Podlaczenie dekodera orange tv do pc

Securitas

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
46
Miasto
Białystok
W poniedzialek przychodzi do mnie technik i bedzie podpinal mi dekoder tv od Orange + internet.Szukam jakiegos monitora z tunerem tv badz tez telewizora (ktory bedzie sluzyl tez jako monitor) dzieki ktoremu bede mogl podpiac dekoder orange do pc.
Z tego co sie orientuje to dekoder jest polaczany prze hdmi lub scart i tak sie zastanawiam czy jesli monitor bedzie mial wyjscie VGA do podlaczenia PC oraz wejscie hdmi to bede mogl do tego gniazda podlaczyc dekoder tv?
Szukam czegos co mi posluzy jako monitor pc oraz do ogladania tv .Mam na oku cos takiego:
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Quń

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
199
Nominalnie obydwa spełniają normę HDCP - powinny zatem zadziałać i wyświetlać obraz (po podpięciu HDMI). W praktyce zdarzyło mi się w podobnych konfiguracjach kilka razy, że po podłączeniu pojawił się napis "poza zakresem" i następował "blank screen / off". To wyjdzie w praktyce, niestety.

Securitas

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
46
Miasto
Białystok
Czyli po goralsku..bedzie panocku działało albo nie bedzie....
Takie mam jeszcze pytanie czy jak bede mial w monitorze wejscie hdmi do ktorego podlacze dekoder i wejscie D-sub do ktorego podlacze PC to rozwiaze moj problemik czy tez nie?

Quń

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
199
POWINNO zadziałać - nie jednocześnie, oczywiście.

HDMI - dekoder tv.
SVGA lub DVI - komputer.

Problem MOŻE być w łączu HDMI z obsługą HDCP i z samymi parametrami monitora (częstotliwość odświeżania, rozdzielczość). HDCP to "zabezpieczenie treści cyfrowych przed kopiowaniem" cobyście se nagrywać w full HD nie mogli, panocku. Obydwa monitory to obsługują i obraz pod tym względem POWINIEN być wyświetlany, chociaż, jak napisałem, zdarzyło mi się, że monitor wbrew szumnym zapewnieniom nie obsługiwał standardu i nie wyświetlał obrazu.

Ergo - musiałbyś mieć pecha, żeby nie zadziałało.

Securitas

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
46
Miasto
Białystok
A dziekuje serdelecznie panocku .Mykam jutro zakupic monitor i w poniedzialek sie okaze co i jak...mam cholercia tylko nadzieje ze nie bede musial kupic normalnego telewizora do ogladania telewizji.

Do góry