Piłka nożna - reprezentacja,rozgrywki pucharowe i klubowe

alco

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
648
Re: Mecze reprezentacji,rozgrywki pucharowe i klubowe.

Do optymizmu mi daleko. Ale jeśli chodzi o mnie, niezależnie od tego jaki będzie wynik to myślę że nie damy sobie w kasze dmuchać. Bo co jak co, ale czasami potrafimy się sprężyć i zagrać na przyzwoitym poziomie. Obym się nie pomylił.

A

Anonymous

Do przerwy 0-1 ;)
Nawet nieźle. Anglicy w cholerę miejsca zostawili w środku pola. Szanse były, ale się zmyły..Lewy coraz bardziej przypomina mi "Warzychę 2"...Szkoda tej szansy, Angole by się na nas rzucili i wtedy byłoby jeszcze więcej miejsca.Ale to tylko gdybanie.
Oby w drugiej dobrze zagrali..

A

Anonymous

Karwasz twarz...Viper218 napisz jak wyglądała druga połowa...bo zostałem odłączony przez forumowego kolegę z możliwości oglądania :dziwak .
Do przerwy : pierwsze 25 minut-świetna gra (jak na nas)-a później Oblężenie Częstochowy ze strony Anglików...gdyby nie Szczęsny...było by naprawdę źle...

polak900

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1

Dostali 2:0

A

Anonymous

Hornet - moim zdaniem gra jak w 1 połowie. Lewy znowu "zmaścił" sam na sam...Napiszę po raz kolejny, drugi "Gucio"... Druga bramka to śmiech na sali, nasi jak tyczki. Ogólnie jakby z takim zaangażowaniem grali całe eliminacje byłoby pięknie. :)
Hehe domyśliłem się, że miałeś inne "emocje" wczoraj :p Mnie od czytania tego wszystkiego i oglądania meczu lekko zmogło i padłem jak ciapek :D
Teraz zostaje wybór nowego selekcjonera, bo nie wierzę, że Fornalik zostanie..Ktoś obcy, kto przetłumaczy naszym na czym polega walka i będzie budził respekt w szatni..Marzy mi się ktoś taki jak Magath albo Petrescu (z Wisły zwolnili go kopacze, a co potrafi pokazał później). Dostali by taki wpierdol na treningach, że przestało by się chcieć błaznować :D

A

Anonymous

No i Waldkowi podziękowali :francuz .Trzeba przyznać-był grzeczny,płynnie się wypowiadał,nieźle się ubierał (jego poprzednik Smuda-wyglądał przy nim jak żul :wariat ) ale brakło chyba charyzmy.
I teraz nie wiem czy w PZPN kaska się zgadza i czy starczy na kogoś z wyższej półki ?

alco

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
648

viper218 napisał:
kto przetłumaczy naszym na czym polega walka i będzie budził respekt w szatni..
No i właśnie w tym cały problem. Potrzebny jest nam jakiś autorytet, ktoś kto by naprawde budził szacunek i potrafił zmotywować do gry. Niestety u nas tego brak.

A

Anonymous

Adam Nawałka i Maciej Skorża-najpoważniejszymi kandydatami na schedę po Fornaliku :dziwak.
Czyli : Polskie podwórko i brak autorytetu...za słabi ludzie,żeby ogarnąć nasze rozkapryszone gwiazdki.
Jak Zibi wczoraj powiedział,że jest : 150 chętnych do objęcia Polskiej reprezentacji to pomyślałem,że zrzucą się i zatrudnią jakiegoś prymusa...chociażby : Marcelo Bielsę :klawik.

antbil007

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4455
Miasto
Polska

Hornet napisał:
Adam Nawałka i Maciej Skorża-najpoważniejszymi kandydatami na schedę po Fornaliku :dziwak.
Czyli : Polskie podwórko i brak autorytetu...za słabi ludzie,żeby ogarnąć nasze rozkapryszone gwiazdki.
Jak Zibi wczoraj powiedział,że jest : 150 chętnych do objęcia Polskiej reprezentacji to pomyślałem,że zrzucą się i zatrudnią jakiegoś prymusa...chociażby : Marcelo Bielsę :klawik.
Musimy zadbać o kontynuację i ugruntowanie ... marazmu. Nie po to okopywaliśmy się tych ładnych parę lat, żeby teraz łatwo z tego zrezygnować.

