Konkurs ! WinPatrol , WinPrivacy

andyxa

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
977
Tym razem do wygrania 5 licencji WinPatrol i WinPrivacy
Licencje na konkurs otrzymałem od Pana Breta z WinPatrol ,któremu dziękuję.

WinPatrol
winpatrolstartup.png

WinPatrol to zaawansowane narzędzie dzięki któremu możemy śledzić wszystkie procesy które uruchamiają się wraz ze startem naszego komputera, WinPatrol pozwala zarządzać procesami, umożliwia wykrycie zmian w stronie głównej przeglądarki, zarządzać listą ciasteczek, ustawić opóźniony start dla wybranych aplikacji oraz wykryć co spowalnia nasz system. WinPatrol monitoruje także rejestr systemu Windows , program poinformuje nas w momencie gdy jakaś aplikacja będzie chciała zmodyfikować rejestr ( dopisać lub zaplanować szkodliwe działanie ). WinPatrol umożliwia w prosty sposób podejrzeć procesy i wyłączyć je wszystkie. O wszelkich modyfikacjach jesteśmy powiadamiani alertem i monitem. Program może być dobrym dodatkiem do obecnej ochrony przed aplikacjami szpiegującymi trojanami czy innym złośliwym oprogramowaniem.
źródło

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

więcej info
https://www.winpatrol.com/product/winpatrol-plus/

WinPrivacy
WinPrivacyDashboard.png

WinPrivacy jest ważną częścią warstw bezpieczeństwa pomagającą chronić twój komputer. WinPrivacy pozwala łątwo i szybko wykryć jakie programy łączą się z internetem (nawet te ukryte). Ponadto WinPrivacy PLUS daje możliwość blokowania dowolnego programu który w jakiś sposób łączy się z internetem, po prostu zaznacz wybrany program i kliknij przycisk Zablokuj. Czy znasz zapory w których jest to takie proste?

Blok wirusy, zanim zdążą zainfekować!
Najlepsze z tego wszystkiego jest że używając WinPrivacy PLUS można automatycznie zablokować nowy program korzystający z internetu bez Twojej zgody, w tym oczywiście można blokować wirusy!

WinPrivacy blokuje również tzw."odciski palców" pozostawiane przez twoją przeglądarkę i daje możliwość automatycznego usuwania niechcianych ciasteczek Flash.

źródło

więcej info
https://www.winpatrol.com/product/winprivacy-plus/

Zasady konkursu
1.Napisz komentarz ,dlaczego do Ciebie ma trafić WinPatrol lub WinPrivacy
2.Komentarz w języku ojczystym
3.W konkursie mogą brać udział użytkownicy zarejestrowani przed 2015,

4. Użytkownicy mający przynajmniej 30 postów i 5 pochwał ,mogą brać udział w losowaniu 2 programów
pozostali tylko w 1
!! !! !!

5.Zakończenie konkursu 06.03.2015 godz.22

Wymagane dane od zwycięzców
mail , imię

Osoby które otrzymają licencje, zostaną wylosowane poprzez portal random
i będą miały 24 godziny na potwierdzenie wygranej na PW

eMCe

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
4
Miasto
Ś-Wsch
Niedawno w promocji bardzo korzystnie zakupiłem program WinPatrol i teraz przymierzałem się również do kupna WinPrivacy. Ale skoro jest możliwość wygrania to czemu nie skorzystać :klawik.
WinPrivacy wydaje mi się świetnym programem uzupełniającym ochronę komputera. Daje pełny wgląd do tego jakie programy, procesy (nawet te ukryte) próbują z naszego komputera uzyskać połączenie z siecią. Dzięki czemu możemy wychwycić i wyeliminować niechciane, groźne aplikacje hmm typu trojany itp. Mamy też przegląd ilości danych wysłanych czy też pobranych przez każdy proces/aplikację. Sam program wydaje się bardzo prosty i przejrzysty.
Dziękuję za kolejny świetny konkurs :piwko I proszę wpisanie mnie na listę chętnych do wygrania tylko programu WinPrivacy :england

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
Wow :dziękuję za kolejny fajny konkurs , interesuje mnie WinPrivacy bo WinPatrol już mam .

WinPrivacy to ciekawy i nowy program który został zaprojektowany w celu poprawy prywatności użytkownika w Internecie na kilka sposobów , działa sobie w tle i monitoruje system informując które programy łączą się z internetem , jakie domeny mają odpowiedni certyfikaty i to co istotne możemy blokować Flashowe ciasteczka.
Mamy wgląd do każdego internetowego połączenia łącznie z jego IP , widzimy datę i czas możemy zablokować dowolną aplikację w dwóch kliknięciach.
Jest to kolejna opcja obok antywirusa ochrony naszego kompa i dlatego biorę udział w walce o ten soft :klawik.

grr

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
96
Thanks andyxa for bringing good giveaways. Appreciate it! :piwko

I have been a long time user of WinPatrol and trust Scotty for patrolling my computer. It prevents from things that are not in scope of any anti-virus.

Coming to WinPrivacy, it is a new product from WinPatrol. I see it as more of a blocking program for all those unwanted connections to the internet. As I depend on Windows Firewall, this will be of great help to me, moreover as it can detect and allow blocking of both incoming as well as outgoing connections.

