Conti napisał:Kolega zmieniał dysk. Zapewne w sklepie wyjeli mu stary z laka i wsadzili nowy. Dostał więc podstawke pod kawę którą trzeba zamienić w działającego lapka
eMCe napisał:...ale czy jak zrobi tak jak mu napisałeś czyli nie utworzy partycji tylko zainstaluje system na całej wolnej powierzchni tego dysku, to rozumiem, że system sam utworzy jedną wielką partycję ale czy jest wtedy możliwość zmniejszenia z poziomu windowsa w zarządzaniu dyskami tej partycji systemowej?
wiem, że innych partycji tak ale czy systemowej hmm![]()
Toruniak napisał:Podczas instalacji utwórz 1 partycję o wielkości 102357 to będzie 100gb na system.
.
zwracam honor EmmersEmmers napisał:eMCe napisał:...ale czy jak zrobi tak jak mu napisałeś czyli nie utworzy partycji tylko zainstaluje system na całej wolnej powierzchni tego dysku, to rozumiem, że system sam utworzy jedną wielką partycję ale czy jest wtedy możliwość zmniejszenia z poziomu windowsa w zarządzaniu dyskami tej partycji systemowej?
wiem, że innych partycji tak ale czy systemowej hmm![]()
![]()
Toruniak napisał:Podczas instalacji utwórz 1 partycję o wielkości 102357 to będzie 100gb na system.
.
cieniutko z informatyki: 102400 MB = 100GB, a dokładnie: 100 GB = 100*1024 = 102400 MB
tak, teraz jako pierwszy ma być dysk czyli WDandyxa napisał:lejemy wodę dalej kolego (at) Toruniak
wróciłem, już po instalce ,co teraz zmienić opcję w biosie na tak jak było wcześniej
Tak to mi zawsze pokazuje 101 z drobnymi.Emmers napisał:cieniutko z informatyki: 102400 MB = 100GB, a dokładnie: 100 GB = 100*1024 = 102400 MB
Defragmentację czystego dysku bez danych???Toruniak napisał:... najpierw zrobić defragmentację.