Multikonta na Forum PZD

Status
Zamknięty.

antbil007

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4381
Miasto
Polska
Ola napisała
Hornet, ale jakim prawem oskarżasz konkretne osoby o posiadanie multikont nie mając żadnych dowodów na to?
Nie jesteś moderatorem, nie znasz IP np Vonza i Longinusa, więc nie możesz ich porównać, na jakiej więc podstawie rzucasz takie oskarżenia, na podstawie stylu pisania, a może typujesz przypadkowo osoby?!
Nie cierpię czegoś takiego gdyż wychodzę z założenia, że jeżeli chce się publicznie rzucać oskarżeniami (w jakiejkolwiek sprawie), to trzeba mieć dowody i je przedstawić, w innym przypadku takie oskarżenia mogą okazać się bardzo krzywdzące!
Nie bierzmy przykładu z polityków. Wieczne insynuacje w stylu Kaczyńskiego, takie mruganie okiem, wiem ale nie powiem, wzbudzać może tylko obrzydzenie.
Dzięki za info o przeciekach, ale że niby Vonz i Longinus to jedna i ta sama osoba nie robi na mnie wrażenia.

Ktoś ma konkretne zastrzeżenia do Vonza tudzież do Longinusa? No to niech nawija, przysrywek ci u nas dostatek na tym forum!

Bizon

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
320
Miasto
Nagykutas
I o co znowu ta chryja?
Przecież zasady dopuszczania osób do konkursów ustaliliśmy już kupę miesięcy temu, a że nie są respektowane przez ich organizatorów to do nich zgłoś swoje pretensje Hornet, ja niedawno poruszałem tę kwestię przy okazji ostatnich konkursiw.
Jeżeli chodzi o wyłapywanie cwaniaczków na forum to, jeżeli ktoś będzie miał jakieś podejrzenia, proponuję, żeby zgłaszał to do OXYGENA aby to sprawdził i tyle.

antbil007

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4381
Miasto
Polska
Oxygen Thief napisał:
Ogólnie nie mam nic przeciwko temu że ktoś założył nowe konto i zapisał się do konkursu, ważne aby ten ktoś nie zapisał się z 2 czy więcej kont do jednego konkursu.
To też jest pewnego rodzaju niezłe rozwiązanie.
Ja natomiast będę obstawał za jednoznacznym określeniem zasad udziału w konkursach i za wdrożeniem ich w życie. Moja propozycja dwutorowego kryterium została wprowadzona w życie w pewnym stowarzyszeniu, którego jestem członkiem. Znakomicie spełnia swoją rolę.
Na pewno zmobilizuje niektórych do wzmożenia swojej aktywności, z drugiej strony zapobiegnie tworzeniu na siłę konta, tudzież wielu kont na cito przed kolejnym konkursem.

A

Anonymous

Bizon napisał:
I o co znowu ta chryja?
Przecież zasady dopuszczania osób do konkursów ustaliliśmy już kupę miesięcy temu, a że nie są respektowane przez ich organizatorów to do nich zgłoś swoje pretensje Hornet, ja niedawno poruszałem tę kwestię przy okazji ostatnich konkursiw.
Jeżeli chodzi o wyłapywanie cwaniaczków na forum to, jeżeli ktoś będzie miał jakieś podejrzenia, proponuję, żeby zgłaszał to do OXYGENA aby to sprawdził i tyle.
Jaka chryja Bizon :eek: ? O żadnych zasadach dopuszczania do konkursów nie pisałem.Stwierdziłem tylko,że : multikonta to chamstwo w czystej postaci i robienie z uczciwych użytkowników-kompletnych idiotów.Tylko tyle i aż tyle.
antbil007 napisał:
Nie bierzmy przykładu z polityków. Wieczne insynuacje w stylu Kaczyńskiego, takie mruganie okiem, wiem ale nie powiem, wzbudzać może tylko obrzydzenie.
Ktoś ma konkretne zastrzeżenia do Vonza tudzież do Longinusa? No to niech nawija, przysrywek ci u nas dostatek na tym forum!
Masz rację antibl007-wieczne pomawianie i oczernianie w stylu Tuska budzi tylko obrzydzenie i absolutnie nie powinno być wzorem do naśladowania :hippie .
A co do Vonza aka Longinusa to nie jest świętą krową :papież i obowiązują go takie same normy jak innych...jakbyś już zapomniał treść mojego pierwszego posta w tym temacie to przypominam :

