Konkurs ! / Giveaway ! - DefenseWall Personal Firewall

A

Anonymous

Tym razem do wygrania są 3 roczne licencje na program DefenseWall Personal Firewall.
Licencje zawdzięczam Szanownemu The producer SoftSphere Technologies któremu w imieniu swoim serdecznie dziękuję. :)

This time you can win three annual licenses for the program DefenseWall Personal Firewall .
Licenses owe esteemed The producer SoftSphere Technologies on behalf of whom I thank her. :)

273Rd.jpg

DefenseWall Personal Firewall - krótko o programie

DefenseWall Personal Firewall to jeden z najskuteczniejszych programów zabezpieczających komputery. Oferuje doskonałą zaporę sieciową i zapewnia bezpieczne surfowanie po Internecie, chroniąc system przed niebezpiecznymi witrynami.

Oprogramowanie posiada również dodatkowe zabezpieczenie HIPS (host intrusion prevention system), które chroni przed nieautoryzowanymi próbami dostępu do komputera, modyfikacjami systemu, próbami monitorowania ruchu sieciowego, a także niebezpiecznymi rootkitami, umożliwiającymi hakerom włamanie i przejęcie kontroli nad komputerem. Firewall może współpracować z każdym innym oprogramowaniem antywirusowym.

DefenseWall Personal Firewall skutecznie zatrzymuje niemal wszystkie najgroźniejsze szkodniki, które rozpowszechniają się w Internecie. Wśród nich znajdziemy między innymi wirusy, konie trojańskie, keyloggery, rootkity, a także adware, spyware i inne złośliwe oprogramowania. Program jest bardzo prosty w obsłudze i nie sprawi żadnych problemów nawet początkującym użytkownikom.

Źródło: www.dobreprogramy.pl

DefenseWall Personal Firewall - briefly about the program

DefenseWall Personal Firewall - the world's first sandboxing-style personal firewall solution
* No learning modes (as seen with firewall and HIPS programs).
* Mininimal popups.
* Compatible with third-party security software and programs.
* No need to configure ports and sockets.
* No application checksum re-calculations.
Average users find it difficult to setup and use your typical firewall and security program. For most average users, program popups and questions are confusing. There is always the chance a user will make the wrong choice and allow malware to cause damage to their system.

DefenseWall Personal Firewall is a different kind of security program. You won't even notice it's installed and providing the highest firewall and system protection.

DefenseWall Personal Firewall is based on a sandboxing approach that uses rights restrictions and partial virtualization. It now comes with an integrated firewall. What this means in simple terms is that malicious files will not have the 'rights' to perform any unwanted changes to your system or be able to make any unwanted connections.

Malware stems from various sources such as internet browsers, usb flash drives, e-mail, multimedia clients, IM, IRC, P2P, and VoIP. All of these programs are automatically marked by DefenseWall Personal Firewall as "untrusted". If malware attempts to install on your system via an "untrusted" program, DefenseWall's inbuilt restrictions (HIPS) will prevent your system from becoming infected. And if malware tries to steal your information such as financial and banking passwords through an "untrusted" program, the Personal Firewall component will stop malware cold from calling home.

And the best part is, DefenseWall protects you right out of the box. For more detailed information, see technical part below.

Source : www.softsphere.com

Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o tym programie. Zapraszam na stronę producenta (poniżej) /
If you want to learn more about this program. Please visit the manufacturer's (below) :

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

A w poniższym linku zamieszczam test programu którym autorem jest SE7EN / And I put the link below which the test program by SE7EN.

Test wideo programu Defensewall Personal Firewall

Zasady konkursu :
1. Napisz sensowny komentarz co aktualnie używasz do ochrony i dlaczego chcesz wygrać Defensewall Personal Firewall.(Użytkownik powinien posiadać minimum 20 postów)
2. Komentarz w języku Polskim oraz Angielskim.
3. Zakończenie konkursu odbędzie się dnia 06.08.2012 r.

Competition rules:
1. Write a meaningful comment as the currently used to protect and why you want to win Defensewall Personal Firewall. (You should have a minimum of 20 posts)
2. Comment in Polish and English.
3. Completion of the contest will be held on 06.08.2012 y.

Osoba która otrzyma licencję, zostanie wylosowana poprzez portal random.
The person who receives a license, will be drawn by random portal.

