Odtwarzanie filmu x265

d0r0t@

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
42
Mam problem z odtwarzaniem filmu x265 - w BestPlayerze mam tylko sam dźwięk, bez obrazu, a w VLC film się odtwarza, ale tak jakby lekko się zacinał. Wolałabym jednak móc obejrzeć w BestPlayerze. Podejrzewam, że powinnam doinstalować jakiś kodek, ale jaki konkretnie?
Mój system, to Windows 7 x64.

saper1972

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
1
Można doinstalować pakiet kodeków K-Lite lub filtry LAVFilters, można też odtworzyć taki film w Media Player Classic, Media Player Classic BE, KMPlayer ale klatkowanie na VLC może wskazywać na zbyt słabą konfigurację komputera.

d0r0t@

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
42
Dziękuję za odpowiedzi :) Bardzo lubię BestPlayer i naprawdę nie chciałabym zmieniać go na inny odtwarzacz (wypróbowałam swego czasu kilka i żaden nie był dla mnie tak wygodny), więc raczej wolę doinstalować same kodeki. Nie napisałam, że mam już zainstalowany K-Lite Codec Pack Basic 6.0.4 (nowszych się bałam, bo sprawiały problemy) i Real Alternative Lite. Czy ten LavFilters się z nimi nie pokłóci? Widzę, że jest to cały zestaw, a ja do tej pory nie miałam problemów z odtwarzaniem filmów, dopiero z tym x265, więc może potrzebny jest tylko ten jeden? Wiem, że jak się zainstaluje za dużo kodeków, to mogą być problemy...

virophage

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
22
Miasto
Pomorze
Czemu się tak meczysz z tym bestplayerem :facepalm to jest tylko atrapa playera ,wywal wszystkie te kodekopaki w większości zawalone śmieciami i zainstaluj np KMPlayer, ma wbudowane kodeki, zablokuj firewallem jak przeszkadzają reklamy i gotowe :)

tommyusa2000

Wygadany
Reakcje/Polubienia
18
a ja polecam PotPlayara... mam do tego dorzucony madVR i obraz jak żyleta.

d0r0t@

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
42
Nie męczę się z BestPlayerem. Testowałam wiele różnych odtwarzaczy i BestPlayer jest dla mnie najwygodniejszy. Chodzi głównie o poręczność różnych regulacji. Często zmieniam proporcje i wysokość obrazu, wysokość napisów i takie tam. W innych playerach nie da się tego zrobić tak szybko i wygodnie. Trzeba albo się przekopywać przez menu, albo zapamiętywać jakieś skróty, albo nawet restartować film, aby ustawienia się wczytały. W BestPlayerze wszystko jest na wierzchu, łatwo i intuicyjnie, w czasie rzeczywistym można sobie płynnie ustawiać dowolne proporcje i nie trzeba osobno zmieniać proporcji, a osobno kadrowania czy wpisywać stosunku wymiarów. Dlatego właśnie lubię BestPlayera. Do tego jest lekki i nie ma masy zbędnych opcji.
PotPlayer to dobry odtwarzacz, ale nie jest tak wygodny w użyciu. Testowałam, ale nadal wolę BestPlayera.

@Edycja:
Zainstalowałam w końcu najnowszą wersję K-Lite Codec Pack Basic i działa.
W BestPlayerze np. mogę po prostu złapać obraz lub napisy i dowolnie przemieszczać w górę i w dół kursorem, a proporcje i powiększenie płynnie regulować suwakiem w podręcznym menu, które przywołuję jednym kliknięciem.
Jeśli znacie lepszy odtwarzacz, w którym równie wygodnie ustawia się te wszystkie opcje, to chętnie wypróbuję. Ja takiego jeszcze nie znalazłam.

Do góry