Konkurs ! / Giveaway ! - Shadow Defender

Status
Zamknięty.

ORGANIZAT0R

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Moderator
Reakcje/Polubienia
595
Rozpoczynam kolejny konkurs. Do wygrania są 2 licencje na świetny program - Shadow Defender!

Shadow Defender to program opierający swoje działanie o wirtualizację dysków twardych (partycji systemowej jak i pozostałych,) a także dysków USB (np. pendrive).
Wykorzystuje on tzw. metodę Shadow Mode która polega na tym że program śledzi wszystkie zmiany jakie zachodzą na chronionej partycji i przekierowuje je do nieużywanego miejsca na dysku. A po wyjściu z trybu wirtualizacji po wszystkich zmianach jakie dokonały się w systemie nie ma śladu. Czyli po ludzku- wszystko co zainstalujemy, skasujemy, zapiszemy itp. po restarcie zostanie usunięte, a system powróci do stanu z przed włączenia funkcji ShadowMode.
Możliwe jest też oczywiście pozostawienie dokonanych zmian w systemie podczas trybu wirtualizacji poprzez odpowiednie opcje dostępne w programie.

Shadow Defender to doskonałe rozwiązanie do walki z wszelkiej maści zagrożeniami jakie atakują nasz komputer- tryb Shadow Mode zapobiegnie niepożądanym zmianom spowodowanym przez malware. Wszystkie ataki nastąpią w środowisku wirtualnym, a nie na rzeczywistym systemie. Jeśli zainfekował Cię jakiś szkodnik wszystko co musisz zrobić, to uruchomić ponownie komputer. A zmiany które wykonałeś sam i wiesz że są bezpieczne możesz jednocześnie zapisać na dysku (rzeczywistym środowisku). Możesz też zdecydować wcześniej jakie pliki i foldery nie powinny korzystać z ochrony w trybie wirtualizacji (przydatne np. przy aktualizacjach baz antywirusów).

Koncepcja ochrony przy użyciu Shadow Defender jest bardzo prosta w obsłudze. Jedyne co musisz zrobić to umieścić dyski zainstalowane na komputerze w trybie Shadow Mode. W ten sposób aplikacja zrobi snapshot dysku i będzie uruchamiać każdy plik w trybie wirtualnym. Dostęp do plików na dysku jest bez zmian w porównaniu z rzeczywistym środowiskiem, ale wszelkie działania będą wirtualne. Oznacza to, że możemy nawet zniszczyć system czy zainfekować doszczętnie komputer, a i tak nie będzie miało to wpływu na prawdziwy system.

Podsumowując program bardzo przydatny nie tylko do ochrony przed zagrożeniami (używany jako real-time), ale także wtedy gdy chcemy przetestować jakiś program (nie wymagający restartu), pobawić się systemem czyt. popsuć itp (wywoływany na żądanie).
http://programyzadarmo.net.pl/shadow-defender-opis-programu-konkurs/

Zasady konkursu :
1.Napisz sensowny komentarz dlaczego chcesz wygrać Shadow Defender (Użytkownik powinien posiadać minimum 10 postów).
2. Komentarz w języku Polskim lub Angielskim.
3.Zakończenie konkursu odbędzie się dnia 12.02.2013.

Competition rules:
1. Write a meaningful comment why you want to win Shadow Defender (You should have a minimum of 10 posts).
2. Comment in Polish or English.
3. Completion of the contest will be held on 12.02.2013.

Osoba która otrzyma licencję, zostanie wylosowana poprzez portal random. //
The person who receives a license, will be drawn by random portal.

Zgłoszenia niezgodne z zasadami konkursu nie będą brane pod uwagę podczas losowania zwycięzców

antbil

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4552
Miasto
Gdynia Orłowo
Ciągła zabawa z różnymi programami z GAOTD, Bitsjour, Glarysoft, itd. wymaga wiecznego przywracania systemu "ręcznym" sposobem. Stop. Shadow Mode pozwoliłby mi na pewną bezkarność, większą swobodę. Chciałbym go wygrać.

hyde

Świeżak
Reakcje/Polubienia
1
Ten program pozwala na dużą swobodę w testowaniu różnych aplikacji oraz serfowaniu po niebezpiecznych stronkach. Dzięki wirtualizacji możemy czuć się bezpiecznie a gdy zechcemy
wrócić do normalnego użytkowania kompa pozwala nam wybrać, czy chcemy zapisać wprowadzone zmiany czy też pozbyć się ich.
Bardzo chciałbym wygrać ten soft i tego samego życzę moim konkurentom.

