Lekki zestaw do netbooka

dagro

Świeżak
Reakcje/Polubienia
2
Witam!
Co możecie polecić do Asusa Eee Pc z Atomem 1,6 i 1GB ramu.
Mam w tej chwili zainstalowany OutpostIS (z promocji) ale myślę nad Pandą Cloud Free +Zemana( też z promocji) +sam firewall z Outposta lub MBAM. Sprzęt z natury jest ospały a z zabezpieczeniami to już całkiem.

FARMER

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
4
Miasto
Piernikowo
Panda Cloud do tego Private Firewall. I moze jeszcze do tego zestawu SpyShelter Free

Likwis

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2
Miasto
Okolice Krk
Immunet Free/ Vipre Home Antivirus+ Look 'n' Stop Firewall+ Zemana AL/ Spyshelter+ Sandboxie = bardzo lekki zestaw i skuteczny :)

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30489
Miasto
Trololololo
1.Avast free + jeśli korzystasz z systemu vista lub 7 zapora systemowa z dodatkiem w postaci Windows Firewall Control + Malwarebytes Antimalware lub Hitman Pro

2.Panda Cloud Free/Pro ( Pro masz jeszcze dostępną na blogu na 6 miesięcy :D ) + jeśli korzystasz z systemu vista lub 7 zapora systemowa z dodatkiem w postaci Windows Firewall Controll ( polecam ten dodatek ) + Malwarebytes Antimalware lub Hitman Pro

Windows Firewall Control opis - http://programyzadarmo.net.pl/2011/07/0 ... l-control/
Polecam dodatek , bardzo uprasza sterowanie zaporą wbudowaną w vistę i win 7
P.S - za jakiś czas wyjdzie Panda Cloud free/Pro z wbudowanym firewallem , na razie dostępna jest jako wersja beta ale działa ok.

Oczywiście do tego możesz dołożyć Zemanę , lub SpySheltera ( na Premium będzie konkurs ) i jeśli korzystasz z FF lub IE darmowy nie zużywający praktycznie wcale zasobów systemowych KeyScrambler Personal który szyfruje wszystko to co wpisujesz w przeglądarce czyli zapobiega keyloggerom.

Promocja na pandę Cloud Pro
http://programyzadarmo.net.pl/2011/04/0 ... -za-darmo/

SE7EN

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
114
Może DefenseWall Personal Firewall + Hitman Pro lub Norton Internet Security 2011 + Sandboxie albo AppGuard + Hitman Pro ;)

dagro

Świeżak
Reakcje/Polubienia
2
Dzięki za szybkie odpowiedzi. Zainstalowałem Pandę z podanego linku-dzięki, nie musiałem szukać.
Na netbooku jest WindowsXP, więc rozglądam sie jeszcze za firewallem. Na żądanie może dać MBAM?, przeglądarki to Chrome i sporadycznie IE.
Z sama Pandą jest faktycznie leciutko :)

Likwis

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2
Miasto
Okolice Krk
Jak masz kasę zainstaluj tego Looka N Stop . Bardzo lekki, mi zużywa parę mb ramu tylko. Jako Fw spełnia swoje zadania jak należy. Jak nie jesteś przy kasie to zainstaluj OA Free. Jego główną zaletą to monitor systemu( HIPS) . Firewall jest okej. Mbam na żądanie może być. Starczy Ci wersja Free bez strażnika rezydentnego. Skanowanie styknie od czasu do czasu. Lepszym wyborem jest Hitman Pro. Posiada 5 silników skanujących w chmurze. Również lekki program w dodatku szybko skanuje. Jest on komercyjny,lecz można skanować nim system nie posiadając wykupionej licki. :)

Do góry