Thanks again.

decimus

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
97
Świetny soft pomagający nadzorować łączenie się użytkowanych programów z siecią z możliwością ich blokowania.Daje podgląd ich lokalizacji z ilością pobranych danych.
Dodatkowa ochrona komputera nadzorująca wszystkie programy, które łącza się z internetem.
Dziękuję za konkurs :)

A

Anonymous

Witam i na wstępie :dziękuję za konkurs na oba programy .Ja chętnie bym się zapisał na programik WinPrivacy lubię mieć ogląd na to co się dzieje w tle i co nawiązuje połączenie z siecią bez mojej wiedzy :piwko

jj111184

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Chciałbym wygrać WinPrivacy aby wiedzieć jakie programy łączą się z internetem i zablokować je w razie potrzeby, w dodatku jedna licencja może być używana na 3 PC, to samo z WinPatrol, który pozwala na ochronę komputera bez potrzeby aktualizacji. Jest lekki i prosty w obsłudze. Dzięki za zorganizowanie konkursu

dedal

Wygadany
Reakcje/Polubienia
1
Biorę udział w konkursie ponieważ, program potrafi być dodatkową linią obrony przed różnego rodzaju zagrożeniami. Korzystam obecnie z innego programu tego typu ale nie jestem usatysfakcjonowany i z chęcią zamieniłbym na WinPrivacy.

matroska

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
10
I'm quite familiar with WinPatrol, but I'm not that familiar with WinPrivacy because this is a new product, I want to be able to win one license key this application in order to use every drop of ability WinPrivacy :ok

A

Anonymous

Bardzo dziękuję za ciekawy i inspirujący konkurs. Poszukuję programu, który będzie kolejną linią obrony mojego lapka-ciapka. Dużo dobrego słyszałem o programie WinPatrol PLUS + Watch Dog HIPIS, sorry HIPS for Windows. Wiem, że główną postacią tego programu jest inteligentny i zrównoważony piesek stróżujący rasy black terrier. Psy tej rasy są odważne, pewne siebie, silne, nieufne wobec obcych z szybką reakcją obronną - w porę zagryzą paskudne skrypty lub odgryzą wsadowego bata. Niezwykle czujne wobec obcych Hacker i Crypto Dogsów.

Użytkownicy twierdzą, że firmowy piesek o imieniu Scotty nie toleruje obcych na swoim terytorium dyskowym. Wywęszy każdego robaka czy to z gangu adware, czy spyware. Pochwyci chuliganów cookie oraz powstrzyma groźne i podstępne trojany, szarżujące jak kierowca pijany. Dodają też z namaszczeniem, że wspomniany black terrier czuwa bardzo dyskretnie w trayu, lecz jego uwadze nie ujdzie żaden podejrzany proces uruchomiony na lapku. Bacznie obserwuje wszystkie programy startowe komputera. Zajrzy też w każdy zakamarek przeglądarki, gdzie zabezpieczy wszystkie niechciane wtyczki-dziczki. Jakby tego było mało, Scotty na patrolu raportuje na bieżąco - „woof woof” - o dokonywanych modyfikacjach w systemie i w rejestrze.

Uważam, że Scotty jest świetny - szczeka, waruje i pilnuje za co mu, mam nadzieję, kiedyś podziękuję. Z chęcią go przygarnę z cyfrowego schroniska i stworzę mu prawdziwie pieski e-dom. Tak, biorę udział w konkursie na WinPatrol PLUS i tylko na ten program...

Andyxa, kłaniam się w pas i dziękuję jeszcze raz. The Contest Must Go On! Yeah! Whatever happens, I'll leave it all to chance!

alojzy

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
4
To i ja dołączę do konkursu :) chętnie przytulę program który pomoże w kontroli anonimowości. Jako że nie mam 30 postów stawiam na Winprivacy

jawdar

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
22
Dzięki za konkurs.WinPatrol to świetny program, który używam w wersji Free.Chciałbym mieć wersję plus i dołożyć program WinPrivacy dlatego biorę udział w konkursie.Dodam tu tylko, że WinPatrol bardzo dobrze pilnuje system i szczerze mogę go polecić.Chciałbym wypróbować WinPivacy, jestem pewien, że będę zadowolony z tego softa, ponieważ pochodzi on z firmy którą bardzo cenię.Szukam od dawna programu w stylu WinPrivacy ale żaden nie przypadł mi do gustu.Może uda mi się wygrać.

angellomichel387

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Moderator
Reakcje/Polubienia
1052
Dziękuje andyxa za kolejny wspaniały konkurs
z chciałbym mieć te dwa cuda bo wtedy mój komputer już by był całkowicie bezpieczny i nic mi więcej do szczęścia nie potrzeba

BestiaZBagienMyśli

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
4
Zgłaszam sie do konkursu o WinPrivacy. Niewiele wiem o nim ale z tego co o nim czytałem- może to być świetna linia obrony przed tzw. canvas fingerprinting której nie zablokuję zaden bloker reklam z różnymi filtrami a WinPrivacy prawdopodobnie byłby skuteczną ochroną przed tą nową metodą śledzenia online. A jeżeli ktoś jest zainteresowany o czym tutaj sie rozpisuję to polecam do poczytania:

andyxa

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
977
Quassar napisał:
Znakomity program z rodziny HIDS program znakomicie monitoruje usługi systemowe chętnie wygram oba te programy !!

Decyzja ,który program !!

Do góry