artoor

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Częstochowa
Dziękuję za kolejny rewelacyjny konkurs.
Również biorę w nim udział, ponieważ jest to jedyny program, który umożliwia bezpieczne testowanie programów różnego, nie zawsze zaufanego pochodzenia. O ile do testów nie jest wymagany restart systemu, o tyle Shadow Defender sprawdza się w tej roli znakomicie. Życzę powodzenia wszystkim współuczestnikom konkursu :)

Manila

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
58
Wszystkie opinie jakie czytałem o tym programie są dobre albo bardzo dobre. Rzeczywiście, dla tego kto jest ciekawy nowego oprogramowania, i w związku z tym dużo instaluje, taki soft to duże udogodnienie. Przez pewien czas testowałem podobny program - darmowy Toolwiz Time Freezy, ale nie do końca mnie przekonał. Myślę, że Shadow Defender jest dużo lepszy. Program jest atrakcyjny, to i wygrać go z uwagi na pewnie olbrzymią konkurencję będzie ciężko. :klawik.

grummer

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
2
Cóż, dużo instaluję różnych programów na kompie, a pozostałości po nich zawsze jakieś zostaną, nawet po użyciu świetnego deinstalatora jakim jest Revo pro i czyściciela rejestru. Używałem do tego celu jeszcze sandboxie, jednak nie należy on do wygodnych rozwiązań. Taki program jak Shadow Defender pozwoliłby mi w końcu na wygodę i bezpieczeństwo na bardzo wysokim poziomie.

A

Anonymous

Ten program to istny raj dla wszelkiej maści maniaków testowania wszelakiego oprogramowania. To coś dla mnie. Jak pomyślę, że nie musiałbym już bawić się w instalowanie i odinstalowywanie programów, to aż mnie ciarki przechodzą. Marzę o takim perpetuum mobile.

matroska

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
10
shadow defender, the best solution for people who have difficulty getting access to the internet to update the antivirus database
with this application I do not need to worry because if my computer infected with viruses or other malicious programs I just need to restart the computer and everything will be fine
I really hope I'm the lucky

Orion

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
330
Miasto
somewhere in cyberspace....
Bardzo cieszyłbym się jakby szczęście mi dopisało i licencja na ten program trafiłaby do mnie. A to dlatego że bardzo często zabawiam się testowaniem różnych programów co sprawia że nawet po ich de-instalacji zostają resztki w systemie. Możliwość wirtualizacji sprawiłaby ze dłużej mógłbym działać bez przywracania czy nawet reinstalki systemu (system by się tak nie zapychał). Również dużym plusem jest możliwość instalowania nawet niepewnych programów bez ryzyka dla systemu.
Dlatego jakbym miał szczęście wygrać licencję na ten program byłbym bardzo zadowolony....

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
11
Shadow Defender to świetna sprawa. Wystarczy restart i zmiany wprowadzone przez wirusa lub innych użytkowników znikają. Chciałbym wygrać najlepszy program do wirtualizacji

LGG

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
21
Co tu więcej pisać wszystko zostało powiedziane i napisane. Bardzo dobry program, który pozwoli mi testować inne aplikacje bez uszczerbku dla systemu.
Zgłaszam udział w konkursie

pozdrawiam

jelson

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
I've read about Shadow Defender for several years and have been wanting to try it.
Everything I've read says it's a really great program. :hura

Please count me in.

paweloss

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
BAU
Shadow Defender to wspaniały program do wirtualizacji. Niezastąpiony przy testowaniu różnego rodzaju programów - czyli przy tym, co często wykonuje na moim blaszaku... Dlatego więc bardzo chciałbym wygrać licencją na ten program. Dziękuję za świetny konkurs :dziękuję

A

Anonymous

Uwielbiam testować programy. Nie, żeby je użytkować, ale przyjrzeć się, popróbować, pokombinować. Taką mam pasję. Nie raz stoję na krawędzi: uda się, czy się nie uda. I chociaż mówią, ze w życiu są właśnie dwa uda, stawanie po raz kolejny przed dylematem robi się coraz bardziej męczące. SD miałby za zadanie mnie wesprzeć, zapobiec schrzanieniu czegokolwiek.
Dzięki za konkurs.

FARMER

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
4
Miasto
Piernikowo
Żeby konkurencja nie była za mała to i ja się dopiszę do konkursu . Czasami się kombinuje z programami i nie zawsze przypadają one do gustu . Potem zostają po odinstalowaniu śmieci czy to w plikach czy w rejestrze . Nieraz można załapać jakiś syf gdy z komputera korzysta inna osoba . Dlatego poproszę mnie liczyć w konkursie o tak zacny soft . Dziękuję grzesiek1920 :dziękuję

Status
Zamknięty.
Do góry