Witamy na PZD!

Welcome to PZD!

Register Zaloguj

Mozilla Firefox Tips &Tricks (czyli modyfikujemy Firefox)

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Dołączył
12 Maj 2011
Posty
2968
Polubienia
67
Autor tematu #46
Re: Mozilla Firefox Tips&Tricks

Użytkownicy przeglądarki Firefox właśnie zyskali kolejną przydatną funkcję. Najnowsza wersja tej popularnej aplikacji przynosi integrację z usługą Pocket, którą można wykorzystać do przechowywania materiałów do przeczytania w późniejszym czasie
Wyłączanie: about:config -->
Log in or register now. to view Spoiler content!
-->zmieniamy na false
 

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Dołączył
26 Maj 2010
Posty
26230
Polubienia
5744
#47
Wyłączenie Telemetry Pings w Firefox'ie

Wyłączenie Telemetry Pings w Firefox'ie.Telemetry Pings to funkcja która gromadzi dane między innymi o zainstalowanych wtyczkach, wersji przeglądarki jakiej używasz, twoim komputerze itp. a następnie wysyła je do Mozilli.


w pasku adresu wpisujemy about:config i ustawiamy tak jak poniżej.
toolkit.telemetry.archive.enabled ustawiamy na false
toolkit.telemetry.enabled ustawiamy na false
toolkit.telemetry.unified ustawiamy na false
 
Dołączył
29 Kwiecień 2015
Posty
26
Polubienia
0
#48
Re: Mozilla Firefox Tips &T ricks (czyli modyfikujemy Firef

A czy jest może jakieś ustawienie, żeby zmniejszyć zużycie pamięci ram przez firefox - w sensie, żeby możliwie jak najmniej pamięci ram zużywała, żeby też przeglądarka ta szybciej działała i fukcjonowała ? Jakieś przyspieszenie dla tej przeglądarki.
 

Zeno

Bardzo aktywny
Fąfel
Dołączył
25 Grudzień 2012
Posty
3246
Polubienia
921
#49
Re: Mozilla Firefox Tips &T ricks (czyli modyfikujemy Firef

darom napisał:
A czy jest może jakieś ustawienie, żeby zmniejszyć zużycie pamięci ram przez firefox - w sensie, żeby możliwie jak najmniej pamięci ram zużywała, żeby też przeglądarka ta szybciej działała i fukcjonowała ? Jakieś przyspieszenie dla tej przeglądarki.
Tak nazywa się Pale Moon.... :guma
 

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Dołączył
12 Maj 2011
Posty
2968
Polubienia
67
Autor tematu #51
Trzeba odświeżyć temat...no chyba że już nikt lisa nie używa:jezyk
Wyłączenie opcji zrzutu ekranu...about:config ->extensions.screenshots.system-disabled -> przestawiamy na true
 
Ostatnia edycja:

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Dołączył
26 Maj 2010
Posty
26230
Polubienia
5744
#52

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Dołączył
12 Maj 2011
Posty
2968
Polubienia
67
Autor tematu #53
Czytałem i jak najbardziej skorzystałem:ok.....muszę nadrobić zaległości, bo długoooo mnie nie było.
W mojej poradzie wkradł się błąd...opcje przestawiamy oczywiście na True a nie na False, juz poprawione:zawsty