Modyfikowane systemy Windows

SKIBA

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
4
Jak uważacie, czy pobieranie modyfikowanych systemów Windows przez grupy, które tym się zajmują ( fascynują ) jest w pełni bezpieczne i legalne? :scratch

SKIBA

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
4
programexe napisał:
Nie, jest głupotą bo to nie są systemy operacyjne do PC tylko śmieci tworzone przez wszech(nie) wiedzącego dauna z atari na kasety . Omijać z daleka jak śmieci i idiotów na ulicy.
A czemu taka ostra opinia? :eek: :eek: :eek: Używałeś kiedyś takiego systemu?

A

Anonymous

SKIBA napisał:
Jak uważacie, czy pobieranie modyfikowanych systemów Windows przez grupy, które tym się zajmują ( fascynują ) jest w pełni bezpieczne i legalne? :scratch
co do legalnosci...
myślę że na twoje pytanie bezbłędnie odpowiedziała by umowa licencyjna do której to lektury ochoczo zachęcam :zawsty
Czy korzystanie z tego typu "systemów" jest bezpiecznie?...nie ,nie jest
:hi

SKIBA

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
4
jorn, jeśli nie jest to w pełni legalne, to może powinni uznac za nielegalne programy do tworzenia modyfikowanych systemów ( niegdyś sławny nlite do XP ).

A

Anonymous

SKIBA napisał:
jorn, jeśli nie jest to w pełni legalne, to może powinni uznac za nielegalne programy do tworzenia modyfikowanych systemów ( niegdyś sławny nlite do XP ).
Czym innym jest modyfikacja we wlasnym zakresie , a czym innym jest w jakimś sensie "dystrybucja" takich "systemow" przez podmioty czy osoby prywatne do tego nieuprawnione

ssl111

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
77
Miasto
starogard gdanski
A może wypowiecie się na temat ostatnich aktualizacji Windows "zachęcających" do przejścia na win10.To jest dopiero polityka.Ludki modyfikujące ten system programexe na pewno swojej wiedzy nie wyciągnęli z atari

A

Anonymous

programexe napisał:
Nie, jest głupotą bo to nie są systemy operacyjne do PC tylko śmieci tworzone przez wszech(nie) wiedzącego dauna z atari na kasety . Omijać z daleka jak śmieci i idiotów na ulicy.
Programexe-nie siej herezji i nie wypisuj debilizmów :chory .Zajmij się lepiej tym co Ci najlepiej wychodzi czyli żydowskimi spiskami.
Nie wiem które mody ma na myśli SKIBA ale jeżeli te których ja używam od 2007 roku to mogę napisać z całą odpowiedzialnością : tak są bezpieczne w 100%..
Oczywiście...kompletni dyletanci i dziewczynki z pierwszych klas gimnazjum sieją ferment plumkając : Nie instalować ! Tam mogą być ukryte jakieś syfy !.Ale powszechnie wiadomym jest,że klawka przyjmie każdy nonsens.
Reasumując :
SKIBA-pobierając i instalując system z...wiadomo skąd...możesz czuć się bezpiecznie jak u Mamusi na rączkach :hippie .

helium

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
2611
Miasto
Kraków
SKIBA napisał:
Jeżeli system kompiluje ktoś kto ma wiedzę i niema złych intencji to oczywiście że jest bezpieczne. Co do legalności to dlaczego miało by być nielegalne skoro aktywujesz system swoim oryginalnym kluczem. "Jeszcze się taki nie urodził żeby wszystkim dogodził" dlatego Windows jest wypuszczany z założenia jako system uniwersalny ale każdy ma prawo "ułożyć" go pod siebie dla wygody użytkowania.

marsellusaliveinНиш

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
37
Każda integrecja w kod systemu, np podmiana czy ingerencja w biblioteki systemowe- jest złamaniem postanowień licencji. Czyli takie systemy są nielegalne i nie plumkajcie głupot, bo co innego program który zmieni nam kolory np okien, a co innego modowany system.

helium

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
2611
Miasto
Kraków
marsellusaliveinНиш napisał:
Każda integrecja w kod systemu, np podmiana czy ingerencja w biblioteki systemowe- jest złamaniem postanowień licencji. Czyli takie systemy są nielegalne i nie plumkajcie głupot, bo co innego program który zmieni nam kolory np okien, a co innego modowany system.
Można poczytać na forach m.in. na naszym ile trzeba powyłączać w nowym windows 10. Co w tym złego że ktoś kto ma wiedzę przygotuje obraz bez zbędnych komponentów czy powyłączanymi usługami. Fakt może to i naruszenie warunków licencyjnych ale jakby wszyscy tylko w ten sposób naruszali warunki licencji to by nie było piractwa.

A

Anonymous

marsellusaliveinНиш napisał:
O Jezu...Marsellus :eek: i na czerwonym też nigdy nie przechodzisz ??
Niech mi Bóg wybaczy setki cracków i złamań postanowień licencji :facepalm .

marsellusaliveinНиш

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
37
helium napisał:
Można poczytać na forach m.in. na naszym ile trzeba powyłączać w nowym windows 10. Co w tym złego że ktoś kto ma wiedzę przygotuje obraz bez zbędnych komponentów czy powyłączanymi usługami. Fakt może to i naruszenie warunków licencyjnych ale jakby wszyscy tylko w ten sposób naruszali warunki licencji to by nie było piractwa.
A umiesz czytać ze zrozumieniem? Co innego wyłączenie usługi, a co innego grzebanie w kodzie

Hornet bracie, wiesz że mi takie rzeczy latają koło :klawik. i mi też niech wybaczy :szydera Co nie zmienia faktu, że jak ktoś chce być w pełni legalny, to modowany system nie przejdzie :friends

A

Anonymous

Nie umiem czytać ze zrozumieniem bo jestem synem polonistki :szydera :buziakk .
Alleluja i do przodu !

A

Anonymous

panowie nie mylmy pojęć
systemy typu
ala "srmotnik" naruszają licencje , do tego sa rozpowszechniane również w "nieoficjalny"sposób
wiec są nielegalne , w tym przypadku nie ma szarości bo to fakt i z punktu widzenia prawa nie ma nad czym dyskutować
:piwko
kolega chciał odpowiedzi to ją uzyskał :hippie

Do góry