Nie można wyłączyć autoodtwarzania na YT pod Firefoxem

d0r0t@

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
42
Wcześniej działało poprawnie, ale wczoraj zauważyłam, że już tak nie jest. Po prostu nie mogę trwale wyłączyć autoodtwarzania playlisty na YT:
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
. Wyłączam i po otwarciu nowego filmu czy choćby po odświeżeniu strony znów jest włączone. W Google Chrome problem nie występuje, jednak moją domyślną przeglądarką jest Firefox (v. 43 x64) i nie chciałabym się przesiadać na Chrome. Nie jestem pewna, kiedy dokładnie się to zepsuło, ale problem jest mocno irytujący, więc wątpię, abym go nie zauważała przez dłuższy czas. Usuwałam już dokładnie ciasteczka i czyściłam pamięć podręczną. Nie wiem, co jeszcze mogłabym zrobić. Ktoś potrafi pomóc?

Elvis

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
851
Może usuń profil i stwórz nowy, bo u mnie nie ma takiego problemu na youtube.

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71

d0r0t@

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
42
No właśnie całkiem niedawno przenosiłam się na nowy profil, bo coś się popsuło po przejściu na Firefox w wersji 64-bitowej i nie chciałabym tego robić ponownie, bo mam bardzo dużo dodatków oraz innych dziwnych ustawień, więc jest to kłopotliwe i czasochłonne.
Flash Control blokuje tylko pierwszy film, kolejne z playlisty ładują się automatycznie po zakończeniu odtwarzania tego pierwszego.
Zastanawia mnie jeszcze, czy wyłączenie tego na Chrome nie powinno działać globalnie? Przecież to chyba kwestia ustawień na koncie Google, a nie w przeglądarce, tymczasem pomimo wyłączenia tej opcji na tym samym koncie w Google Chrome, na Firefox jest nadal włączona. Wygląda, jakby coś mi na FF tę funkcję włączało. Nawet jak otwieram film w nowej karcie po wcześniejszym wyłączeniu, to jest wyłączone ale po kilku sekundach karta się odświeża i opcja autoodtwarzania samoczynnie zmienia się na włączoną. Jeśli chodzi o dodatki, które mają coś wspólnego z filmami czy YT, to mam: Flash Control, Flash & Video Download, YouTube High Definition oraz Disable HTML5 Fullscreen Alert, jednak wszystkich używam od dawna (co najmniej od wielu miesięcy) i dotąd nie było problemu. Aczkolwiek zajrzałam teraz do ustawień tego YouTube High Definition i zauważyłam, że ma on teraz więcej opcji niż kiedyś, w tym dotyczące autoodtwarzania. Wszędzie miałam ustawione na domyślne, zmieniłam na pause, ale nie pomogło.
@Edycja:
W końcu całkiem wyłączyłam dodatek YouTube High Definition i wygląda, że problem ustąpił. No ale teraz nie wiem, czym mogłabym go zastąpić. No chyba, że ja nie potrafię go prawidłowo ustawić. Może ktoś wie, jak powinny te ustawienia wyglądać, aby mi nie włączał tego autoodtwarzania?
Ustawienia wyglądają tak:

hd.png

Wszędzie, gdzie jest rozwijana lista do wyboru są 3 opcje:
Default, Auto Play oraz Auto Pause.
Domyślnie było Default, zmieniałam już na Auto Pause, ale nie pomogło. Raczej nie powinno być Auto Play? Nie znam angielskiego, więc nie wiem za bardzo co oznaczają inne opcje, dlatego były pozostawione domyślnie.Może powinnam coś odznaczyć?

@Edycja2:
Włączyłam dodatek, ustawiłam wszędzie na Auto pause i jeszcze odznaczyłam to "Sugested video will auto play next" i teraz wydaje się być w porządku.

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
Odhacz suggested video i looknij co to da.

d0r0t@

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
42
No właśnie to zrobiłam, pewnie napisałeś jak akurat edytowałam poprzedni post ;) Wygląda, że to właśnie ta opcja musiała włączać autoodtwarzanie. Nie wiem po co twórca tego dodatku w ogóle dodał te opcje. Kiedyś ich nie było, bo przecież od dawna używam tego rozszerzenia.

Do góry