w moim przypadku MPC HC i do tego K lite standard i wszystkie te formaty śmigają bez problemu
Przetestowałem na filmie ...avi zmieniłem na każde z tych rozszerzeń i MPC HC odtwarza wszystko tylko trzeba wybrać go z listy bo nie przypisałem rozszerzeń na stałe
Re: Nietypowe rozszerzenia, czym je odtworzyć ,ruszyć
na zdjęciu widzisz że odtwarza film z rozszerzeniem vep ...skoro film z gry wyodrębniony do pliku to czemu nie ma iść ...przetestuj...
edit właśnie obejrzałem filmiki z fify12 z rozszerzeniem vp6 to tamte też pójdą
gra i buczy, teraz nawet w wmp idą oprócz tego p4
i na niektorych brak dzwieku, czyli wystarczylo tylko kodeki i po sprawie
jechałem do tej pory bez kodeków bo wszystko było git z filmami
jest jakas roznica w odtwarzanym filmie z kodekami a bez ?
jak tak które radzisz
Brak kodeka = brak odtwarzania filmu
Jeśli do tej pory z filmami nie miałeś problemu znaczyłoby to że systemowe kodeki ci wystarczały ( do podstawowych zastosowań ) ale kiedy pojawiają się "egzotyczne " formaty to systemowe nie dają już rady ( zależy tez od systemu )
Jeśli odtwarzasz filmy w różnych formatach ( egzotycznych i mało spotykanych ) to mała paczka kodeków jak najbardziej wskazana ( bo należy pamiętać że ,co za dużo to nie zdrowo )
Ja od zawsze używam MPC HC ( nie wbudowanego w paczkę K lite ) do tego K lite standard i Real Alternative i nigdy z niczym problemu nie miałem
Oczywiście w kwestii odtwarzaczy i kodeków opinii jest tyle co gwiazd na niebie
Witaj gościu. Dziękujemy, że przeglądasz nasze forum ale czy wiesz, że zakładając konto możesz w pełni korzystać z dobrodziejstw jakimi są promocje i konkursy. Nie zobaczysz tu też żadnych reklam a rejestracja zajmie Ci tylko chwilę.
Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.