A

Anonymous

Niestety z polskiej ligi, to nikt się nie nadaje. Pana Nawałkę miałem "okazję" poznać osobiście. Dla mnie to zwykły, chamski buc. I tyle. Nikt mnie do zmiany zdania nie zmusi. :)
Skorża. Jak miał zawodników, to miał wyniki. I tak szło mu przeważnie średnio.
I na koniec. Jak słyszę głosy prasy, że kandydatem jest Wdowczyk albo Michniewicz, to opadają ręce (i nie tylko)... :dziwak :mad: :ireful :ireful
To MUSI być osoba z zagranicy.

antbil007

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4455
Miasto
Polska

viper218 napisał:
Niestety z polskiej ligi, to nikt się nie nadaje. Pana Nawałkę miałem "okazję" poznać osobiście. Dla mnie to zwykły, chamski buc. I tyle. Nikt mnie do zmiany zdania nie zmusi. :)
Przykre masz doświadczenia. Adama Nawałkę poznałem również osobiście jeszcze jak był piłkarzem Wisły. W towarzystwie był odbierany raczej jako normalny facet. No ale...

Tak na marginesie. Jakem Krakus to wyjaśnię, że buc to buc. Chamski z natury. Nie ma niechamskich buców :klawik. :dziwak
Buc może być zwykły i super, czyli superbuc.
Pozdrawiam :england

polak900

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1

Moje zdanie jest takie jaki trener by nie był to i tak z nich nic nie wyciśnie
Po pierwsze zabrać im połowę kasy z wypłaty, bo mają zdecydowanie za dużo, wyników nie ma
Podobno jest kryzys do cholery, a oni się chwalą jakimi to autami jeżdżą
Będą wyniki będzie zapłata, jestem nawet za tym żeby dostawali więcej niż teraz, ale tylko wtedy kiedy będzie widać i zaangażowanie w treningi, mecze itd.
A nie tylko lansowanie w reklamach

To samo tyczy się trenerów

A

Anonymous

antbil007- może akurat trafiłem na gorszy dzień Nawałki? Nie wiem. Ale to jak się zachowywał (nie w stosunku do mnie) pozwoliło mi wyrobić sobie o nim właśnie takie zdanie. Może błędne. Piłkarz a trener to jednak różnica ;)

Dzięki za definicję "buca" :D

Na marginesie- piłkarki Unii Racibórz walczą w LM. Pierwszy mecz przegrały 1-2 na wyjeździe z tureckim Konak (mimo ogromnej przewagi..). Teraz remisują 0-0 do przerwy...
Transmisja tu

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

A

Anonymous

polak900 napisał:
Moje zdanie jest takie jaki trener by nie był to i tak z nich nic nie wyciśnie
Po pierwsze zabrać im połowę kasy z wypłaty, bo mają zdecydowanie za dużo, wyników nie ma
Podobno jest kryzys do cholery, a oni się chwalą jakimi to autami jeżdżą
Będą wyniki będzie zapłata, jestem nawet za tym żeby dostawali więcej niż teraz, ale tylko wtedy kiedy będzie widać i zaangażowanie w treningi, mecze itd.
A nie tylko lansowanie w reklamach

To samo tyczy się trenerów
A skąd ten brak wiary w człowieka ?? Nie wiesz Przyjacielu z SG :klawik. ,że wiara czyni cuda ??
Człowiek przy odpowiedniej motywacji często może przenosić góry ?
Na dodatek zazdrość przemawia przez Ciebie :( .Kto Ci zabronił zostać trenerem reprezentacji ??
Piłka nożna jest najbardziej dochodowym sportem...to i kaska musi się zgadzać u wszystkich.

A

Anonymous

No i niestety 0-0 i po ptokach...Jednak niespodzianka, że Unia odpadła..Strzały 23-7, rogi 8-0.. W I meczu było podobnie..Tragedia.
Hornet - a nie odnosisz wrażenia, że jest "dziwna" dysproporcja pomiędzy zarobkami piłkarzy a ich umiejętnościami?
Polskie kluby wolą kupić 2-3 przeciętnych kopaczy z Bałkanów niż 1 wyróżniającego się (czyt. dwa razy kopnie prosto piłkę) młodzieżowca z Polski. Który niekoniecznie ma wyższe umiejętności.
Oczywiście nikt nie bronił mi zostać piłkarzem. Też mogłem trzepać kokosy. Ale jak już tyle zarabiają (a ja nie) to niech mają siłę biegać po 70 minut w meczu (90 nie, bo jeszcze by umarli). . Ja gdybym pracował na pół gwizdka to by mnie pracodawca wy....olił i tyle bym pracował :D
Najlepszy komentarz Janka Tomaszewskiego. Nasi piłkarze po 3 kolejkach mówią, że jeszcze nie weszli w sezon, a po 6 kolejkach, że są zmęczeni sezonem...Ręce opadają. Zresztą dobrze wiesz jak tłumaczył się Ćwielong ze Śląska WROCŁAW :klawik. Muszą grać o 14 i jest za gorąco, słońce świeci itp. ... :p A potem mają wygrywać..

Do góry