Malwarebytes receptą na (prawie) każdą infekcję? AVLab.pl

Alexander

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
W.
Re: Malwarebytes receptą na (prawie) każdą infekcję? AVLab.p

No ale jak w drukarni można nie wyłączył autostartu to ja nie wiem . Wszystko rozumiem, no ale jak mawia Ojciec narodu Ferdynand K. ' są rzeczy, które się fizjologom nie śniły' .

Nasze doświadczenia są ważne, bo zawsze możemy pomóc, tylko niestety ludzi mało co obrona komputera obchodzi, a później są takie problemy.

Ale z drugiej strony też nie można wymagać, żeby każdy się na wszystkim znał. Jakoś sobie nie wyobrażam żeby wszyscy nagle zaczęli czytać co instalują i zastanawiać się przy każdorazowym podłączeniu USB czy tam przypadkiem nie ma wirusa.
Sprytni producenci produkują całkowicie automatyczne aplikacje, które wszystko robią za użytkownika, tylko nie są raczej w stanie powstrzymać tego co pytający HIPS.

guma77

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
84

u mnie
webroot secureanywhere wykryl syfa , malwarebytes nie :jezyk

polecam skanowanie sys RogueKiller 8.5.3 :ok

Alexander

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
W.

guma77 napisał:
u mnie
webroot secureanywhere wykryl syfa , malwarebytes nie :gwizdek

Naprawdę nie wykrył, ale poważnie ? :dziwak

Mógłbyś zapodać plik?

Ja miałem wczoraj odwrotną sytuację, ale zgłosiłem plik na support Webroota i dodali.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
28861
Miasto
Trololololo

o ile to nie był PF webroota :wariat a ten lubi strzelić FP.

Alexander

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
W.

OXYGEN THIEF napisał:
o ile to nie był PF webroota :wariat a ten lubi strzelić FP.

Ale za to bardzo ładnie kosi Adware.

Zawisza Czarny

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
62
Miasto
Trójkąt Bermudzki

Czytałem o tym programie miedzy innymi na dp.pl i jestem rozdarty - ilość opinii za i przeciw jest prawie równa i nie wiem czy warto go instalować, na ile te opinie są adekwatne a na ile pisane byle coś napisać?

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
28861
Miasto
Trololololo

1.opinie na dp.pl są jak dupy - podzielone :wariat
2.Nie radzę się nimi sugerować, tam ludzie specjalnie zakładają konta byle tylko zaniżyć ocenę programu i go pojechać a redakcja nic z tym nie robi, liczy się tylko ruch.

A

Anonymous

PiotrN72 - kompletnie olej komentarze w "dobrychprogramach" zresztą ta stronę również bym olał bo Administracja ta witryna jest ,łagodnie rzecz ujmując- żałosna
a co do komentarzy Malwarebytes nawet tego nie czytaj...jest tam jeden gość który ma pozakładane chyba z 50 kont( nie żartuje pisze z ff 10,20 Maxthona i kilku jeszcze innych z 7-demki 64bitowej)
jawnie się do tego przyznając, i śmiejąc się z adminów którzy próbowali w nieudolny sposób ten proceder zastopować stwierdził, ze jak mu konto skasują to i tak założy nowe i tak robi prawie codziennie, zaniżając oceny programom które są w jego mniemaniu niegodne użytkowania
sam z nim przez dłuższy czas prowadziłem wojnę ... efektem tego straciłem tam konto i moje komentarze w większości zostały wykasowane ponieważ ten gad każdy pozytywny komentarz o danym sofcie który mu się nie podoba zgłasza jako naruszenie ....a pseudo-admini nie weryfikując ...kasują, w efekcie pozostają praktycznie same negatywne opinie
wystarczy wejść choćby na Malwarebytes Anti-Rootkit i poczytać ta radosna twórczość ...rzygać się chce
proponuje naprawdę zamiennik w postaci "instalki.pl"

dla niedowiarków - poczytajcie sobie to ... i sprawdźcie useragenta

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Alexander

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
W.

Tylko moje wpisy są obiektywny, a Malwarebytes jest bardzo dobrym produktem :)

jorn11 napisał:
PiotrN72 - kompletnie olej komentarze w "dobrychprogramach" zresztą ta stronę również bym olał bo Administracja ta witryna jest ,łagodnie rzecz ujmując- żałosna
a co do komentarzy Malwarebytes nawet tego nie czytaj...jest tam jeden gość który ma pozakładane chyba z 50 kont( nie żartuje pisze z ff 10,20 Maxthona i kilku jeszcze innych z 7-demki 64bitowej)
Swojego czasu "wojowałem " tam z jakimś fanem Kasperskyego przez co również straciłem konto. Póżniej kiedy publikowałem recenzje ten sam osobnik z różnych kont bardzo złośliwie je komentował, również na dp, choć tam ich nie było :suuper
Należy zawsze przetestować triala przed zakupem jakiegokolwiek programu.
Osobiste opinie i doświadczenia są najbardziej wartościowe.

Zawisza Czarny

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
62
Miasto
Trójkąt Bermudzki

Dzięki za info.
W dp.pl duża ilość negatywnych opinii nie bardzo pasowała mi do ilości pobrań tego programu.

A

Anonymous

dokładnie, dobrze ze zauważyleś... nigdy nie sugeruj się opiniami z DP

Do góry