Życzę Wszystkim Powodzenia / I wish you all good luck

A

Anonymous

Re: Konkurs !!! / Giveaway !!! - DefenseWall Personal Firewa

Cóż..używam AG + GW ale z Wielkiej Trójcy brakuje mi właśnie DWPF :jezyk sofcik na razie nie do przejścia i w przeciwieństwie do antyvirków nie uruchamia idiotycznych procesów w tle.
Zgłaszam swój akces do konkursu :dziękuję

FARMER

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
4
Miasto
Piernikowo

Do ochrony komputera używam DefenseWall Personal Firewall ,Malwarebytes' Anti-Malware Pro ,KeyScrambler .Mi się licka niedługo kończy warto by przedłużyć na tak zacny soft dlatego poproszę mnie dopisać :ok

saper1972

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
1

Obecnie Do ochrony używam samego Trustport Antivirus 2013 a,że sam antywirus to dużo za mało i przydałby sie sensowny i lekki program będący uzupełnieniem mojej ochrony chętnie wezmę udział w konkursie.

andrzej65

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
16

Obecna ochrona to Bitdefender IS + Zemana AntiLogger
Czekałem na taki sofcik prostu same plusy: prostota obsługi, szybkość działania oraz jego skuteczność + wbudowany Sandbox miał bym świetny komplet z nieaktywowanym EMA. :ok

Konkurs jak ta lala wchodzę :dziękuję

OnSam

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1

Aktualna ochrona:
NIS
SpyShelter Firewall
KeyScrambler Premium
Malwarebytes Anti-Malware
Hitman Pro
Sandboxie
Sticky Password
Ad Muncher Premium
- przeglądarka "OPERA" + dodatki; Ghostery i WOT
Ochrona przez DNS na routerze firmy GFI
----------------------------------------------------------------
DEFENSE_WALL PERSONAL FIREWALL
Dziś tak skuteczny, rozwinięty uważam za wystarczający do ochrony mojego blaszaka. Wcześniej używałem ten program na wykupionej licencji, potem na darowanej. Teraz morze ja wygram licencje, a program wyśmienity przydałby się.
Proszę brać mnie pod uwagę w tym konkursie. :))

Nambu

Nowy użytkownik
Reakcje/Polubienia
0

Obecnie używam Ashampoo Anti-Malware. Strasznie obciąża procesor.
Szukam jakiegoś antywirusa płatnego i lekkiego. Wcześniej przez wiele
lat miałem Pandę, ale licencja się skończyła.Oczywiście chcę brać udział w konkursie.

A

Anonymous

Nambu napisał:
Oczywiście chcę brać udział w konkursie.
Nambu-przeczytałeś uważnie regulamin konkursu ??

BTW.Neo-popraw z łaski swojej ten fragment...bo to totalna bzdura :dziwak :
oraz wbudowaną funkcją Sandbox, która służy do umieszczania podejrzanych plików w tzw. piaskownicy

suyanto

Nowy użytkownik
Reakcje/Polubienia
0

If you need simple, easy to use, w/ non-
annoying pop-ups HIPS, light on resources
and has a high passing mark in protecting
your pc, then DefenseWall Personal
Firewall is all you need.

grr

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
96

Thanks Neo for this giveaway.
Please count me in. I would like to win DefenseWall Personal Firewall as it has a powerful & effective HIPS capability. The ability of DefenseWall Personal Firewall to treat all the location where a virus could come-in/attack as “Untrusted” is just amazing. Each of these untrusted appz are run with limited rights in a virtual zone to protect our system.

Currently I do not have any firewall installed (on XP) which puts my system to great risk.

Thanks,
Grr

A

Anonymous

Praktycznie kończy mi się licencja na ESET Smart Security. Miło by wygrać licencje na DefenseWall Personal Firewall. Program, tak jak ESS posiada dodatkowe zabezpieczenie HIPS, co mnie mocno rajcuje.
Dzięki za konkurs. Pozdrawiam.

SecurityVideoTest

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0

Moja obecna ochrona na laptopie to Bullguard IS, ale kiedyś się w końcu skończy subskrypcja, a program zacny. Rewelacyjny, Super. Chętnie bym go wygrał.

tedii

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
5

Komputer mam zabezpieczony przez Kaspersky Antivirus i Windows 7 Firewall Control. Do tego skan Hitmanem od czasu do czasu.

Mam również starszego laptopa z Windowsem XP na którego nie mam pomysłu na zabezpieczenie. Tam właśnie planuję zainstalować DefenseWall jeśli wygram. A jak mi się nie uda to pewnie wrzucę Pandę Cloud.

BTW dziękuję za zorganizowanie konkursu. :england

jerzy601

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
56

obecnie używam AVG Free ,ale bardzo bym chcial wygrac ten soft bo z tego co przeczytalem to jest wspanialy do ochrony systemu zwlaszcza zapora która nie obciaża system.ponadto soft ten posiada dodatkowe zabezpieczenie HIPS,możliwość wspólpracy z innym antyvirusem oraz jest bardzo lekki.Mam nadzieje że uda mi sie wygrac i używac ten wspanialy program. :dziękuję

vonz

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
8

Pojawi się sporo osób zainteresowanych , bo wzmianka o konkursie pojawiła się na forum Tipradar.
Tyle ,że barierą dla nich będzie /20 postów/

Do góry