KONKURS na PzD od firmy Nero AG

AsiaK

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
Dawno, dawno temu, chyba wszyscy korzystali z programu Nero do nagrywania płyt. Niestety ostatnia wersja, która nie była przerośniętym kombajnem to było coś około 5.4. Jestem zwolenniczką lekkich i najlepiej darmowych rozwiązań, więc proszę nie brać mnie pod uwagę podczas rozlosowywania nagrody. Na nowszych i szybkich komputerach pewnie zda egzamin. Jestem jednak zdziwiona tak małym zainteresowaniem tym legendarnym programem.
Askanag, dobra robota !!

CiociaSamoDobro

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0
Nero to znana i ceniona firma, rzeklabym klasyk. Pamietam swoje poczatki nagrywania plyt, to oczywiscie z Nero. Dzis chetnie wroce do tego programu, tym bardziej, ze ma duzo wieksze mozliwosc. Dziekuje za konkurs!

ToGor

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
200
Miasto
Mazowieckie, Polska, Europa, Świat.
Wooow - to Ci gratka - mam starszą wersję Nero, więc nic dziwnego, że chciałbym nowszą.
Askanag - szacunek. Nero AG dotychczas nie bardzo udostępniała licki.
Do rzeczy - Jeśli idzie o obsługę mediów, odtwarzanie, nagrywanie, konwertowanie i wiele innych - Nero zapewnia kompleksową obsługę, ale ma swoje wymagania. /AsiaK ma rację :dziękuję .
Wczesne wersje były lekkie - były sukcesem i każdy marzył o pełnej wersji. Wyrobili sobie renomę i do wersji 10 jakoś szło. Później zbyt wiele na raz chcieli, co spowodowało, że zaczęto mówić "kombajn" - niby wszystko ładnie wygląda, ale przez to zapomnieli o lekkości. Doszli inni producenci - oferowali mniej "ciężkie" ale bardziej skuteczne rozwiązania. Pomysł z programem do kopii zapasowej "w pakiecie" jeszcze bardziej przyczynił się do spadku atrakcyjności pakietu Nero/chodzi o wersję "bardziej płatną" po pewnym czasie /w chmurze za kasę co roku/. Coś tak jak teraz Microsoft kombinuje z Pakietem office 365 i Win 10 w przyszłości /takie mam subiektywne wrażenie/.
Wróćmy do Nero. Przy konwertowaniu i odtwarzaniu filmów nie dogadali się z dostawcą kodek-a real media /swego czasu dzięki rmvb mogli mieć mega konwersję na swoje potrzeby. Kolejny zły pomysł odebrał "garść" użytkowników. Postawili też też na AVCHD zamiast Blu ray. Program ma zalety, wymagania i wady.
Przy instalacji /nie pamiętam dokładnie, ale coś ponad 4 Gb całość z dodatkami, pakietami, wtyczkami itp./ musimy poświęcić wiele czasu ... Na czytanie i potwierdzanie auli, regulaminów niestety też.
W zamian nie musimy instalować oddzielnie masy różnych /pojedynczych/ programów.
Póki co - nie mam możliwości dorwać się do legalnych wersji Cowon JetAudio Plus ze wszystkimi wtykami do audio i video, EZ CD Audio Converter /dawny Easy CDDA Extractor/ z
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
, itp, etc ... to trochę przez sentyment, trochę przez "wprawę" i lenistwo używam tego niezbyt lekkiego "molocha".
Co do Stashimi - nie wypowiem się nim nie spróbuję.
Dziś używam RadioSure - niestety w wersji darmowej ma drobne ograniczenia /programik pozwala zapisać 30 stacji w wersji "free"/. Mimo, że darmowy też polecam jeśli lubicie słuchać radia. Dotychczas lepszego nie znalazłem. :ok
P.S. Te programy "na kolorowo" polecam pod uwagę dla "anglojęzycznych" /na tym forum/ organizatorom konkursów pod próbę zdobycia licek/ :szef

artoor

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Częstochowa
:dziękuję Dziękuję Askanag za zorganizowanie konkursu.
Zastanawiałem się przez chwilę nad przystąpieniem do tego konkursu, ale przez sentyment do pradawnych czasów i wielu miłych wspomnień z tamtych dni przystępuję do konkursu o legendarny program do wypalania płyt jakim jest Nero. Pamiętam go z bardzo wczesnych wersji, kiedy to nagrywarki kosztowały (na moje możliwości) niebotycznie duże pieniądze. Program wówczas miał jedną funkcjonalność, czyli umożliwiał nagrywanie nośników CD. Dzisiaj kiedy czytam o funkcjach nowej wersji toż on chyba tylko nie zaparza kawy :zawsty
Co by się nie rozpisywać za bardzo, przystępuję do konkursu i życzę powodzenia sobie i współuczestnikom :)

andyxa

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
977
Dzięki Askanag za kolejny super konkurs, a firmie Nero za podarowanie licencji. :dziękuję
Nero to znana firma w dziedzinie programów multimedialnych,może śmiało konkurować
z Cyberlinkiem /chyba tylko z nim ?/.Obecnie Nero to nie tylko program do wypalania
płytek,ale też obróbka ,katalogowanie multimediów, konwertowanie video-audio w tym płyt do różnych formatów ,
przeglądanie fotek, kopia zapasowa, oraz odtwarzacz multimedialny / z bluray z dysku jakoś starsze wersje sobie nie radzą/,
chyba w wersji 2016 zostało to naprawione,wersja trial niestety na to nie pozwala. :scratch
Jest to kombajn do mediów, a ja może w przeciwieństwie do niektórych użytkowników forum
jestem zwolennikiem wszystko w 1,a nie kilka programów różnej marki. :dziwak

