OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30523
Miasto
Trololololo

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
Coś mam poważne wątpliwości do tego nowego trybu prywatności w lisie :scratch ....mianowicie przy jednoczesnym otwarciu okna normalnego z oknem prywatnym wszystkie ciacha z okna normalnego lądują w oknie prywatnym ...co to za prywatność ?? Zjawisko nie występuje w drugą stronę ...a może ja po prostu nie umiem tego sprawdzić i coś jednak przelatuje :dziwak

A

Anonymous

To prawda remool, ciasteczka z okna normalnego przenoszone są także do prywatnego, ale jak sam mówisz ciasteczka z okna z okna prywatnego nie są przenoszone do normalnego tylko są usuwane, dlatego prywatność zostaje zachowana bo tak czy siak masz dostęp do obu okien firefoxa i zawsze masz wgląd w ciasteczka, a tak masz je w każdym oknie i zwykłym i prywatnym
Chyba, że ja coś źle myślę...

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
.....dlatego prywatność zostaje zachowana bo tak czy siak masz dostęp do obu okien firefoxa i zawsze masz wgląd w ciasteczka,.....
No tak ...ja wiem jak zarządzać ciachami, Ty też wiesz i może wie o tym sporo ludzi ...ale z całą pewnością jest cała masa ludzi którzy nie mają zielonego pojęcia o ciastkach ( oprócz tych kupionych na kilogramy :) ) ...i co robi taki użytkownik ?? ....otwiera prywatne okno i na dzień dobry lądują w nim setki jeśli nie tysiące ciasteczek z przeglądarki pracującej w normalnym trybie. Oczywiście, można zmienić opcje dt ciach itp ...tylko ile % ludzi to robi ?? , większość instaluje i używa i cieszy się z tak "nie do końca prywatnego " prywatnego trybu przeglądania :dziwak . Lokalnie mamy zapewnioną prywatność w podstawowym stopniu ( brak ciastek, historii, itp ) ale dopuszczenie możliwości podglądu sesji okna prywatnego przez ciastka z okna standardowego już z prywatnością nic wspólnego nie ma...wszystkie nasze poczynania z trybu prywatnego i tak lecą w net

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
Uczepiłem się tego nowego trybu prywatnego jak rzep psiego ogona :dziwak ...ale coś mi tu nie pasuje :nea Przejście ciasteczek z okna otwartego standardowo do okna otwartego w trybie prywatnym budziło już moje obawy co do szczelności i zachowania prywatności w/w trybu...obawy moje potwierdziły się kiedy kasowałem te ciastka ( w oknie prywatnym ) i traciłem sesje logowania w oknie otwartym standardowo. To samo tyczy się zmiany wielkości stron internetowych....wszelkie zmiany w oknie prywatnym wchodzą w życie w oknie standardowym i zapisywane są na stałe ....ewidentnie tryb prywatny nie jest szczelny i popuszcza :yhy :co jest?

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30523
Miasto
Trololololo
A

Anonymous

CyberFox 20.0.1
New: All New About Cyberfox Style, Sleek, Light-Weight & Stylish To Match Then New Home Page.
New: New Code Signing Certificate As Free One Had Issues Details.
Fixed: Another Small Bug With WebRTC & Vp8 Codec.
Fixed: Bug In Ion.cpp With uint32_t To int64_t Was Given Wrong Value By Macro.

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

A

Anonymous

Mozilla Firefox 21.0
NEW Enhanced three-state UI for Do Not Track (DNT)
NEW Firefox will suggest how to improve your application startup time if needed
NEW Preliminary implementation of Firefox Health Report (see FAQ)

CHANGED Ability to Restore removed thumbnails on New tab Page
CHANGED Add-ons History API removals in Places
CHANGED CSS -moz-user-select:none selection changed to improve compatibility with -webkit-user-select:none (bugs 816298)
CHANGED Graphics related performance improvements (bugs 809821)
CHANGED Removed E4X support from SpiderMonkey

DEVELOPER Implemented Remote Profiling
DEVELOPER Integrated, Add-on SDK loader and API libraries into Firefox

HTML5 Added support for <main> element
HTML5 Implemented scoped stylesheets

FIXED Some function keys may not work when pressed (833719)
FIXED Browsing and Download history clearing needs unification to avoid confusion on clearing download history (847627)

A

Anonymous

Cyberfox 21.0.0
New: All New Clean Ram Cache.
New: All New Banding Icons.
New: All New Download Page With Download Counter.
New: Cyberfox Updater Package Is now Separate From Cyberfox Installer.
New: Tutorials in FAQ & YouTube.
New: Adjustment To Web Installer Now Downloads & Gives You Install Options.
Fixed: Bug With Multiple WINNVER Switching In The Code.
Fixed: Bug With nsStyleContext.cpp.
Fixed: Bug With MacroAssemblerARM.cpp.
Fixed: Bug page loading and progress ring on page tabs.
Known Issue: Bug Jumplist Is Some Times Broken Hopefully Resolved Soon.
Known Issue: Bug CtrlTab With More Then 6 Tabs Not Function To Show All Hopefully Resolved Soon.

Do góry