Płyta Główna Gigabyte GA 945 GCM-S2L

wiesiek21

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
Mam pytanie w jakiej kolejności podłączyć do płyty piny ? , instrukcja gdzieś mi się zapodziała i nie wiem w jakiej kolejności je podłączyć żeby czegoś nie zepsuć. Piny mają następujące kolory: zielony + biały , pomarańczowy + biały , czerwony + biały . Próbowałem wstawić fotkę ale nie udało się

A

Anonymous

wiesiek21

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
Wymieniam płytę główną i nie wiem w które miejsce podłączyć kabelki na zielonym + białym jest na wtyczce napis RESET SW patrząc na wtyczkę zielony kabelek jest na górze , na różowym + białym napis na wtyczce POWER SW różowy kabelek patrząc na wtyczkę jest na górze , czerwony + biały napis na wtyczce NDD IFD (nie jestem pewny czy to jest litera N bo jest trochę zatarta) czerwony kabelek patrząc na wtyczkę jest na wierzchu

A

Anonymous

fu1gzdM.png

Przewód czarny lub biały jest zawsze minusem

GS8WFvp.jpg

wiesiek21

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
Pani Olu ,rozumiem że tam gdzie jest pokazany znak + jest kolorowy kabelek a gdzie znak minus - kabelek biały . Wielkie dzięki za pomoc połączyłem właśnie tak , komputer uruchamiam ale jest mały problem komputer po naciśnięciu przycisku restartu nie restartuje ponownie ani po ponownym wciśnięciu włącznika nie wyłącza się , wyłączam go poprzez wyłącznik z tyłu komputera , poprzednio zanim poprzednia płyta główna nie padła można było w ten sposób zrestartować komputer
Pozdrawiam

A

Anonymous

Tak, kabelek biały idzie do ninusa.
Szczerze Ci powiem, że nie wiem dlaczego nie działa Ci reset ani power jak komputer jest włączony, jeżeli masz tylko te kabelki, które podałeś to wszystko powinno działać, proszę zobaczyć jeszcze raz wpis z instrukcji na ten temat (mój poprzedni post) oraz się upewnić czy biegunowość na pewno jest dobra (powinna być ok, bo inaczej by nie działało w ogóle, ale tak na wszelki wypadek proszę to sprawdzić)

wiesiek21

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
Pani Olu jeszcze raz dziękuję za pomoc , sprawdziłem jeszcze raz i tak sobie myślę że brak restartu może być spowodowany tym że np: płyta długo leżała nieużywana w pudełku . Jutro rozbiorę włącznik i sprawdzę czy przypadkiem styki nie są zaśniedziałe :piwko
Pozdrawiam

A

Anonymous

Proszę pisać mi po imieniu tak będzie łatwiej :)

Mam nadzieję, że zacznie działać prawidłowo tak jak powinno, trzymam kciuki, mam prośbę, po sprawdzeniu proszę napisać czy jest już dobrze itp.

Pozdrawiam i życzę spokojnego wieczoru

krakowiak25

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Kraków
jak nie ma resetu to podłącz kabelki od resetu i powera odwrotnie i zobaczysz ja miałem tak w gigabyte

Do góry