Przystępuję do rywalizacji o nagrodę , więc proszę o wpisanie mnie na listę konkursową :dziękuję

decimus

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
104
Z uwagi na sentyment do tego programu również startuję w konkursie. Jeszcze w swoim archiwum posiadam Nero 7 dołączony do zakupionego kilka lat temu komputera. Dla mnie to jest program do wszystkiego, bo oprócz wypalania płyt możemy go wykorzystać do odtwarzania filmów, przeglądania multimediów, edytowania i konwertowania video.
Dziękuję Askanag za zorganizowanie konkursu na tak świetny soft :dziękuję

Tomnord15

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
151
Miasto
Wrocław
Chciałbym wygrać Nero 2016 Platinum+ Stashimi, ponieważ bardzo dużo pracuję z multimediami, a program Nero 2016 Platinum pozwala na min. edycję filmów, muzyki oraz co dla mnie ważne, bezproblemowe wypalanie płyt CD, DVD, gdzie bez problemów można stworzyć płytę multisesyjną DVD z ktorą inne programy mają problem. Poza tym Nero 2016 Platinum posiada wszystko co niezbędne jest do obsługi multimediów w jednym programie i jest to klasa najwyższa wśród tego typu programów. A Stashimi, dlatego że uwielbiam muzykę, a wybór 100000 stacji radiowych jest bardzo kuszący oraz to że potrafi zapisać pliki muzyczne od razu z tagami. Dziękuję za konkurs. :dziękuję

konku

Wygadany
Reakcje/Polubienia
27
Miasto
Tutejszy
Od jakiegoś czasu jestem posiadaczem nagrywarki BlueRay i stawiam pierwsze kroki w authoringu płyt. Program Nero 2016 Platinum to byłby super prezent na początek tej drogi. Dzięki za konkurs!

hocik

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
466
Miasto
szczecin
Po opisie widzę, że kultowy program zamienił się w tzw kombajn. Właściwie to z funkcji wypalania, kopiowania, tworzenia, edycji, odtwarzania, streamingu, zgrywania i konwertowania plików multimedialnych najrzadziej korzystam z wypalania. Ale pozostałe wykonuję codziennie wykorzystując różne programy. Może warto mieć wszystko w jednym programie. Chętnie wezmę udział w konkursie. Dziękuję za konkurs.

Zeno

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1583
Gratuluję Askanag konkursu na tak cenny program :ok i dziękuję panu Eduardo Vento z Nero AG za licencje. :dziękuję Mam duży sentyment do tego programu. Zakończyłem przygodę z nim na wersji 6.0 i Nero Vision Express 2.0. Wtedy też po raz ostatni wypaliłem płytę DVD z rodzinnymi filmami, specjalnie utworzonym menu, podkładem muzycznym i efektami przejścia między nimi. Myślę, że nadarza się świetna okazja, abym powrócił do programu. Tym bardziej, że posiada możliwość edycji filmów jakości 4K. Z racji wyprodukowania już kilkudziesięciu filmików w tej rozdzielczości za pomocą swojego telefonu, takiego programu właśnie potrzebuję. Nero dotychczas oferował w swoich produktach przemyślany, intuicyjny interfejs i dopracowane efekty oraz opcje, dlatego program wart jest starań. Lubię często słuchać muzyki, korzystam z wielu serwisów muzycznych. W związku z powyższym bardzo chętnie korzystałbym ze Stashimi i oferowanego za jego pośrednictwem dostępu do ogromnej bazy utworów muzycznych. Powodzenia.

angellomichel387

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Moderator
Reakcje/Polubienia
1059
Dzięki za konkurs,
Nero program-legenda, wcześniejsze wersje służyły
do wypalania płytek,obecnie jest kombajn multimedialny, można z nim
robić prawie wszystko lub prawie wszystko z multimediami.
Odtwarzanie,konwertowanie,edycja,organizowanie multimediów.
Fajnie też można wsio zorganizować w bibliotece multimedialnej.
Wszelkie zalety tego kombajnu zostały wymienione we wcześniejszych postach,
więc nie ma sensu powtarzać.
Proszę mnie liczyć w tym konkursie.

maik76

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0
Ja również zgłaszam swoje uczestnictwo w tym konkursie.
Nero mimo iż staje się z wersji na wersję coraz większy wciąż pozostaje jednym z najlepszych tego typu programów.Bezproblemowe działanie i multum funkcji w tym nero video jest dla mnie niezastąpiony!Również bardzo chętnie wypróbuję program Stashimi obecnie używam tunein radio i chętnie się przesiądę na coś nowego.
Mam nadzieję że ostatni będą pierwszymi :)

hansik

Wygadany
Reakcje/Polubienia
109
Dzięki za konkurs. Startuję w konkursie , gdyż interesują mnie nowe funkcje świetnego programu np. obługa streamingu. A ponieważ wyszukuje również ciekawej muzyki byłoby jak znalazł. Pozdrawiam uczestników :francuz

Askanag

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
445
Konkurs zakończony !!
J09zN0N.png

Dziękuję wszystkim za udział w konkursie. Gratuluję angellomichel387, FARMER

Uwaga
Osoby które otrzymają licencje, zostaną wylosowane poprzez portal Random i będą miały 24 godziny na potwierdzenie wygranej na PW do mnie.
Pozdrawiam :hi

Do góry