koszmail.pl - odpowiedź z adresu ?!

win98

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
50
Mam pytanie dotyczące skrzynki na "koszmail.pl" - czy można odpowiedzieć z adresu ***@koszmail.pl ? Otrzymałem dziś z Softpedii info o wygranej, ale chcą zwrotnego potwierdzenia maila. Coś wydaje mi się, że Emsisoft Anti-Malware pójdzie się p... , p... , przejść.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29995
Miasto
Trololololo
Nie da rady, nie odpiszesz.Choć są i takie skrzynki tymczasowe gdzie można odpisać, ja dla przykładu mam na Yahoo tymczasowy założony ( na potrzeby konkursów z softpedii właśnie )

Tak to wygląda
poradniki-tutoriale-f25/tymczasowe-adresy-e-mail-w-hotmail-i-yahoo-t3027.html
Masa skrzynek ma taką opcję.Zakładasz normalne konto i potem tworzysz sobie dodatkowe tymczasowe, można z niego odpisywać.Kasujesz je kiedy chcesz.

win98

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
50
Szkoda :(
Qrcze, mam hotmail'a, ale o tym nie wiedziałem. No, ale czegoś znowu się nauczyłem. Szkoda tylko tej licki.
THX OXY :)

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29995
Miasto
Trololololo
Kurcze możesz napisać kiedy wygenerowałeś maila koszmail, tzn. mniej więcej.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29995
Miasto
Trololololo
marsellus napisał:
To koszmail aż tyle działa? :eek: Nie wiedziałem :dziwak

Właśnie też mnie to zastanawia że tyle czasu skrzynka była aktywna.

win98

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
50
Będzie już z 2 miechy. Pierwszy adres na koszmail utworzyłem chyba w maju i do dziś przychodzi tam spam z ruskiego grupona :D

Odwiedzam te adresy co parę dni, i może to czyni je aktywnymi ?!

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29995
Miasto
Trololololo
win98 napisał:
Odwiedzam te adresy co parę dni, i może to czyni je aktywnymi ?!

Możliwe, inne maile tymczasowe znikają po paru godzinkach.

A

Anonymous

Skorzystaj z tej strony

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

W polu "From E-mail:" wpisujesz swój adres koszmail (ten na który wysłali Ci powiadomienie o wygranej).
Napisz w "From Name:" swój nick, lub imię.
"Subject:" - temat wiadomości. Sprawdź jaki temat wiadomości z potwierdzeniem dostałeś, wpisz go w to pole, a następnie dopisz na początek "RE:"
"To:" - adres osoby od której dostałeś e-mail
"Text:" i "Captcha:" - wiadomo co
"X-Mailer:" Wybierz jakiś program pocztowy, może być dowolny.

Jeśli nie pamiętasz tematu oraz adresu e-mail, to podaje Ci moje dane, bo też wygrałem program na softpedii:

Od: Stefan Fintea <stefan(małpa)softpedia.com>
Do: reviewsantivirus <apo1362001s(małpa)myopera.com>
Data: poniedziałek, 07 Listopad 2011, 09:08
Temat: Congrats, reviewsantivirus, you've won a free license! Ten years of Softpedia and one Outpost Security Suite Pro license for you!

Wystarczy pewnie zmienić mój nick na ten Twój co podałeś podczas dodawania komentarza oraz nazwę programu :)

Czyli prawidłowo pewnie być:
Od: Stefan Fintea <stefan(małpa)softpedia.com>
Temat: Congrats, win98, you've won a free license! Ten years of Softpedia and one Emsisoft Anti-Malware license for you!

Działa :) (sprawdzałem przed chwilą, nie trzeba się rejestrować)

Pamiętaj tylko, aby często sprawdzać skrzynkę koszmail, bo z tego co wiem to oni usuwają wiadomości po jakims czasie.

Zobacz jeszcze:

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
(wymagana rejestracja, nie sprawdzałem czy działa)

PS. Mam dwie licencje na EAM, jedna z nich nie będzie mi potrzebna, więc mogę Ci ją wysłać za darmo.

win98

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
50
@ReviewsAntivirus
Bardzo dziękuję za pomoc, ta stronka i poradnik pomoże mi i nie tylko mi w przyszłości odpowiedzieć na maile z koszmial i podobnych serwisów. Niestety wczoraj, troszkę wqr... sytuacją usunąłem przedmiotowego e-maila (jak widać przedwcześnie), więc jeżeli twoja propozycja dotycząca drugiej licencji jest nadal aktualna, to będę zobowiązany :)

Conti

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
76
Z koszmaila nie znikają adresy, one tam wszystkie możliwe są, a w zasadzie to email przychodzący na @ koszmail też tworzy tam adres.
Najpierw wyślijcie na jakiś dziwaczny adres typu sgdrnvty7655bhjj @ koszmail . pl i dopiero po wysłaniu wejdźcie na ten adres, email będzie czekał .....

Do góry