Po czymś takim dostaje się orgazmu.

alojzy

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
4
Masz rację, niemniej jednak gdyby ktoś do mnie podszedł "z partyzanta" i spytał co to jest PPP to szczerze mówiąc nie sądzę że jest wielu takich którzy by to wiedzieli pierwsze co by mi się nasunęło to Polska Partia Pracy :D co do pozostałych pytań to masz oczywiście rację. Moim zdanie błąd nie leży po stronie młodzieży ale przede wszystkim po stronie rodziców którzy nie umieli lub nie umieją wpoić pewnych wartości w mózgi i serca swoich pociech. Ja starałem się swojego syna wychowywać w duchu ... hmmm może nie miłości do ojczyzny choć to na pewno w jakimś stopniu także :) , ale świadomości historii naszych przodków i w tym mojej rodziny. Na ten czas :) syn swoją wiedzą o świeci, geografii ale również historii myślę że w kilku aspektach przerósł ojca choć nie jest typem humanisty. Także pracujmy nad wychowaniem dzieci bo potem mogą być pośmiewiskiem w internecie ;)

antbil007

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4460
Miasto
Polska
marsellusaliveinНиш napisał:
Nie potwierdzam, nie dostałem orgazmu :(
Ja tam wolę 90 : 60 : 90 - 175-180 - 58-62. Mogą być lekkie odchyłki.

Feel Oz Off. Może podesłać ci parę innych tego typu orgastycznych tekstów? :jezyk :jezyk :jezyk

Co do PPP : Pracuj Polaku powoli :wariat - hasło cały czas aktualne.

A

Anonymous

Sprawa jest banalna ale profesjonalnie zaplanowana...od zawsze wiadomo,że ciemnymi masami o wiele łatwiej rządzić i sterować niż społeczeństwem światłym,wykształconym i świadomym.
Stąd te cięcia w ilości godzin nauczania języka polskiego i historii.
Widać gołym okiem jak szybko im się to zwraca.Powinni jeszcze rozdawać wódkę za darmo i już mieliby komplet :szydera .

sheriff

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Moderator
Reakcje/Polubienia
355
Masz sporo racji Filozof i Hornet . Dzisiejsza szkoła wypuszcza ludzi bez jaj i samodzielnego myślenia . Najprostszy problem to dla nich wielki problem nie do przeskoczenia .Tnie się godziny w imię czego - lepszego poziomu czy jest w tym jakiś ukryty cel . Z ciekawość po twym poście zapytałem syna sąsiadów ile wynosi liczba π .A on mówi mi wiele :dziwak - uczeń liceum żeby było ciekawiej . A ja mówię to podaj do 2 liczb po przecinku chociaż a on mi na to nie wiem . Ja do tej pory wiem ile to jest π ≈ 3,14 taka powinna być odpowiedz po 2 liczbach po przecinku ale on nie wiedział :pala . No ale myślę zadam mu coś łatwego. Pytam się go o datę chrztu polski i kto tego dokonał .Już mówię wymień tylko jednego i datę , żeby mu ułatwić . Odpowiedz jak bym wiedział :k...... . My tego nie mieliśmy i nie przerabialiśmy :szydera . Myślę se totalny głąb z niego . Ale daje mu ostatnią szanse . Kto napisał wiersz LIS I KOZIOŁ i podobne nie wiem .To ja mówię , to ty nie znasz naszego wieszcza narodowego Adama Mickiewicza , który napisał wiersz Lis i kozioł - odpowiedz nie :p . I o czym tu mówić dno totalne . A potem taki idzie na studia i zostaje architektem lub konstruktorem , smutne ale w naszym kraju prawdziwe .

Hefajstos

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
634
Miasto
okolice internetu
Zapytajcie gimbusów co to są liczydła. Ja do dziś szybciej na nich liczę niż córki na kalkulatorze.

sheriff

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Moderator
Reakcje/Polubienia
355
budimex napisał:
Zapytajcie gimbusów co to są liczydła. Ja do dziś szybciej na nich liczę niż córki na kalkulatorze.

By wiedział gdyby zajrzał w Google co to takiego jest :dziwak

Hefajstos

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
634
Miasto
okolice internetu
A tak bez wszechobecnego wujaszka google, z głowy, czyli z niczego :wariat ?

