podejrzany sklep - electronik24.pl

destry5

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
ze naiwnych nie sieja sprawa jasna :) . Do dzis pamietam jak po programie ktory byl filmowa retrospekcja czynow przestepczych ludzie na ulicy lapali aktorow sadzac ze chwytaja rzeczywistych sprawcow ktorych widzieli w filmie :) . Najwyrazniej pomineli uwaga fakt, ze tamci raczej woleliby nie zwracac na siebie uwagi, poza tym nie skusilaby ich nawet oskarowa rola :) .

polak900

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Wykorzystali fakt, że ludziom w Polsce się nie przelewa i to zadziałało.
Plichta powinien za to dostać 150 lat jak Madow, czy jak mu tam było.
Żonkę też bym posadził, ale innej celi :) za współudział
Karola czy jak mu tam to jest osoba powiązana z tym sklepem, więc nie ma co do niej pisać bo na 100% nic nie wskuracie.
Nikt jeszcze nie odzyskał kasy z tego sklepu o ile mi wiadomo

kenobi

Nowy użytkownik
Reakcje/Polubienia
0
po pierwsze nie mam nic wspólnego z tym sklepem
możecie wierzyć lub nie
ronie123 napisał:
Jak udało Ci się to zrobić ? Pzdr.
nie mam pojęcia, może kwestia małej sumy 123 zł
umieściłem kilka negatywnych opinii tu i tam, reakcja sklepu nastąpiła dopiero po negatywie na Opineo w postaci jej reklamacji ponad tydzień dyskusji w panelu reklamacyjnym i 16.07 wchodzę na swoje konto, a tam wpłata z pay.pl ,
a wieczorem mail z prośbą o wycofanie negatywnych opinii w związku ze zwróceniem kasy
oczywiście nie odpuściłem i po kolejnych 3 tygodniach przepychanek w Opineo mój negatyw się ukazał nick "Michał":

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
poczytaj o tej sprawie na Oszukani.org jest tam kilka osób co dostało zwrot pieniędzy ale nikt nie potrafi wyjaśnić czemu jedni dostali, a inni nie

opisywałem tam co się dzieje w mojej sprawie - nick ten sam co tu

tak czy inaczej jeśli w myśl regulaminu sklepu nie otrzymasz w ciągu 28 dni towaru lub zwrotu pieniędzy, a kwota przekracza 250zł ( prokuratura nie będzie mogła z automatu tego odrzucić )to od razu ze screenami zamówienia ze sklepu, kopiami korespondencji mailowej ( choćby i jednostronnej ) i potwierdzeniem wpłaty zgłaszaj się na najbliższy komisariat policji, kopie zgłoszenia wyślij mailem do sklepu

destry5

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
dostaja ci ktorzy sa zdeterminowani a nie "partycypuja" znaczaco w kosztach, daja do zrozumienia jakie podejma kroki i wykorzystuja kazda mozliwosc. W pewnych okolicznosciach zwraca wplaty oczywiscie dysponujac nimi przez 2-3 tygodnie ale szuka "slabych ogniw". Ci uparci, zdeterminowani moga mu bardziej zaszkodzic robiac szum, poza tym pewne kwoty jest mu latwiej zwrocic, gorzej gdy ktos zamowi drozszy sprzet a jego pieniadze juz rozplynely sie na inne cele. Chyba nikt odpowiedzialny nie skredytuje takiego "przedsiebiorcy" a koszty przeciez patrzac obiektywnie sa, skads trzeba uzyskac kase.
Proces reklamacyjny jest tym czego sie on obawia bo zbyt duzo negatywnych opinii odstraszy klientow a to oznacza biznesowa klape.
Widzialem juz negatywne wpisy na opinieo.pl , po czym znikaly jak kamfora albo nie potrafilem ich odnalezc, przykryte samymi zadowolonymi klientami. Jakis myk tam jest..? , cyt. :

Napisane przez: arko dnia 14-08-2012 09:08 A propos opineo.pl jedynym sposniesłuszne bloobem, by negatywna opinia potwierdzona dowodami pojawiła się w serwisie jest poinformowanie, że w doniesieniu do prokuratury o możliwości popełnienia przestępstwa przez electronik24.pl będą podani, jako współwinni poprzez niesluszne blokowanie negatywnych opinii i tym samym zawyżanie opinii o electronik24.pl, co może wpłynąć na podjęcie decyzji o zakupie przez kolejnych kupujących.

proceder nadal trwa, wystarczy poczytac :

" ja nadal nie odzyskalem moich pieniedzy . dzis napisal mi sprzedawca electronik24.pl ze wysyal pieniadze tydzien temu z zpay.pl dzwonilam tam i powiedzieli ze zadnego przelewu nie bylo ! powiedzial bym swoj bank sprawdzila, sprawdzilam takze powiedzieli ze nie bylo zadnego przelewu."

"nie rozumiem takze faktu ze electronik24.pl oddal tylko nielicznym pieniadze... robie to samo co osoby ktore odzyskaly pieniadze tylko ja ich nie odzyskalem... stracilem 2216,95zł i nie zanosi sie nadal zeby mi je oddali;/ co robic;/"

wchodzimy do:
Regulamin sklepu
a tam zmiany, w dziale jakze interesujacego kazdego klienta regulaminu sklepu w pkt. 24 czytamy :
Okres ważności złożonego zamówienia wynosi 30 dni. W przypadku braku kontaktu z Klientem po upływie tego terminu zamówienie jest automatycznie anulowane.
oraz pkt. 25 :
Sklep Electronik24.pl zastrzega prawo do zwrotu wpłaconej gotówki na konto z którego wpłyneły środki w przeciągu 28 dni w przypadku rezygnacji z zamówienia .

Innymi slowy sprzedawca zmodyfikowal nieco tresc regulaminu sklepu od czasu gdy w nim dokonywalem zakupu (czerwiec). Wydluzeniu ulegl okres po ktorym zamowienie ulega anulowaniu z 14 dni do 30 !. Oznacza to, ze przez ten czas moze obracac wplaconymi pieniedzmi, po czym ostatecznie zwrocic lub zwodzic dalej obietnica realizacji..
Niestety sklep internetowy moze przedluzyc czas realizacji zamowienia do miesiaca, inna sprawa, jakie intencje sie za tym kryja u sprzedawcy..,
trzeba by bylo udowodnic, ze nie mial w ogole zamiaru realizowac to zamowienie a pieniadze sobie przytrzymal na koncie lub w inni sposob dysponowal..

Ten kto sie nie zorientowal z jakim "handlowcem" ma do czynienia bedzie czekal do 30 dni na anulowanie zamowienia by uslyszec: brak szans na jego realizacje, na taka kwote zostanie tez przez ten okres "uziemniony" o ile doczeka sie zwrotu. Ten zawiedziony kto zazada zwrotu wczesniej, tez musi poczekac prawie tyle samo (patrz pkt. 25 regulaminu sklepu). Praktyczny sprzedawca jak widac dopasowal regulamin sklepu bardziej do wlasnych oczekiwan ku wiekszemu niezadowoleniu klienta.

Do góry