origin.com zniżka

eualex

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
5

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Wyprzedaż na Black Friday: głosowanie na 1 z 3 gier spośród: Battlefield: Bad Company 2, FIFA 12,The Sims 3: Zwierzaki. Po zakończonym głosowaniu (2013/11/28) jenda z ww gier będzie za 3zł :D

eualex

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
5
eualex napisał:

Wyprzedaż na Black Friday: głosowanie na 1 z 3 gier spośród: Battlefield: Bad Company 2, FIFA 12,The Sims 3: Zwierzaki. Po zakończonym głosowaniu (2013/11/28) jenda z ww gier będzie za 3zł :D

Battlefield: Bad Company™ 2 Edycje: Edycja zwykła Platformy: Wersja cyfrowa (PC) 54,90zł-94%=3,00zł

Mikelonsky

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
5
Dodatkowe 5zł za co???

UWAGA
Kupiłem przed chwilą poprzez sklep origin grę, a dokładniej chciałem dwie ale...
Okazało się że przy pierwszej transakcji (dwie gry) otrzymałem komunikat że nie można zrealizować a kiedy kupiłem tylko jedną wszystko było OK.
Po zakupach (płatność kartą VISA Electron) sprawdziłem stan konta.
Okazało się że "zjadło mi" dodatkowo 10zł.
5zł przy transakcji która nie doszła do skutku i następne 5zł przy już udanym zakupie.
Ta pierwsza nie doszła do skutku bo mimo że suma do zapłaty którą wyświetlał sklep nie była wyższa niż stan konta to chyba od razu doliczyło te 5zł.
Tylko dlaczego???
Powie mi ktoś gdzie to jest napisane że doliczają 5zł do każdej transakcji niezależnie od jej wyniku???

eualex

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
5
Re: Dodatkowe 5zł za co???

Sprawdź w blokadach karty czy to kwota zablokowana czy pobrana. Jeśli faktycznie policzyli Ci za dużo - skontaktuj się z supportem.

Mikelonsky

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
5
Na razie to nie może być rozliczona bo dla banku za późno na rozliczenia.

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12336
Miasto
Somewhere over the rainbow.
Ja już dzisiaj trzy gry kupiłem i za każdym razem pobierało tyle ile miało pobrać. To musi być coś z Twojej strony lub Twojego banku.

A

Anonymous

Może być związane z bankiem - przy pierwszym zakupie na Google pley tez mi zablokowało jakąś kwotę do czasu sprawdzenia wiarygodności czy jakoś tak.
Poczekaj do poniedziałku.
Czat jest ale tylko po angielsku, przez niego wytlumaczyc im co i jak to czarna magia lub telefon do E.A - 223970840 - Tylko żeby koszt rozmowy nie przekroczył kosztów zwrotu, bo czasami jest od razu, a czasami kolejka i trzeba czekać. Pozostaje email na stronie centrum pomocy

Wyjaśnisz co i jak, oddadzą Ci z powrotem.
Miałem podobnie, zakupiłem dwa razy te same DLC - w Origin nie pokazywało że już to mam.

eualex

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
5
Mikelonsky napisał:
Na razie to nie może być rozliczona bo dla banku za późno na rozliczenia.
Napisze, bo to [edit/na prośbę autora] :k......
Blokady weryfikacyjne nie są czymś nowym. Ja bym poczekał, aby mieć pewność. Jednak decyzja należy do Ciebie to Twoje pieniądze. Jeśli to ich błąd - napewno zwrócą :)

Mikelonsky

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
5
Dzwoniłem na infolinie. Wszystko szybko i po polsku (slawektor).
Macie racje slawektor i eualex , co prawda to nie był mój pierwszy zakup w sklepie Origin ale w związku z tym że bank już nie rozlicza transakcji więc pozostały blokady w postaci kwoty 5zł.

Pozdrawiam

eualex

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
5
Cieszę się, że udało się szybko rozwiązać tę sytuację. Dzięki za informację o przebiegu :)

Mikelonsky

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
5
Dzięki za edycje cytatu.
Dam znać jak się ta historia z 5zł skończyła.

Mikelonsky

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
5
Jak na razie nic się nie zmieniło to znaczy:
Nadal środki za grę i 2x 5zł (blokady automatyczne) zablokowane "wiszą" nie rozliczone na koncie.
Gry jak nie było tak nie ma.
Kiedyś mailem dostawałem potwierdzenie z kodem gry którą kupowałem, tym razem nie dostałem takiego maila.
Chyba za dużo było zakupów i nie nadążają z rozliczaniem.
No to czekam... :scratch

Mikelonsky

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
5
No cóż, to był mój pierwszy zakup dodatku do gry (zawsze kupowałem BEZ PROBLEMU gry) w Origin i mimo kontaktu z EA Support problem nadal nie rozwiązany. Być może jako człowiek który zawsze jest omylny coś nie tak zrobiłem ale wydaje mi się że wszytko zrobiłem zgodnie z rozmową z bardzo miłym panem z supportu.
Na koncie nadal wisi zablokowane 2 X 5zł ale dodatek do gry już jest zaksięgowany.
Chyba nie mogę już prosić o zwrot kasy i rezygnacje z dodatku do gry.
Płakać nie będę bo niedzielny ze mnie gracz. Po prostu "wyleczyłem się" z kupowania w Origin.

eualex

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
5
Z tego co się orientuję bank ma możliwość zablokowania środków na czas do 14 dni - czyli nadal jeszcze nie ma w tym nic niezwykłego.

Do góry