12.Zakaz zakładania Multikont ( Złamanie zakazu = Ban )

antbil007

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4381
Miasto
Polska
Hornet napisał:
Masz rację antibl007-wieczne pomawianie i oczernianie w stylu Tuska budzi tylko obrzydzenie i absolutnie nie powinno być wzorem do naśladowania
O nic nie zabiegam. Odnośnie Tuska, to kojarzy mi się tylko stwierdzenie co do winy i winowajcy wszystkiego. To Tusk oczywiście...wg...nie wspomnę.
A co do Vonza aka Longinusa to nie jest świętą krową i obowiązują go takie same normy jak innych...jakbyś już zapomniał treść mojego pierwszego posta w tym temacie to przypominam :
12. Zakaz zakładania Multikont ( Złamanie zakazu = Ban )
Dzięki za przypomnienie. Ja też nie czuję się krową na dodatek świętą, myślę że Ty również.
A co z Vonzem i Longinusem? Zbanowani? Czy to tylko takie gadanie po próżnicy...

A

Anonymous

antbil007 napisał:
Hornet napisał:
Masz rację antibl007-wieczne pomawianie i oczernianie w stylu Tuska budzi tylko obrzydzenie i absolutnie nie powinno być wzorem do naśladowania
O nic nie zabiegam. Co do Tuska, to kojarzy mi się tylko stwierdzenie co do winy i winowajcy wszystkiego. To Tusk oczywiście...wg...nie wspomnę.
A co do Vonza aka Longinusa to nie jest świętą krową i obowiązują go takie same normy jak innych...jakbyś już zapomniał treść mojego pierwszego posta w tym temacie to przypominam :
12. Zakaz zakładania Multikont ( Złamanie zakazu = Ban )
Dzięki za przypomnienie. Ja też nie czuję się krową na dodatek świętą, myślę że Ty również.
A co z Vonzem i Longinusem? Zbanowani? Czy to tylko takie gadanie po próżnicy...
Dobra...zostawmy już Tuska i Kaczyńskiego,bo widzę,że jesteśmy z dwóch różnych obozów a to oznacza,że w tej kwestii najwcześniej dogadamy się po śmierci :papież .
Ale widzę,że w tej drugiej też mamy problemy,dlatego skoro z lewej mańki nie zaskoczyło to spróbuję z prawej :
Vonza aka Longinusa-podałem tylko jako przykład pewnego nagannego zjawiska (nie będę już cytował Regulaminu :dziwak ).Teraz poniał ?

A

Anonymous

Temat moim prywatnym zdaniem powinien mieć miejsce, jednak w tym wypadku wydaje mi się, ze to jednak próba załatwienia swoich prywatnych "animozji" w dość perfidny sposób tzn:próba "wykopania" ewentualnego (starego)niewygodnego użytkownika ubrana w "uczciwy sposób"
pomijam już oczywisty fakt iż- Hornet- nie masz pewności, czy "Vonz", z którym notabene nie darzyłeś się "łagodnie " rzecz ujmując sympatią jest faktycznie "Longinusem"
kolejna sprawa - samo przedstawianie "Vonza" w negatywny sposób jest mało uczciwe, gdyż użytkownik ten włożył cholernie dużo w to forum więcej niż Ty i ja razem wzięci (jak kolwiek zabawnie to brzmi w naszym wypadku :ok)
a absurdalna nagonka na niego spowodowała to, co spowodowała...
a jeśli to nawet prawda i "Longinus" to nowe konto , ale jedyne z którego korzysta, to nie widzę problemu
inaczej sprawa by wyglądała w przypadku korzystania z dwóch
i to jest oczywiste
zgadzam się Hornet z tym, aby "modzi " mieli możliwość i narzędzia do tropienia multikont nie mniej decyzja o możliwość usuwania "delikwenta" powinna pozostać tylko i wyłącznie w rekach Oxyego... z oczywistych względów(wiesz co mam na myśli i Ci którzy zdążyli Cie poznać- również :ok )

