KONKURS na PzD - Process Lasso Pro

Askanag

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
445
Q61NPIs.jpg

Process Lasso to niewielkie narzędzie przeznaczone do zarządzania procesami systemu.

https://bitsum.com/
proszę nie kodować linku

2GvtY09.png
V5hQYzz.png
8VLqeID.png

Jest narzędziem służącym do optymalizacji priorytetów,koligacji procesów i automatyzacji systemu. Optymalizacja priorytetów, koligacji, rdzeni - pozwalają na automatyczne wykonanie różnych akcji pod określonymi warunkami.

Najbardziej znaną funkcją programu Process Lasso jest unikalna technologia optymalizacji procesów - ProBalance (Process Balance), która poprawia reagowanie i stabilność systemu poprzez optymalizację priorytetów procesów i/lub zmiany koligacji CPU. System Windows, co wynika z jego architektury, pozwala programom na monopolistyczne wykorzystywanie CPU bez wystarczającego hamowania. Skutkami tego są zawieszenia się systemu, tzw. "lagi" i szarpany ruch kursora myszki. ProBalance inteligentnie zmienia priorytety i/lub koligacje CPU uruchomionych programów (na żądanie lub jeśli potrzeba) tak, aby gorzej zachowujące się procesy nie oddziaływały negatywnie na reagowanie komputera.

Funkcje graficznego interfejsu:

- Wygodny dostęp do podstawowych możliwości menedżera zadań
- Opcjonalny, silnik wykonuje wszystkie zadania programu!
- Wykonywanie operacji na wielu procesach naraz
- Pokazywanie wszystkich lub wyszczególnienie tylko aktywnych procesów
- Wyświetla historię użycia CPU dla każdego procesu z osobna (biała linia na wykresie, gdy zaznaczony)
- Zmiana ustawień/zasad procesów
- Ikona w zasobniku systemowym informująca o zdarzeniach
- Bardzo niskie wykorzystanie zasobów; przełącza się w tryb uśpienia, gdy zminimalizowany

info:instalki.pl

Pobierz najnowszą wersję
https://bitsum.com/?#downloads
proszę nie kodować linku

Link do strony zakupu
https://bitsum.com/get-lasso-pro/
proszę nie kodować linku

Pan Jeremy Collake z Bitsum Technologies uprzejmie dostarczył do losowania w konkursie na naszym forum 5 licencji lifetime program Process Lasso Pro !! !! !!

Zasady konkursu:

1. Napisz w kilku zdaniach dlaczego chcesz wygrać Process Lasso Pro.
2. Komentarz w języku Polskim lub Angielskim.
3. Zakończenie konkursu odbędzie się dnia 13.04.2016.
4. W konkursie mogą brać udział wszyscy użytkownicy zarejestrowani przed ogłoszeniem konkursu.

Osoby które otrzymają licencje, zostaną wylosowane poprzez portal random i będą miały 24 godziny na potwierdzenie wygranej.

W przypadku braku odzewu ze strony wygrywającego w ciągu 48 godzin od ogłoszenia wyniku nagrodę otrzyma następna osoba z listy Random.

Zgłoszenia niezgodne z zasadami konkursu nie będą brane pod uwagę podczas losowania zwycięzców.

Życzę wszystkim powodzenia :)

ToGor

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
200
Miasto
Mazowieckie, Polska, Europa, Świat.
Mamy dubel konkursowy - ale fajnie.
Posiadam zainstalowaną wersję 3.8 - antyczne wydanie giveaway - ale działa do dziś.
Jasne, że chcę nową wersję - biorę udział. :gracz :klawik.

alberto

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
218
Dziękuję za konkurs! :england
Mam stara wersję i niestety licencja nie obejmuje nowszych wydań. Chcę zainstalować najnowszą z możliwych i cieszyć się z działania programu Process Lasso Pro.
Jak wygram w tym konkursie to wycofam się z kolejnego. :dziwak

A

Anonymous

Używałem przez jakiś czas wersji z jakiejś promocji ale ta nie oferowała aktualizacji do nowszych wersji, dlatego pożegnałem się z programem a szkoda, bo to naprawdę świetne narzędzie.
Często uruchamiam wiele aplikacji na raz (arkusz kalkulacyjny, przeglądarka, odtwarzacz multimedialny itd.) i dobrze by było mieć program, dzięki któremu mógłbym zarządzać priorytetem dostępu do zasobów procesora i dlatego właśnie zgłaszam swój udział w tym konkursie i podobnie jak kolega alberto wycofam swój udział z równoległego konkursu w przypadku wygranej.

