Laptop jako router

pss

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
62
Czy ktoś zna sprawdzony, darmowy program, by laptop mógł być routerem sieci Wireless dla innych urządzeń np. Noki lumi
Ślęczę nad tym cały wieczór i wszystkie programy niby pomocne, są pod windows 7 a ja "jadę" na viście.
Jutro będę ćwiczył dalej, ale może już ktoś to przerabiał ? :scratch
Tylko proszę, sam nie sprawdzałeś? to nie podpisuj się tutaj :Stop

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30489
Miasto
Trololololo
Zobacz sobie program Connectify
Connectify to ciekawe narzędzie przeznaczone dla Windows, które potrafi zmienić komputer w punkt dostępowy (software'owy router), zapewniając innym użytkownikom możliwość bezprzewodowego połączenia z Internetem.

a tu masz po EN na viste

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

aha i nie sprawdzałem :wariat

pss

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
62
Cóż, wygląda na to że niema szans. Testowałem wszystko co wpadło mi w łapy, pytałem gdzie popadło.
Gdybym miał neta z modemu pod kartę podpiętym przewodem, a udostępniał po zmostkowaniu przez WI-FI dało by radę. Jednak mając neta drogą radiową to "niby" nie da się tą samą drogą udostępniać dalej :papież
W każdym razie muszę odpocząć od tego :facepalm

alco

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
648
Nie jestem oblatany w tym temacie i nie sprawdzałem ale postanowiłem z ciekawości sam poszukać i może coś ci się przyda.

Program (Virtual Router Manager 0.9 Beta)

A tutaj 2 tematy:

Tutorial.

pss

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
62
@alco
No właśnie przerabiałem to na wszystkie strony i tak jak na obrazku jest radiowo i dalej kabelkiem
q09gW.png

(jak pisałem wcześniej radiowo do lapka), ale dalej również chciałem radiowo. Tak bym mógł okresowo go udostępnić na krótkim hasełku (telefon mój, czy gości)
Jednak zawsze mam monit [Podczas włączania udostępniania połączenia internetowego wystąpił błąd]
Dodam tylko że neta mam drogą radiową od dostawcy bezpośrednio na kompa.

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
Oooo pss ale zajechałeś z pytaniem :scratch ...powiem Ci ze nigdy się z takim czymś nie spotkałem i byłbym zobowiązany za podzielenie się rozwiązaniem na forum ( o ile znajdziesz )...nie wiadomo co i kiedy się komuś przyda
Druga sprawa ..tak myślę i kombinuję i ...czy taki myk jest możliwy ( Sygnał radiowy po radiu przez lapka :scratch ) może dodatkowa karta bezprzewodowa na usb ?? a najprościej to chyba router ale to już pewien wydatek a nie o to Ci chodziło

pss

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
62
@remool
może dodatkowa karta bezprzewodowa na usb
To akurat jest jedno z logicznych rozwiązań. Jestem na 99% pewien że karty wi-fi nie mogą pracować w takim zamyśle jak ja to chciałem i dlatego od jutra pozostaje szukać jakiegoś rutera z wireless jak najtańszego wiadomo :zawsty

Do góry