antbil007

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4381
Miasto
Polska
Hornet napisał:
Dobra...zostawmy już Tuska i Kaczyńskiego,bo widzę,że jesteśmy z dwóch różnych obozów a to oznacza,że w tej kwestii najwcześniej dogadamy się po śmierci .
Ale widzę,że w tej drugiej też mamy problemy,dlatego skoro z lewej mańki nie zaskoczyło to spróbuję z prawej :
Vonza aka Longinusa-podałem tylko jako przykład pewnego nagannego zjawiska (nie będę już cytował Regulaminu ).Teraz poniał ?
Nie jestem z tego obozu, o którym myślisz, ba, nigdy nie byłem, chociaż znam się z ludźmi z tego jak również z Twojego obozu.
To, czy poniałem, czy też nie, pozostawiam Twojej opinii bez komentarzy.
Ja mogę jeszcze raz podziękować za udostępnienie przecieków, które poza tym, że jak na razie nie są potwierdzone tudzież nie przyniosły żadnych reperkusji dla V i L, robią tylko, jak to pozwolił sobie określić kiedyś Gowin, za ... ciepłą wodę w kranach. Tam gdzie woda tam i przeciek (potencjalny). Cała filozofia.

A

Anonymous

jorn11 napisał:
Temat moim prywatnym zdaniem powinien mieć miejsce, jednak w tym wypadku wydaje mi się, ze to jednak próba załatwienia swoich prywatnych "animozji" w dość perfidny sposób tzn:próba "wykopania" ewentualnego (starego)niewygodnego użytkownika ubrana w "uczciwy sposób"
Ciekawa dedukcja jorn11-a skąd Ci przyszedł do główki pomysł,że chcę "wykopać" Vonza z Forum ?
Jesteś Bogiem czy masz dar skanowania mózgu ?? I dlaczego niby miałby być dla mnie niewygodny?
Staramy się razem o rękę tej samej Samiczki ? I jaka znowuż nagonka ?
Zacytuj mi tu wszystkie posty z mojej wielomiesięcznej kłótni z Vonzem-które zaowocowały tym,że chcę się go pozbyć :szydera
BTW.Niestety nie wiem co masz na myśli,nigdy Cię nie spotkałem,nie wiem kim jesteś,więc niby w jaki sposób miałem Cię poznać ?

A

Anonymous

To, że na forach zakładane są multikonta jest rzeczą oczywistą i każdy o tym wie, dlatego zakładanie takiego tematu jest kompletnie bez sensu, gdyż po pierwsze nic nowego nie wnosi na forum, po drugie może doprowadzić do kolejnej awantury między użytkownikami
Fakt. Tak bywa. Tylko nasze forum ma inną specyfikę.
Ola. Ja wiem, widzę Twój niesamowity wkład w te forum. Wiem że Chcesz jak najlepiej dla tego forum.
Nie Chcesz kolejnej awantury między użytkownikami. Chcesz, podobnie zresztą jak Hornet żeby było dobrze.
Żeby to się niedobrze nie skończyło.
Ale sama Powiedz. Czy to jest uczciwe?
senior38 napisał dokładnie:

senior38 napisał:
Popieram.Ja jestem na PZD już prawie 3 lata i startuję w konkursach może nie we wszystkich i wygrałem tylko raz dlatego,że ktoś założył kilka kont.

Nikt tego nie widzi? Dla nikogo z szanujących się userów z tego forum to nie ma znaczenia?

W takim razie nie licz senior38 na uczciwą wygraną, bo jak będzie fajny konkurs to jakiś Świeżak mający kilka kont z czysto matematycznego punktu widzenia ma więcej szans.
To nic że taka osoba nie bierze udziału w życiu forum, nie tworzy tej społeczności. Przecież nie po to tu konto zakładała. I statystyki rosną. A to że to forum traci to coś..
Chyba że też założysz Sobie kilka kont. Skoro inni mogą..
A, Ty uczciwy Jesteś.
W imię zasad. Bo rejestrując się na forum, użytkownik akceptuje Regulamin.
A ty Masz zasady. Szacunek.
Hornet chce coś z tym zrobić. Bo żałuje Wam licencji? Wygranych?
A może podobnie tak jak senior38 Ma zasady i jest uczciwy.
Robi się piana z tej dyskusji, która wprowadza tylko zamieszanie, a wątek rozjeżdża się na inne tematy.
Celowo?

Argument - Temat już był. Po co, na co. A jak się skończył? Nijak
Moim zdaniem:
Gdyby góra nie kładła laski na pewne sprawy to tego tematu, jaki i kilku innych by nie było.
Dobrze że mody dostaną te narzędzia. Szkoda że tak późno, bo może by tej dyskusji wtedy nie było.
Ps. Nie róbcie spinek. Zgoda buduje.

