Nie masz konta na Facebooku?Możesz być przestępcą!

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
Do tak owocnych wniosków doszli naukowcy po wielu latach badań
Najnowsza analiza badaczy opublikowana na łamach dziennika Das Tagesspiegel sugeruje, że przestępcy oraz osoby cierpiące na choroby psychiczne unikają serwisów społecznościowych, w tym przede wszystkim popularnego Facebooka. Oczywiście dlatego, że nie chcą dzielić się swoimi przeżyciami, jak i tym… co zmajstrowali.
W zasadzie nie jest to odkrywcze. Przykładem podanym w badaniu są między innymi John Holmes (osoba odpowiedzialna za masakrę w Denver) oraz norweski seryjny morderca - Anders Breivik. Obaj nie mieli konta na Facebooku.

Właśnie dowiedziałem się że jestem chorym psychicznie przestępcą :szydera
a jak to jest u Was ?? normalni czy chorzy w świetle tych niesamowitych badań ?? :szydera

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30033
Miasto
Trololololo
no niestety ja mieć konto na fakbuku ale to tylko na potrzeby bloga (reklama), nawet żeby się nie logować na tym syfie fejsbukowym to sobie na hootsuite.com założyłem konto i automat za mnie klepie wpisy z forum i bloga :klawik.
Jeśli chodzi o te "owocne" wnioski to jak dla mnie jest to zachęta dla ludzi aby zakładali konta bo przecież nikt do psycholi nie chce być porównywany. :wariat :wariat

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
A ja tam mam konto na Facebooku bo można wyhaczyć czasem fajne promo :jezyk

semana

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
No to jestem przestępcą,ale cóż- jestem jak ten kot co chodzi swoimi drogami.

alco

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
648
No to ja jestem już seryjnym. Biore zaraz kałacha i ide w miasto. Czołg by sie też przydał to bym poszedł na ostro. Zastanawia mnie tylko czy każdy z tych naukowców którzy przeprowadzali te badania ma konto na facebooku lub korzystają z innych serwisów społecznościowych. Wątpię. Kompletnie już im się pomyliło. :wariat :wariat :wariat Załamka. :facepalm

A

Anonymous

Der Tagesspiegel ? Czy to czasami nie jest gazetka z tego kraju w którym gruntownie wykształceni oficerowie SS brali na ręce małe dzieci,głaskali je po główkach,częstowali słodyczami...a potem zanosili do : komór gazowych ??
Oraz z tego kraju którego przedstawiciele (przy 95% poparciu społeczeństwa) dopuszczali się takich zbrodni ?? :

Aktion T4, E-Aktion (niem.) – nazwa programu realizowanego w III Rzeszy w latach 1939–1944 polegającego na fizycznej eliminacji (zabijaniu) ludzi niedorozwiniętych psychicznie, przewlekle chorych psychicznie i neurologicznie (schizofrenia, niektóre postacie padaczki, otępienie, pląsawica Huntingtona, stany po zapaleniu mózgowia, ludzie niepoczytalni, chorzy przebywający w zakładach opiekuńczych ponad 5 lat) oraz z niektórymi wrodzonymi zaburzeniami rozwojowymi (niem. "Vernichtung von lebensunwertem Leben" – "likwidacja życia niewartego życia"). Szacuje się, że w okresie szczytowym tego programu, tj. w latach 1940–1941, zabito w jego ramach 70 273 chorych i niepełnosprawnych[1], w tym także pensjonariuszy szpitali psychiatrycznych na terenach okupowanych.

Od kwietnia 1941 r. program ten rozszerzono o "akcję 14f13" (niem." Aktion 14f13"), obejmującą chorych psychicznie i niepełnosprawnych nie-niemieckich więźniów obozów koncentracyjnych, w ramach której wymordowano ok. 20 tys. osób.

Aktion T4 była pierwszym masowym mordem ludności dokonywanym przez niemieckie państwo nazistowskie, podczas którego opracowano "technologię" grupowego zabijania, zastosowaną później w niemieckich obozach zagłady.

Akcja ta była także nazywana "eutanazją" osób upośledzonych – stąd skrót E-Aktion, natomiast szerzej znany skrót T4 pochodzi od adresu biura tego przedsięwzięcia mieszczącego się w Berlinie przy Tiergartenstraße 4.

Skrót "14f13" był jednym z oznaczeń kodowych SS używanych w obozach koncentracyjnych przy ewidencji przyczyn zgonów oraz sposobu postępowania z więźniami (niem. "Sonderbehandlung 14f13: 14f – śmierć więźnia, 13 – zagazowanie w ramach akcji T4)

No i wszystko jasne...jaki kraj takie poglądy.

Olga

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
O Matko śnięta. Jestem jak Breivik. Nawet o tym nie wiedziałam. :szydera

karmi32

Wygadany
Reakcje/Polubienia
7
O w mordę... :eek: Jutro sam się zgłoszę do dzielnicowego, może wymiar kary będzie niższy :pala

win98

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
50
Tadek59 napisał:
A ja tam mam konto na Facebooku bo można wyhaczyć czasem fajne promo :jezyk

Dokładnie z tego samego powodu założyłem konto na f..kbooku - żeby wyhaczać, promocje oczywiście.
Dostali f..kbookowe dane i niech się cieszą. W kontekście powyższych wniosków mogę czuć się psycholem który udaje zdrowego :szydera

Do góry