Odtwarzacz z opcjami BestPlayera na Win 7 x64?

d0r0t@

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
42
Ostatnio zaktualizowałam sobie FormatFactory i przestał działać mi BestPlayer. Potrzebowałabym odtwarzacza, najlepiej z wbudowanymi kodekami (aby z niczym nie kolidowały, jak np. w VLC Media Playerze), który posiadałby następujące opcje:
- płynna zmiana rozmiaru, proporcji i wysokości obrazu w czasie rzeczywistym (bez konieczności restartu)
- płynna zmiana rozmiaru i wysokości napisów z możliwością umieszczenia ich poniżej obrazu (na czarnym pasku w filmach panoramicznych).

Najlepiej, aby te opcje były też łatwo dostępne.
Obecnie odinstalowałam FormatFactory, przeinstalowałam kodeki i BestPlayer znów działa, ale jednak chciałabym mieć możliwość korzystania z FormatFactory, a boję się go ponownie instalować, bo zapewne znów BestPlayer się popsuje :(
Proszę o sprawdzone programy działające pod Win 7 x64. Nie chcę w ciemno testować kolejnych odtwarzaczy. Może akurat ktoś używa takiego, który miałby wszystkie wymienione przeze mnie cechy.

d0r0t@

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
42
Dziękuję za odpowiedź. Tylko trochę mnie martwi, że jednak trzeba do tego jeszcze jakieś kodeki instalować. Nie wiem czy wtedy znów nie będzie jakiegoś konfliktu z tym FormatFactory...

yyy

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
433
Ja tam jednak polece starego dobrego KMPlayer do ver.2.9.4 ,co prawda Potplayer to niby jego następca ,ale jakoś mi nie do końca pasuje.

yzrej

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
58
madVR instalujesz jako wewnętrzny kodek PotPlayera w jego folderze instalacyjnym. Jakość odtwarzanych filmów jest z tym kodekiem bardzo dobra. Wszystko masz w linku "Ustawienienia madVR"

yzrej

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
58
Zainstalowałem w Shadow Defender FormatFactory 3.3.3.0 i nic mi sie nie gryzie z odtwarzaniem w PotPlayerze. Acha o jednym zapomniałem-doinstalowywany madVR jest 32-bitowy i ma zastosowanie tylko dla wersji x86 PotPlayer'a

d0r0t@

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
42
Czyli w systemie 64-bitowym mam zainstalować 32-bitową wersję PotPlayera? Czy lepiej 64 bitową a ten kodek sobie darować? Chyba, że to on odpowiada za te opcje, które wymieniłam w prośbie? Instrukcji jeszcze nie czytałam, bo bez rejestracji na podanej przez Ciebie stronie jest niedostępna. Zanim się zarejestruję, chciałabym jednak dowiedzieć się czegoś więcej.
I co to jest Shadow Defender? Czy też go muszę instalować? Nie będzie kolidować z programem antywirusowym?

yzrej

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
58
Tak zainstaluj 32 bit. wers. PP. bo kodek działa tylko z ta wersją. Ale jest to twój wybór. Możesz zainstalować 64 bit. PP ale bez kodeka madVR i też będzie ok. Tylko nie będziesz miał bardzo dobrej jakości odtwarzania filmów. PotPlayer ma wewnętrze kodeki a dodatkowy polecany tylko zwiększa jakość.

Shadow Defender daje nam możliwość uruchomienia np. programu w wirtualnym środowisku. (sprawdzałem w nim wpływ na pracę PP po zainstalowaniu FormatFactory). Tego nie musisz instalować. Aczkolwiek to przydatny płatny soft.

antbil007

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4455
Miasto
Polska
d0r0t@ napisał:
Ostatnio zaktualizowałam sobie FormatFactory i przestał działać mi BestPlayer. Potrzebowałabym odtwarzacza, najlepiej z wbudowanymi kodekami (aby z niczym nie kolidowały, jak np. w VLC Media Playerze), który posiadałby następujące opcje:
- płynna zmiana rozmiaru, proporcji i wysokości obrazu w czasie rzeczywistym (bez konieczności restartu)
- płynna zmiana rozmiaru i wysokości napisów z możliwością umieszczenia ich poniżej obrazu (na czarnym pasku w filmach panoramicznych).

Najlepiej, aby te opcje były też łatwo dostępne.
Obecnie odinstalowałam FormatFactory, przeinstalowałam kodeki i BestPlayer znów działa, ale jednak chciałabym mieć możliwość korzystania z FormatFactory, a boję się go ponownie instalować, bo zapewne znów BestPlayer się popsuje :(
Proszę o sprawdzone programy działające pod Win 7 x64. Nie chcę w ciemno testować kolejnych odtwarzaczy. Może akurat ktoś używa takiego, który miałby wszystkie wymienione przeze mnie cechy.

Niczego nie instaluj. Korzystaj z wersji portable FormatFactory. :klawik.

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Znakomitym odtwarzaczem jest PotPlayer, występujący również w wersji nieinstalacyjnej, czyli portable.

Wersja 32-bit

Wersja 64-bit

Korzystaj z portable, będziesz miał mniej roboty :dziwak :klawik. :dziwak

d0r0t@

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
42
Ooo, nie pomyślałam o portable. To faktycznie wygląda na dobre rozwiązanie, dzięki :)

antbil007

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4455
Miasto
Polska
d0r0t@ napisał:
Ooo, nie pomyślałam o portable. To faktycznie wygląda na dobre rozwiązanie, dzięki :)

Ponieważ będą zapewne pojawiać się nowsze wersje FF, możesz sam dokonać aktualizacji.
Wypakuj plik wykonywalny np. Universal Extractorem i przewal (aczkolwiek pod właściwe adresy) wypakowaną zawartość do folderu App/FormatFactory. Musi działać :klawik.

Do góry