Pochwal się swoim Internetem / można też płakać

Armaros

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
20
Miasto
Warszawa
Re: Pochwal się swoim Internetem

Zeno napisał:
Armaros, ale drobna poprawka - w sumie płacisz prawie 60 pln, a nie 50 pln. No i pytanie jaką masz faktyczną prędkość netu, bo niektórzy tutaj też mają Netię i ze screenów widzę, że u nich jest fatalnie... :scratch

Wiem ile płace 50 zł mam coś takiego jak ( Twoje rabaty ) dlatego nie płace 59 zł a 50 zł.
Uwielbiam jak ktoś mi coś wpiera :dziwak
Kolejna rzecz speedtest najlepiej robić na czystym systemie
bez jakichkolwiek programów w tle .Ale połowa ma autostarcie
naćkane i się dziwi . :zaciesz

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Zeno

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1583

Armaros napisał:
Wiem ile płace 50 zł mam coś takiego jak ( Twoje rabaty ) dlatego nie płace 59 zł a 50 zł.
Spojrzałem na fakturę, a tam wartość faktury 59,91 pln zmniejszona w związku z nadpłatą do 50,22 pln. Stąd tylko się dopytuję... Spoko... Myślę, że wiesz ile płacisz. Przecież to w końcu Twoja kasa i faktura. :)

Armaros

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
20
Miasto
Warszawa

Zeno napisał:
Armaros napisał:
Spojrzałem na fakturę, a tam wartość faktury 59,91 pln zmniejszona w związku z nadpłatą do 50,22 pln. Stąd tylko się dopytuję... Spoko... Myślę, że wiesz ile płacisz. Przecież to w końcu Twoja kasa i faktura. :)

Ok rozumiem :jezyk
Ale co myślisz o szybkości netu ? Skoro reszta płacze że Netia słaba jest

Zeno

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1583

Pozazdrościć. Ja mam połowę tego, co mam w umowie z Supermedia. Nie narzekam jednak, bo i tak była to najtańsza opcja w mojej okolicy... Z Netią bywa różnie - w dużej liczbie lokalizacji mogą świadczyć jedynie na łączach Orange, a wtedy to różnie bywa... Wszystko wtedy zależy od obłożenia skrzynek rozdzielczych w okolicy.

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka

speedtest.jpg

Większość z testów pokazuje jak małą macie prędkość przestania w stosunku do prędkości pobierania.U nas w Hajnówce te obie prędkości są prawie jednakowe a ping jest wręcz idealny do gier. Szkoda tylko że w nic nie gram...

SKIBA

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
4

Emmers napisał:
speedtest.jpg

Większość z testów pokazuje jak małą macie prędkość przestania w stosunku do prędkości pobierania.U nas w Hajnówce te obie prędkości są prawie jednakowe a ping jest wręcz idealny do gier. Szkoda tylko że w nic nie gram...
No to może czas zacząć. :jezyk A z twoją prędkością pobieraila, toszybko nie pobierasz. :zaciesz

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka

SKIBA napisał:
No to może czas zacząć. :jezyk A z twoją prędkością pobieraila, toszybko nie pobierasz. :zaciesz

W porównaniu z tym co miałem jeszcze rok temu: 4 mbs, tio dziś pobieram i wysyłam błyskawicznie...a na gry to jestem za stary, nie interesują mnie....

Tomasz Bielski

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
32
Miasto
Szczecin

A ja płacę 120zł Netię a mam pobieranie przeważnie 2-5 mb/s :) A rzadko co dochodzi do 10-13mb/s . Upload max 800kbps.. Masakra

Dlatego myślę o wyprowadzce lub internecie mobilnym. Oczywiście za tą sumę mam też pakiety TV ale to i tak drogo.

Armaros

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
20
Miasto
Warszawa

zefirek83 napisał:
A ja płacę 120zł Netię a mam pobieranie przeważnie 2-5 mb/s :) A rzadko co dochodzi do 10-13mb/s . Upload max 800kbps.. Masakra

Dlatego myślę o wyprowadzce lub internecie mobilnym. Oczywiście za tą sumę mam też pakiety TV ale to i tak drogo.

Używasz Wifi ?

pss

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
62

2016-02-07_18h31_36.png

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka

zefirek83 napisał:

Uważam, że bardzo drogo i bez efektów. Ja płacę 47 złotych miesięcznie, dawne połączenie radiowe zamieniono za darmo na światłowody, prędkość wzrosła ponad pięciokrotnie, cena się nie zmieniła. w każdej chwili mogę zmienić taryfę na wyższą
(Dla klientów mieszkających w budownictwie jednorodzinnym będących w zasięgu sieci kablowej w technologii HFC)

PAKIET I – 2 Mbit/s - 27zł

PAKIET II – 4 Mbit/s - 35zł

PAKIET III – 10 Mbit/s - 40zł

PAKIET IV – 20 Mbit/s - 47zł

PAKIET V – 60 Mbit/s - 55zł

(Dla klientów mieszkających w budownictwie wielorodzinnym oraz w jednorodzinnym będących w zasięgu sieci PON)

PAKIET I – 2 Mbit/s - 27zł

PAKIET II – 5 Mbit/s - 35zł

PAKIET III – 20 Mbit/s - 40zł

PAKIET IV – 50 Mbit/s - 47zł

PAKIET V – 100 Mbit/s - 55zł

Niestety należę do tej pierwszej grupy, ale za 8 złotych więcej mogę przejść na 60 Mbit/s (jak napisałem wcześniej zarówno upload jak download sąprawie równe)

A

Anonymous

Podejrzewam,że jestem jedną z pierwszych ofiar Dobrej Zmiany i ktoś grzebie w mojej sieci :szydera od tygodnia mam taki download a podobno w "Vectrze" 150 to max.

5119045232.png

Ale dodali do oferty "Eleven-y" czyli wychodzi,że coś za coś :dziwak .

Do góry