Połączenie nie jest bezpieczne?

plejmix

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
22
Witam nie wiem co się stało,ale mój Firefox po próbie otwarcia karty daje mi taki komunikat,
Połączenie nie jest bezpieczne, nie wiem co sie mogło stać?

Dodam że inne przeglądarki działają normalnie

Dodam że przy próbie otwarcia każdej strony wyświetla sie taki komunikat
Witryna „programyzadarmo.net.pl” używa nieprawidłowego certyfikatu bezpieczeństwa.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30545
Miasto
Trololololo
@Elvis_JXL , :dziękuę

Posty połączyłem, a co do @plejmix Twojego problemu to certyfikat bezpieczeństwa strony jest prawidłowy.Problem leży po Twojej stronie, sprawdź czy masz prawidłową datę w systemie, jeśli tak to problem jest w przeglądarce z certyfikatami, może ją aktualizowałeś, może się posypała.Spróbuj zrobić restart kompa jak nie pomoże to reinstalacja przeglądarki.

Skoro inne przeglądarki działają ok to po prostu przeinstaluj tę która nie działa prawidłowo.

Parę razy też tak miałem na Firefoxie ale problemem było to że czasem robiłem twardy reset kompa (przeglądarka była otwarta) i coś tam się posypało z rozpoznawaniem certyfikatów.

plejmix

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
22
Dziękuje za odpowiedz,ale reinstalacje już robiłem i nic nie pomaga,przeglądarka Chrome i systemowe pracują normalnie

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30545
Miasto
Trololololo
Dziękuje za odpowiedz,ale reinstalacje już robiłem i nic nie pomaga,przeglądarka Chrome i systemowe pracują normalnie
od kiedy masz ten błąd i czy przed tym błędem coś zmieniałeś w systemie :??

Problem leży po stronie przeglądarki, może tam coś grzebałeś w ustawieniach :??

Zeno

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1583
Spróbuj w takim razie odświeżyć bazę certyfikatów: kliknij przycisk menu (trzy kreski), następnie Pomoc i wybierz Informacje dla pomocy technicznej. Zostanie otwarta karta zawierająca informacje dla pomocy technicznej.
W sekcji Informacje o aplikacji kliknij przycisk Otwórz folder. Zostanie otwarte okno zawierające pliki twojego profilu.
Znajdź plik o nazwie cert8.db i skasuj go (klawisz Delete). Uruchom ponownie Firefoksa.
Jak masz jakiś filtr rodzinny włączony to go wyłącz.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30545
Miasto
Trololololo
Wiesz próbowałem różne rozszerzenia
Zrób Tak jak @Zeno napisał powinno zadziałać.Jak nie zadziałą to zrób tak
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

i po problemie.

Sprawdź czy ten problem występuje na wielu stronach, jeśli tak to:
Błąd występuje na wielu szyfrowanych stronach
W przypadku, gdy ten problem pojawi się na wielu niepowiązanych stronach internetowych, oznacza to, że coś w systemie lub sieci przechwytuje połączenia i wstrzykuje certyfikaty w sposób, który nie jest zaufany w Firefoksie. Najczęstszymi przyczynami jest oprogramowanie zabezpieczające szyfrowane połączenia lub złośliwe oprogramowanie skanujące je, dodatkowo zastępujące legalne certyfikaty swoimi własnymi.

plejmix

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
22
Zeno zrobiłem jak napisałeś ale nic to nie pomogło,dodam że nie moge zainstalować żadnych rozszerzeń

Zeno

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1583
Żeby definitywnie wykluczyć dodatki uruchom FF w trybie awaryjnym: kliknij przycisk menu (trzy kreski), następnie Pomoc i wybierz Informacje dla pomocy technicznej. Zostanie otwarta karta zawierająca informacje dla pomocy technicznej. Po prawej stronie przycisk: Tryb awaryjny - uruchom ponownie... Sprawdź po restarcie czy nadal są błędy.

plejmix

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
22
Wielkie dzięki koledzy,jednak szef to szef,dzięki OXYGEN winny był Bitdefender i jego ochrona sieciowa,po wyłączeniu
Skanuj SSL wszystko gra,tylko pytanie czemu inne przeglądarki działały a tylko Firefox zaniemógł

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30545
Miasto
Trololololo
Wielkie dzięki koledzy,jednak szef to szef,dzięki OXYGEN winny był Bitdefender i jego ochrona sieciowa,po wyłączeniu
Skanuj SSL wszystko gra,tylko pytanie czemu inne przeglądarki działały a tylko Firefox zaniemógł

Myślę że Bitdefender szybko to naprawi, bo taki certyfikat dużo stron ma i pewnie zgłoszenie użytkowników Firefoxa już poszło do Bitdefendera.To skanowanie SSL jest ważne, sprawdza certyfikaty a jak logujesz się do banków czy robisz zakupy online to bardzo ważna funkcja, jeśli jest tam taka opcja to radziłbym dodać wyjątek niż ją całkowicie wyłączać.

plejmix

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
22
Masz racje,ja używam Firefoxa głównie do logowania się do banków,patrzyłem i raczej wyjątków nie ma,póki co tak musi być

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30545
Miasto
Trololololo
Masz racje,ja używam Firefoxa głównie do logowania się do banków,patrzyłem i raczej wyjątków nie ma,póki co tak musi być
Sprawdzaj co kilka dni czy działa, powinni szybko wypuścić aktualizację likwidującą ten błąd.

Do góry