacation. We took on vacation one computer and all operations stores in the captured images, looking through the Internet, check email etc. The computer was taken away to different places and it probably was the biggest mistake. Using public wifi in bars and restaurants ended up losing all your data. The worst thing about the whole story is that on this issue we found out after returning from leave home. Therefore it was not possible to take pictures again. Of course we did not use at the time of any program to archive data because nobody thought. Now I know that it was a big mistake.

ArekS

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Dzięki dla Kolegi Andyxa za super-konkurs oraz dla firmy Acronis - za przekazanie licencji na tak znakomity program.

Moja dramatyczna historia utraty danych:

Pewnego pięknego październikowego dnia przy włączaniu komputera powitał mnie złowieszczy napis:
DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER
No tak - stało się to, co prędzej czy później stać się musiało: mój dysk systemowy wyzionął ducha. Sygnały, że jego koniec jest bliski, zaczęły pojawiać się już od jakiegoś czasu. Przybywało też ostatnio relokowanych sektorów.
Nie przejąłem się tym zbytnio, jako że dzięki automatycznej kopii danych tworzonej codziennie na drugim fizycznym dysku, jestem zabezpieczony na taką ewentualność. Niestety życie miało dla mnie kolejną przykrą niespodziankę, gdy przy próbie podmiany dysku na nowy okazało się, że mój komputer padł ofiarą nowego przestępcy - tajemniczego złodzieja zasilaczów, który - nie wiedzieć jak i kiedy - bezczelnie podmienił mój porządny markowy zasilacz na jakieś chińskie (no-name) pudełko z przewodami udające tylko komputerowy zasilacz. Nie było dla mnie w tej sytuacji zaskoczeniem, że mój drugi dysk z kopiami danych też odmówił posłuszeństwa. Winny okazał się oczywiście pseudozasilacz - dzięki niemu szlag trafił naraz obydwa dyski. W tej sytuacji straciłem wszystkie dane z niemal całego ostatniego miesiąca.
Jedyną dla mnie pociechą w tym momencie było to, że co kilka tygodni wszystkie dane zapisuję także na dysku zewnętrznym. Tylko... gdzie ja go schowałem? Tu jest! Zaraz... nie ma go - kieszeń jest pusta!! Co jest grane?! Jego też ukradziono?! Zakląłem szpetnie i oblał mnie zimny pot i... w tym momencie się obudziłem.
Na szczęście cała ta dramatyczna historia okazała się tylko złym snem. Dobra wiadomość dla moich danych. ;) Obiecałem sobie solennie, żeby nie objadać się tak przed snem, po czym przewróciłem się na drugi bok i spałem spokojnie już do rana. Nazajutrz komputer przywitał mnie, jak co dzień, ekranem logowania. Nie było też żadnych śladów majstrowania przy obudowie, czy zasilaczu. :)

My dramatic story of data loss:

One fine October day when I turned on the computer I was greeted by an ominous message:
DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER
Well, yes - I thought - happened at last, what sooner or later had to come: my system hard drive had died. There had been some signals before - that its end was near - for quite some time. Also the number of the reallocated sectors started to rapidly grow just recently.
Still I did not care too much about that, because thanks to the auto data backup, created on daily basis on the second physical disk, I felt secured for such an eventuality. Unfortunately, the life had for me yet another unpleasant surprise, for when I tried to replace my dead disk with a new one, it turned out that my computer had fallen a victim to a criminal: a mysterious PC-power-supply-units-thief - who, do not know how and when, brazenly swapped my respectable brand-name PSU to some Chinese (no-name) box with wires, just pretending to be a computer power supply. It was no suprise for me, given this situation, that my second HDD with the data backups on it also refused to obey. The culprit turned out, of course, pseudo PSU - thanks to him both drives were fried at the same time. I lost all my data from almost all of the last month.
The only comfort to me at this point was that every few weeks, I write all the data also on my external hard drive. But ... where did I hide it? Here it is! Wait ... it's not here - the enclosure is empty!! What's up?! Was it stolen too?! I swore and broke into a cold sweat and..
At this moment I woke up. Fortunately, all this dramatic story was just a bad dream. Good news for my data. ;) I promised solemnly to myself not to eat so much before bedtime, then I rolled myself to the other side and slept peacefully until the very morning. The next day my PC greeted me, as every day, with the login screen. There was also no evidence of anyone tampering with the PC-case or PSU. :)

andyxa

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
977
Konkurs zakończony ,
historie odleciały do sponsora i oni zdecydują komu przydzielą licencję
dziękuję za udział

ps
Ashampoo Photo Commander 14 wkrótce :)

ArekS

Bardzo aktywny