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12617
Miasto
Somewhere over the rainbow.
Szeryfie a po jaką cholerę mu znać Mickiewicza? On ma wiedzieć jak zrootować Androida, założyć konto na "Fejsie" i jak ściągnąć mp3 z sieci. Poezji czytać nie będzie bo i tak jak zobaczy coś ciekawego to powie, że to "zajebiste" albo "epickie". Sam byłem świadkiem jak zwiedzałem Machu Picchu i pewien młody człowiek w wieku około 25 lat na słowa przewodnika, który opowiadał historię Inków odpowiedział "Nie no, było grubo". Ja na miejscu przewodnika bym mu pokazał jak wygląda droga w dół.

sheriff

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Moderator
Reakcje/Polubienia
355
al_arsen napisał:
Szeryfie a po jaką cholerę mu znać Mickiewicza? On ma wiedzieć jak zrootować Androida, założyć konto na "Fejsie" i jak ściągnąć mp3 z sieci. Poezji czytać nie będzie bo i tak jak zobaczy coś ciekawego to powie, że to "za***iste" albo "epickie". Sam byłem świadkiem jak zwiedzałem Machu Picchu i pewien młody człowiek w wieku około 25 lat na słowa przewodnika, który opowiadał historię Inków odpowiedział "Nie no, było grubo". Ja na miejscu przewodnika bym mu pokazał jak wygląda droga w dół.

machu-picchu-1.jpg
Jest co zwiedzać też bym chciał coś takiego zobaczyć na własne oczy , coś pięknego al_arsen

Conti

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
76
Ze skrajności wpada się w skrajność. W zamierzchłej przeszłości różne rzeczy wrywało się na pamięć, mało istotna była ich wartość czy przydatność. Potem przyszedł czas pseudo-bezstresowego wychowania i reform szkolnictwa. Teraz mamy tego efekty. Smutne, ale niestety prawdziwe.

Manila

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
58
Rozśmieszyła mnie niedawno pewna pani z kuratorium, która tym uzasadniała wyprowadzanie Sienkiewicza ze szkól, że używał zbyt staroświeckiego języka. Pewnie uczniowie gadali na korytarzu przykładowo w latach 90-tych jak Zagłoba z Podbipiętą :dziwak i ich tak to nie raziło.

Kamelka

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
45792
Miasto
Gdzieś w Polsce
To uczucie po przeczytaniu Waszych przykładów to na pewno nie orgazm. :nea
Dla nas to porażające. :ireful
Zresztą czego chcieć jak np. w czwartej klasie jest jedna lekcja historii i dwie religii. :papież
A w szkołach Polsko-Angielskich tylko historia US...

Zeno

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1583
alojzy napisał:
Moim zdanie błąd nie leży po stronie młodzieży ale przede wszystkim po stronie rodziców którzy nie umieli lub nie umieją wpoić pewnych wartości w mózgi i serca swoich pociech.
Oczywiście zgadzam się - rola rodziców w tym aspekcie jest rolą podstawową. Zabrakło mi jednak w dyskusji podkreślenia rangi nauczycieli. Rozumiem, że od końca II wojny zawód ten jest deprecjonowany zrówno społecznie, jak i ekonomicznie. Mimo to nie jest niczym nadzywczajnym wymagać od samych nauczycieli, żeby starali się wykonywać swój zawód z powagą i pasją. Pamiętam, kiedy w latach na 80 - tych na kółku historycznym czy polonistycznym uczyliśmy się zupełnie odmiennych rzeczy i czytaliśmy inne lektury niż przewidziane w jedynie słusznym programie szkolnym. Wymagało to od moich nauczycieli nie tylko pasji, poczucia misji, ale i sporej odwagi oraz zaufania do uczniów (jakby nie patrzeć gówniarzy). Gdyby wiedza o tym niopatrznie doszła do jakiegoś nawiedzonego tawrdogłowego, nie dość, że utraciliby pracę, ale również nieprędko by ją znaleźli gdzie indziej. Myślę, że młodego człowieka pasją kształcenia się i zdobywania wiedzy w dużym stopniu trzeba zarazić. To wspólny obowiązek rodziców i szkoły :hi

Do góry