A

Anonymous

To może inaczej...bo niektórzy w sprytny sposób wzięli na tapetę Vonza i przy jego pomocy wycierają sobie mną buźkę (czyżby właściciele multikont :szydera ?).
Chciałem zasygnalizować problem...ale oczywiście ci którzy mnie "kochają" nie mogli nie skorzystać z okazji.
Nie można mnie dojechać w innych tematach to tutaj się nadarzyła okazja :papież
Dlatego,jeżeli : Vonz to nie Longinus...nie ma najmniejszego problemu :
Publicznie go przeproszę i będę gorąco namawiał do powrotu na Forum,żebyśmy znowu mogli kulturalnie i merytorycznie dyskutować o żydach.
Analogicznie,jeżeli posiadanie multikont jest dopuszczalne a nawet wskazane-zrobię to samo.
A na obecną chwilę,skromnie proponuję : tropić oszustów bez względu na zasługi i ilość postów :hippie

antbil007

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4381
Miasto
Polska
Oj tam, oj tam, z tą buźką! Nie przesadzaj!
Hornet napisał:
A na obecną chwilę,skromnie proponuję : tropić oszustów bez względu na zasługi i ilość postów
Jak dla mnie przede wszystkim tych, którzy mają na względzie uzyskanie korzyści materialnych, w tym przypadku licencji, poprzez udział w konkursach.

Securitas

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
46
Miasto
Białystok
Hornet , nie zebym sie czepial czy cos, ale czy ty zawsze musisz miec ostatnie slowo?Jesli masz racje i sa multikonta i masz na to dowod to normalnie wysle ci flache ( o ile spozywasz % ) , lecz samo oskarzanie bez podstaw jest moim zdaniem niedopuszczalne.
Juz napewno wszyscy twoi wrogowie uwzieli sie na ciebie....oj Hornet , troche mi to megalomania zapachnialo.Niech rozstrzygnie to naczelny lub admini , maja chyba dostep do IP forumowiczow .

vonz

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
7
Witam!
Pojawiam się tylko raz po opuszczeniu forum teraz ,tylko ze wzgęldu na to,że o mnie mowa
/nie licząc postu na PW do ,,patryioty z Breslau,,- @Horneta w sprawie przez którą
odszedłem z forum ,czyli śmierć i pogrzeb S.Mrożka/ co widocznie go na tyle
rozsierdziło,że pisze to co pisze.Bo nic innego nie potrafi ,poza czepianiem się
uzytkowników ,lub obrażamiem.Niektórzy pamiętaja pewnie,ze z @Bizonem nawet chciał się
,,trzaskać,, Z tego co widziałem ma uwagi wyjęte z magla do np@.Aleksandra /typu-
Renegat- i wielu innych, dziwne ,nikomu na tym forum takie chamskie zachowanie nie
przeszkadza. A po za tym na forum nic nie wnosi ,chyba żeby uwzględnić kolejne
wer.przeglądarek Chrome nr.....itd beta...itd,Firefox....nr ..itd.

Co do mnie z powodów wszystkim znanym, /money/ jestem od miesiąca za granicą.
A propos konkursów czy,Ktoś widział,ze brałem jakiś udział ? Bo ja sobie nie przypominam.
imam inne problemy na głowie.
W najbliższym czasie nie przewiduje powrotu na forum ani jako Królewna Śnieżka,ani
Myszka Miki,czy inny longinus
Pozdrawiam to zdrową część forum,bo niektórzy to naprawdę fajni ludzie.

PS
@Hornet nie wycieraj sobie tą zafajdaną gębą mojego nicka.jak masz problemy to są

odpowiedni lekarze

vonz :hippie :hippie

Manila

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
58
Hornet napisał:
i przy jego pomocy wycierają sobie mną buźkę (czyżby właściciele multikont :szydera ?).
Chciałem zasygnalizować problem...ale oczywiście ci którzy mnie "kochają" nie mogli nie skorzystać z okazji.
Nie można mnie dojechać w innych tematach to tutaj się nadarzyła okazja

Jasne, ci którzy się ze Tobą do końca nie zgadzają muszą mieć coś za uszami. Ot, taka bolszewicka metoda ustawiania sobie adwersarza w narożniku. Co do multikont przyznałem Ci rację, ale w sprawie vonz - longinus odjechałeś trochę jak baron Munchausen. :dziwak

Status
Zamknięty.
Do góry