- Reakcje/Polubienia
- 977
Do wygrania jest Acronis True Image Cloud – with unlimited cloud for 1 year,
For computer & mobile devices i Acronis True Image 2016 – local backup & recovery, no cloud,
licencje na konkurs dostarczyła firma Acronis,której serdecznie dziękuję.
Ilość licencji jest zależna od ilości startujących tzn. do 30 użytkowników -3 licencje, powyżej 5 licencji.
więcej info
http://www.acronis.com/en-eu/
porównanie wersji
http://www.acronis.com/en-eu/personal/true-image-comparison/
Zasady konkursu
1. Opisz swoją dramatyczną utratę danych
2. Komentarz w języku ojczystym ,jak i również w języku angielskim / 2 języki obowiązkowo/
3.W konkursie mogą brać użytkownicy zarejestrowani przed 1.07.2015
4.Zakończenie konkursu 09.10.2015 godz.22
5Zwycięzca otrzyma pakiet 1 comp + 3 devices
1 year unlimited Cloud , pozostali ATI 2016
Warunki konkursu ustalone odgórnie
For computer & mobile devices i Acronis True Image 2016 – local backup & recovery, no cloud,
licencje na konkurs dostarczyła firma Acronis,której serdecznie dziękuję.
Ilość licencji jest zależna od ilości startujących tzn. do 30 użytkowników -3 licencje, powyżej 5 licencji.
info:instalki.plAcronis True Image to najnowsze wydanie aplikacji do tworzenia kopii zapasowych. Łączy w sobie najnowsze technologie synchronizacji oraz gromadzenia danych w chmurze.
Jako, że backupy mogą być niezwykle pomocne w sytuacjach krytycznych np. podczas braku możliwości startu systemu, True Image oferuje możliwość nagrania bootowalnej płyty ratunkowej.
Co więcej, moduł Startup & Recovery Manager pozwala na uruchomienie oprogramowania jeszcze zanim załaduje się system. Do dyspozycji użytkownika oddano również Try&Decide, czyli specjalny tryb pozwalający na wprowadzanie w systemie dowolnych zmian oraz cofanie ich, gdy nie odniosą one pożądanego skutku.
Wszystkie kopie zapasowe tworzone z pomocą Acronis True Image mogą być montowane jako dyski wirtualne, dzięki czemu istnieje możliwość wglądu do zawartości takiego dysku oraz jego modyfikacji. Nie mogło oczywiście zabraknąć wsparcia różnych trybów wykonywania kopii jak przyrostowy czy różnicowy.
Istotnym elementem jest także nacisk na bezpieczeństwo, co osiągnięto dzięki wsparciu dla szyfrowania. Oprócz całej gamy modułów przeznaczonych stricte do backupu, producent zaimplementował także narzędzie do kompleksowego oczyszczania dysków z niepotrzebnych danych jak pliki tymczasowe czy historia przeglądarek. Użytkownicy mogą również skorzystać z funkcji trwałego usuwania danych, której działanie opiera się na algorytmie Gutmanna, Schneiera i wielu innych.
więcej info
http://www.acronis.com/en-eu/
porównanie wersji
http://www.acronis.com/en-eu/personal/true-image-comparison/
moja historia utraty danych
Potrzebowałem wyciągnąć jeden program /nie chciałem całego recovery/ z partycji recovery mojego lapka,nie wiedziałem jak się za to wziąść,ale kolega doradził,że jest to możliwe,aby partycje recovery skopiować na dysk zewnętrzny. No to mówię jak się da nie ma sprawy,jedziemy.
Podłączyłem dysk i do roboty /stworzyliśmy osobną partycję na to recovery/ kopiowanie,no i wsio ok jest partycja recovery na zewnętrznym,program który mnie interesuje też, no to teraz przenoszenie tego co potrzebuję na inną partycję,aby tą utworzoną skasować i mieć jak było przed,no i tu wszelkie dane co były na dysku poszły w kosmos podczas łaczenia tych partycji w całość,jak się to stało nie wiem do dziś.
Próbowałem różnymi programami odzyskać to co utraciłem ,niestety na nic, co odzyskałem nie zawsze było dobrej jakości,albo była to tylko część danych.W sumie utraciłem ponad 500 gb danych.W sumie nie warto było dla tego jednego programu.
Od tego czasu staram się robić kopię zapasowe lub przenosić wartościowe dane
na dysk zewnętrzny,,aby nie powtórzyła się podobna sytuacja z utratą danych.
Mając kopię można zawsze do niej wrócić i moje dane są bezpieczne !
Zasady konkursu
1. Opisz swoją dramatyczną utratę danych
2. Komentarz w języku ojczystym ,jak i również w języku angielskim / 2 języki obowiązkowo/
3.W konkursie mogą brać użytkownicy zarejestrowani przed 1.07.2015
4.Zakończenie konkursu 09.10.2015 godz.22
5Zwycięzca otrzyma pakiet 1 comp + 3 devices
1 year unlimited Cloud , pozostali ATI 2016
Warunki konkursu ustalone odgórnie
a skorzystałam z programu bvckup. Fajny program.
Przez nieuwagę jednak źle skonfigurowałam schemat backupu i ... "zrobiłam backup". Mało z krzesła nie spadłam, serce mi się zatrzymało jak ujrzałam co się stało. Wszystkie pliki z dysku zewnętrznego zostały usunięte. Zamiast dodać pliki z lapka, których nie było na dysku zewnętrznym, program dodał pliki z kompa na dysk zewnętrzny usuwając te, które już tam były. A trochę tego było - 1,5 roku zbierania programów i licencji. 

.
Nawet przez myśl mi wtedy nie przeszło aby zainstalować antywirusa a co dopiero robić jakieś tam backupy.