Odzyskanie klucza do Malwarebytes

rom57

Bardzo aktywny
Dołączył
18 Lipiec 2021
Posty
236
Reakcje/Polubienia
57
Witam, mam pytanie czy można odzyskać kod Malwarebytes z dysku po padniętym komputerze. Sytuacja jest taka:
1 . Malwarebytes uzyskałem jeszcze jako wersję bodajże 2 (nie jestem pewien) dostałem pro bo była taka opcja dla pierwszych użytkowników.
Jest to wersja dożywotnia na 5 stanowisk i działają.
2. Padała mi płyta z starego Dela Lattuade 6220 wraz dyskiem kopi zapasowej, na szczęście dysk c nie padł.
(Dell poszedł na części.) Na dysku jest zainstalowany Malwarebytes najnowsza wersja z marca.
3. Tu zaczyna się problem, program jest zarejestrowany ( dwadzieścia kilka lat temu) na mejla:
a. nie mogę go wyłączyć - serwer gdzie była skrzynka od 15 lat nie istnieje (było kilka przejęć) ostatecznie jest to Play.
b. jak próbowałem wyłączyć, prosi o zalogowanie się do konta (hasła oczywiście nie pamiętam), nie wiem czy jeszcze istnieje w Malwarebytes. Jak podaję tego rejestracyjnego mejla to wyskakuje wysłaliśmy kod do konta na mejla - który nie istnieje.
Można cos z tym zrobić.
 

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Dołączył
26 Maj 2010
Posty
37179
Reakcje/Polubienia
26182
Miasto
Trololololo
Witam, mam pytanie czy można odzyskać kod Malwarebytes z dysku po padniętym komputerze. Sytuacja jest taka:
1 . Malwarebytes uzyskałem jeszcze jako wersję bodajże 2 (nie jestem pewien) dostałem pro bo była taka opcja dla pierwszych użytkowników.
Jest to wersja dożywotnia na 5 stanowisk i działają.
2. Padała mi płyta z starego Dela Lattuade 6220 wraz dyskiem kopi zapasowej, na szczęście dysk c nie padł.
(Dell poszedł na części.) Na dysku jest zainstalowany Malwarebytes najnowsza wersja z marca.
3. Tu zaczyna się problem, program jest zarejestrowany ( dwadzieścia kilka lat temu) na mejla:
a. nie mogę go wyłączyć - serwer gdzie była skrzynka od 15 lat nie istnieje (było kilka przejęć) ostatecznie jest to Play.
b. jak próbowałem wyłączyć, prosi o zalogowanie się do konta (hasła oczywiście nie pamiętam), nie wiem czy jeszcze istnieje w Malwarebytes. Jak podaję tego rejestracyjnego mejla to wyskakuje wysłaliśmy kod do konta na mejla - który nie istnieje.
Można cos z tym zrobić.
Podepnij dysk pod innego kompa i poszukaj tego klucza, jak już znajdziesz to potem trzeba gadać z supportem malwarebytes i im to wytłumaczyć. Dobrze będzie jak będziesz miał jakiś dowód że klucz jest oryginalny.
 

rom57

Bardzo aktywny
Dołączył
18 Lipiec 2021
Posty
236
Reakcje/Polubienia
57
Dowód to tylko email (na czterech komputerach jest włączony i chodzi), a gdzie szukać tego klucza w jakim pliku?
 

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Dołączył
26 Maj 2010
Posty
37179
Reakcje/Polubienia
26182
Miasto
Trololololo
Dowód to tylko email, a gdzie szukać tego klucza w jakim pliku?
Nie wiem, może poszukaj w rejestrze, dosyć ciężka sprawa.

Dowód to tylko email (na czterech komputerach jest włączony i chodzi), a gdzie szukać tego klucza w jakim pliku?
Nie wiem jak w tych nowych wersjach ale faktycznie kiedyś malwarebytes zapisywał klucz właśnie w rejestrze


Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!


zdjęcie wyżej to zdjęcie poglądowe, to co jest zaznaczone na czerwono nie jest istotne ale niżej masz wartość Key i podany jest klucz.
 
Ostatnia edycja:

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Dołączył
26 Maj 2010
Posty
37179
Reakcje/Polubienia
26182
Miasto
Trololololo
@rom57 wydzieliłem posty dot. tego klucza do nowego tematu.
 

rom57

Bardzo aktywny
Dołączył
18 Lipiec 2021
Posty
236
Reakcje/Polubienia
57
Jeszcze jak podpowiesz w jakim programie to odczytac.
 

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Dołączył
26 Maj 2010
Posty
37179
Reakcje/Polubienia
26182
Miasto
Trololololo
Jeszcze jak podpowiesz w jakim programie to odczytac.
Najlepiej będzie jak podepniesz ten dysk i odpalisz z niego system, wtedy łatwo dostaniesz się do rejestru i poszukasz tego klucza.
 

rom57

Bardzo aktywny
Dołączył
18 Lipiec 2021
Posty
236
Reakcje/Polubienia
57
W tym cały problem nowy kop na tylko dyski v2 a to dysk sdd z tradycyjnym łączem w nowym jest łac,e ale jest mocniejszą bateria i trza by ją wyjąć itd. za dużo roboty - uciekła by gwarancja. Coś wymyślę popytam po znajomych czy mają podobny komputer.
 

rom57

Bardzo aktywny
Dołączył
18 Lipiec 2021
Posty
236
Reakcje/Polubienia
57
Podłączyłem dysk do takiego samego, podobnego Dela - wyłączyłem program (wcześniej odczytałem kod) i d...., Malwarebytes chce potwierdzenia przez konto (do którego nie mam dostępu - napisałem do nich i czekam), ale wydaje mi się że po cichu wyłączają konta dożywotnie - odpuszczam szkoda zdrowia. Dzięki wszystkim za pomoc i zainteresowanie.:yes master
 

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Dołączył
26 Maj 2010
Posty
37179
Reakcje/Polubienia
26182
Miasto
Trololololo
Podłączyłem dysk do takiego samego, podobnego Dela - wyłączyłem program (wcześniej odczytałem kod) i d...., Malwarebytes chce potwierdzenia przez konto (do którego nie mam dostępu - napisałem do nich i czekam), ale wydaje mi się że po cichu wyłączają konta dożywotnie - odpuszczam szkoda zdrowia. Dzięki wszystkim za pomoc i zainteresowanie.:yes master
Wytłumacz im w czym tkwi problem, zmieniłeś sprzęt więc chce potwierdzenia, to normalne.
 

rom57

Bardzo aktywny
Dołączył
18 Lipiec 2021
Posty
236
Reakcje/Polubienia
57
Wylaczył subskrypcję ok. Ale w nowej instalacji nie przyjmuje kodu / limit wykożystany mimo ze wylaczylem na kopie subskrypcję/ i tyla kontak z Malwarebytes krzyczy email itd. Szkoda czasu
 
Do góry