Orion

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
336
Miasto
somewhere in cyberspace....
Ja też używałem wersji promocyjnej (nie oferującej aktualizacji do nowszych wersji). A ponieważ jest to program który konkretnie wpływa na wydajność komputera i płynność jego działania więc możliwość zdobycia wersji lifetime jest okazją nie do pogardzenia.
Jednocześnie, tak jak moi poprzednicy (alberto i ktośtam) deklaruję w przypadku wygranej w tym konkursie wycofanie się z konkursu równoległego.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
32401
Miasto
Trololololo
Podobnie jak poprzednicy zapisuję się do konkursu na PLP.Dawno temu korzystałem z tego cudeńka i zamierzam zacząć ponownie, raz że optymalizuje zużycie zasobów systemowych pozwalając dostroić ich wykorzystanie przez każdy proces, dwa jest świetną alternatywą dla Menedżera Zadań oczywiście bardzo, bardziej, jeszcze bardziej rozbudowaną, trzy posiada funkcję ubijania procesów, tzw czarną listę, jeśli jakiś proces jest na liście i program wykryje próbę jego uruchomienia to bardzo szybciutko ubija go.

Zapisuję się w dwóch konkursach, oczywiście jeśli wygram w jednym to rezygnuję w udziału w drugim.

Dzięki Askanag za konkurs i w dodatku z licencjami dożywotnimi, naprawdę warto bo program ma wiele zastosowań, wystarczy tylko trochę w nim pogrzebać.

Powodzenia. :francuz

helium

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
2617
Miasto
Kraków
Program bardzo przydatny dla osób które naprawdę nie oszczędzają swojej maszyny. Oczywiście jeżeli ktoś używa PC tylko do przeglądania stron internetowych to instalacja tego programu "w moim odczuciu" mija się z celem. Sposób działania Process Lasso porównałbym do cFosSpeed tyle że cFosSpeed zarządza ruchem sieciowym i ustala priorytety dla poszczególnych aplikacji zaś Process Lasso ustala priorytety dla aplikacji i procesów ale jeżeli chodzi o korzystanie z mocy procesora. Również bardzo chętnie spróbuję szczęścia w konkursie. Podziękowania dla Askanag za organizację konkursu oraz dla darczyńcy licencji.

scot

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
91
Thanks for the giveaway.

I want to win Process Lasso Pro because its ProBalance algorithm ensures the focus of the computer resources towards the foreground programs in order to maintain responsiveness by automatically lowering the priority of background items.

grr

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
96
Thanks Askanag for the giveaway.
I would like to win Process Lasso as it is a must to keep the system working as it is very efficient in taking care of resource hungry processes. This is from my experience.

dinosaur07

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
300
Thank you for the giveaway, Askanag. :england I want to win this software as it really help PC`s to deal well all the active processes running. I like it`s pro balance feature that allows our PC`s to run smooth. Many thanks. :gracz

tofana

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
857
Miasto
Boogie Street
Process Lasso Pro to program, który pozwala użytkownikowi na przejęcie kontroli nad procesami.
Posiada możliwość automatycznego tymczasowego obniżania priorytetów wykorzystujących zasoby.
ProBalance (Process Balance), która poprawia reagowanie i stabilność systemu. Używałam kiedyś starszej wersji, ale straciłam licencję przez nieuwagę.

Dziękuję za konkurs!

Bronksiak

Wygadany
Reakcje/Polubienia
3
Chciałbym wygrać ponieważ od dłuższego czesu korzystam ze starej wersji i bardzo mi się ten program podoba - świetnie nadaje się do starego laptopa by hamować procesy i zmniejszać obciążenie komputera

jerzy601

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
56
chcę wygrać ten program poniewarz uzywam go od dosc dawna i znam jego zalety tyle tylko ze nie miałem licencji Lifetime tylko roczne, więc taka licencja mi odpowiada.
program jest dobry i polecam go.
biorę udział w obu konkursach jak wygram w jednym to zrezygnuję z drugiego .
dzieki za konkurs na ten zacny program.

pss

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
62
Pozwolę sobie wziąć udział w konkursie na Process Lasso Pro ponieważ lubię mieć kontrolę nad swoją maszyną, a dzięki niemu jest to znacznie łatwiejsze do ogarnięcia. Oczywiście licencja LT jest tu również kluczowa, ponieważ pozbawia zmartwień w przypadku dobiegnięcia do końca licencji rocznych :zawsty
Dzięki za zorganizowanie konkursu na ten właśnie program :mistrzunio

LGG

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
21
Dobry program do zarządzania procesami w systemie. W szczególności przydatny ProBalance (Balans Process), które poprawią elastyczność i stabilność komputera. Oprócz ProBalance, istnieją niezliczone funkcje pozwalające użytkownikowi na pełne automatycznego sterowania procesami na swoim komputerze. Bardzo kusząca jest też wersja lifetime.
Zgłaszam udział w konkursie .
Dziękuje i pozdrawiam

Do góry