Podgląd plików AI i EPS - rozszerzenie powłoki Windows

d0r0t@

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
42
Szukam darmowego programu, który pozwoli na podgląd plików AI i EPS w postaci miniatur bezpośrednio w oknie eksploratora Windows. Tak, jak są wyświetlane miniatury obrazów PNG czy JPG. Zainstalowałam SageThumbs, ale nie działa. Poleci ktoś coś sprawdzonego?

Zeno

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1583
Szukam darmowego programu, który pozwoli na podgląd plików AI i EPS w postaci miniatur bezpośrednio w oknie eksploratora Windows. Tak, jak są wyświetlane miniatury obrazów PNG czy JPG. Zainstalowałam SageThumbs, ale nie działa. Poleci ktoś coś sprawdzonego?
Masz wymagania - żeby wyświetlać miniatury w eksploratorze Windows.
Nie mam takich plików, więc nie sprawdzę, ale w IrfanView masz odpowiednie pluginy np. POSTSCRIPT. Jeżeli w IrfanView wyświetli ci ich miniatury (skrót T), to możesz program skojarzyć z eksploratorem za pomocą wtyczki shell_extension

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Możesz też spróbować tego:

Sam pewnie skojarzyłbym ww. rozszerzenia z programami:
AI VIEWER

i EPS Viewer

W Total Comanderze masz np Imgview 2.0 i kilka innych. Ale nie wiem czy będą wyświetlać miniatury.

Ostatnia edycja:

d0r0t@

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
42
Mam już programik, który pozwala wyświetlać w ten sposób pliki SVG, więc myślałam, że z AI i EPS też można, w końcu to także pliki wektorowe.
TotalCommandera na pewno instalować nie zamierzam, bo miałam go przez chwilę kiedyś i zupełnie nie przypadł mi do gustu, także odpada.
Co do Irfana, to musiałabym mieć pewność, bo mam już 3 przeglądarki grafiki i nie mam ochoty instalować czwartej. Poza tym Irfana też kiedyś przez chwilę miałam i się z nim nie polubiłam, wolę XnView.
Once Seer wypróbuję, ale na tej stronce nie widzę w wykazie formatów obrazów AI :( Nie wiem gdzie szukać pełnej listy, bo na stronie domowej nie znalazłam.
AI Viewer wydaje się działać jak przeglądarka grafiki, nic tam nie wspomniano o wyświetlaniu miniatur w eksploratorze Windows. No i wolałabym 1 program dla obu typów plików, a nie do każdego inny.
Tablacus to znów program, który zastępuje eksploratora Windows. Takie rozwiązanie mnie nie urządza. To musi być coś takiego, jak program który mam do SVG:
DbeoES2.png

Jednym słowem chodzi o integrację z powłoką systemu, a nie o zastąpienie systemowego eksploratora innym.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

d0r0t@

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
42
OnceSeer działa! Super programik, takiego czegoś mi brakowało :D
Wielkie dzięki :)

Do góry