Konkurs ! / Giveaway ! - AX64 Time Machine

artoor

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Częstochowa

Dzięki uprzejmości Nathan Vong - twórcy AX64 Time Machine (Single Home License)
mamy do rozdania aż 20 licencji (lifetime*) na ten rewelacyjny program.

Czym jest AX64 Time Machine?

AX64 Time Machine to program, którego zadaniem jest tworzenie i przywracanie kopii zapasowych systemu i danych użytkownika zapisanych na dowolnej partycji dysku twardego. Aplikacja umożliwia odzyskiwanie utraconych - w wyniku awarii systemu - plików i folderów. Sprawdza się również gdy padniemy ofiarą różnego rodzaju wirusów, celem przywrócenia systemu do stanu wcześniejszego. AX64 Time Machine tworzy kopie zapasową danych i przywraca je do tego momentu, w którym zostały one utworzone.

Zaznaczyć należy, że poprzednia wersja programu umożliwiała wykonanie (i przywrócenie) kopii jedynie partycji systemowej. W nowej odsłonie (wersji 2), oprócz operacji na partycji systemowej istnieje możliwość utworzenia kopii dowolnej partycji na dysku twardym. Proces ten jest mocno zoptymalizowany i trwa względnie krótko. Wraz ze zmianą wersji szata graficzna programu również została odświerzona. Interfejs jest bardzo prosty i intuicyjny. Ponad to użytkownik może zarządzać i dowolnie modyfikować utworzone wcześniej kopie danych. Zapis odbywa się w dowolnym miejscu na dysku twardym, CDROM, czy innym przenośnym urządzeniu USB.

Program umożliwia zautomatyzowanie wykonania kopii bezpieczeństwa w interwale co 1 godzinę.
Koszt jednej licencji to wydatek $39.95, biorąc udział w konkursie możesz otrzymać go za darmo.

Strona producenta:

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Poniżej przedstawiono zrzuty ekranu dwóch głównych zakładek AX64 TM.

[advthumb]http://i.imgur.com/YuSDZXk.png[/advthumb]

[advthumb]http://i.imgur.com/wmH3Ycz.png[/advthumb]

* licencja lifetime w rozumieniu, że małe aktualizacje nie są związane z żadnymi kosztami, przy czym upgrade (nieobowiązkowy) może wiązać się z dodatkową opłatą.

Zasady konkursu:
1. Napisz sensowny komentarz dlaczego chcesz wygrać AX64 Time Machine.
2. Komentarz w języku Polskim lub Angielskim.
3. W konkursie mogą brać udział użytkownicy zarejestrowani przed 1 lipca 2013 roku.
4. Zakończenie konkursu odbędzie się dnia 15.10.2014.

Competition rules:
1. Write a meaningful comment why you want to win AX64 Time Machine.
2. Comment in Polish or English.
3. The competition is open to all members registered no later than July 1, 2013.
4. Completion of the contest will be held on 15.10.2014.

Zgłoszenia niezgodne z zasadami konkursu nie będą brane pod uwagę podczas losowania zwycięzców.
To be considered as a valid entry you must comply with these above simple conditions.

Zwycięzców wyłoni portal random.org
Winners will be drawn by random.org portal

Życzę powodzenia!
I wish you good luck!

tofana

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
857
Miasto
Boogie Street
Dzięki za konkurs, z nieba mi spadł! :ok
Szukałam na forum programu do backupu i znalazłam ten wątek:

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
i za autorytetem OXY'm zaczęłam używać Bvckup. Wiadomo jak się to skończyło, kto czytał to wie. :nea
Postanowiłam zrobić dodatkowe zabezpieczenie i zainstalowałam właśnie AX64 Time Machine, który polecał OXY. I właśnie dlatego chciałabym wygrać licencję, bo wygląda na to, że program spełnia moje oczekiwania.
Mam nadzieję, że licek wystarczy. :dziękuję

matroska

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
10
I usually use the backup feature provided by windows, but unfortunately its very limited, this is my chance to use backup application that is very good, I get this info from the internet browsing
I'm very grateful I had the opportunity to have this app for free

Manila

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
58
Ciekawy program do tworzenia i przywracania kopii. Kiedyś zrobiłem jednokrotne testowe przywracanie partycji systemowej i jak mi się wydaje, jest to taka hybryda tradycyjnego tworzenia kopii (trwa sporo dłużej) i błyskawicznego przywracania z migawki (czyli jak Rollback Rx).Program ten nie jest taki szybki jak wspomniany Rollback, ale ponoć jest bezpieczniejszy. No, w każdym razie chyba lepiej mieć dodatkowe zabezpieczenie w postaci tradycyjnej kopii np. Acronisa lub Paragona. Dzięki artoor za świetny konkurs :hi

daniel

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
4
Fajny konkurs i jeszcze lepszy program, wlaśnie cos takiego szukam, skutecznego i niezawodnego :)

senior38

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
238
Miasto
Świętokrzyskie
Jeden z lepszych programów do tworzenia kopii zapasowych,chętnie zainstaluję go na laptopie mojej żony.Dziękuję za konkurs.

A

Anonymous

Jakiś czas korzystałem z wersji próbnej AX64 i muszę przyznać, że program robi co do niego należy bez obciążania zasobów (a na tym punkcie mam fioła), więc chętnie przygarnę lickę szczególnie biorąc pod uwagę fakt, że obecnie nie korzystam z żadnego tego typu programu.
Serdeczne dzięki za super konkurs artoor :ok

Ircus

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
56590
Świetny program można powiedzieć I liga,chociaż w starej wersji potrafi przymulić, mam starą wersje,ale chętnie bym zamienił na nowszą, dzięki za konkurs !! !!

mavio

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
11
Program bardzo dobry do backupu, dlatego biorę udział w konkursie. Mam nadzieję, że uda mi się go wygrać :sarkazm

Fanatyk

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Kiedyś miałem ten program i spisywał się dobrze. Chętnie bym znowu do niego powrócił. :)

jawdar

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
22
Testowałem wiele programów tego typu, ale ten szczególnie przypadł mi do gustu.Moim zdaniem NAJLEPSZY ! Prosty w obsłudze, szybki, a perzede wszystkim NIEZAWODNY.Jest to jedyny program, który mnie nigdy nie zawiódł.Program miałem z jakiejś gazety czy promocji, już nie pamiętam.SPRWDZŁ SIĘ W 100% ! polecam go wazystkim, bo wart jest uwagi.Dodam jeszcze jak ktoś raz go zainstaluje, to już z niego nie zrezygnuje.Miło by było wygrać LICKĘ DO TEGO WYŚMIENITEGO PROGRAMU.
Serdeczne dzięki za super konkurs

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
31101
Miasto
Trololololo
:england a więc tak : chciałbym wypróbować ten program bo gdzieś coś tam o nim czytałem i słyszałem że jest dobry :szydera oczywiście to żart :klawik.

Nie wiem czy jako czerwony mogę być wliczony do konkursu ale spróbuję chociaż.AX64 Time Machine używam od jakiegoś roku, niestety jest to wersja gazetkowa V1 i na Allaha :papież chciałbym mieć pełną V2.Program ma wszystko to co program do backupu mieć powinien, prosty i wygodny interfejs :szydera ale przecież to w tym programie nie jest najważniejsze :yhy . AX64 Time Machine po prostu robi dobry backup i szybko na mojej maszynce go przywraca a jedyne czego w tej mojej wersji brakuje to możliwość tworzenia kopii innych partycji.

Ciao :francuz

grr

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
96
According to me AX64 is a very versatile program as it can be used for Disk Imaging, taking disk Snapshots and file backup with versioning. As I try new software's very often, I either depend on Sandboxie free version or use a Virtual machine. And many a times some software's won;t work in Sandboxie. Therefore, leaving me the only option to use a Virtual machine.

However, using AX64 one can not only try & test out any software on the same working system, but also quickly restore to the pre-software state. It works much faster compared to Windows default System Restore.

Moreover, restoring backups is pretty easy, using the Backup Browser.

I will definitely like to win myself a license, as AX64 has impressed me a lot, and will be a part of my daily use.

andyxa

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
977
Potrzebuję dobrego programu do robienia kopii zapasowej na 2 komputer /dla brata/ ,a ten by spełniał moje oczekiwania ,ma dobre recenzję i jest szybki.Nie lubię się bawić w wgrywanie systemu od nowa wraz z wszystkimi programami itd. :zawsty
Dzięki Arturze za organizację konkursu.

jerzy601

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
56
chętnie wezme udział w konkursie na tak wspaniały program do robienia kopii ,i co najwazniejsze nie obciązajacego system .

Do góry