Podstawka pod laptopa - opinie

Zawisza Czarny

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
62
Miasto
Trójkąt Bermudzki
Witam
Ostatnio w pewnym sklepie widziałem podstawkę pod laptopa (cena 15 zł). na USB z dwoma wentylatorami.
Zastanowiło mnie czy jest w ogóle sens używać takich gadżetów? Jeśli ktoś z was ma coś takiego to proszę podzielić się opiniami lub ewentualnie doradzić na co zwracać uwagę przy zakupie tego typu gadżetów.

Pozdrawiam

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30019
Miasto
Trololololo
PiotrN72 napisał:
Witam
Ostatnio w pewnym sklepie widziałem podstawkę pod laptopa (cena 15 zł). na USB z dwoma wentylatorami.
Zastanowiło mnie czy jest w ogóle sens używać takich gadżetów? Jeśli ktoś z was ma coś takiego to proszę podzielić się opiniami lub ewentualnie doradzić na co zwracać uwagę przy zakupie tego typu gadżetów.

Pozdrawiam
Te podstawki za 15 czy 20 złoty to nadają się do chłodzenia nóg :wariat, cena mówi wszystko.Jeśli chcesz naprawdę schłodzić lapka to musisz wydać 4 czy 5 razy tyle.

A

Anonymous

PiotrN72 napisał:
Zastanowiło mnie czy jest w ogóle sens używać takich gadżetów? Jeśli ktoś z was ma coś takiego to proszę podzielić się opiniami

Mówimy o podstawce chłodzącej tak?
Jest sens używać takich rzeczy, gdyż jednak chłodzi Ci tego laptopa. Osobiście kupiłam siostrze podstawkę chłodzącą za chyba 35 zł i powiem Ci, że działa bardzo przyzwoicie, chłodzi dość mocno i cicho.
Stosunek ceny do jakości jest bardzo dobry, przynajmniej w podstawce, którą ja kupiłam

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
Jakiś czas temu tez przerabiałem ten temat pod lapka chrześniaka i powiem Ci że warto ....chłodzenie lapka uruchamia się sporadycznie, a co za tym idzie sprzęt jest chłodniejszy i cichszy = stabilniejszy
Wybrałem model z 1 dużym ( 23 cm ) wolnoobrotowym wiatrakiem ( b. cichy ) ...idealnie pasuje do otworów chłodzących w lapku. Mowa tu o Silentium PC Hiberna NC 300 ...nie jest może super lux wykonana ale swoje zadanie spełnia bez dwóch zdań ..no i cena tez przyzwoita ...w razie awarii dużo się nie traci ( na dzień dzisiejszy śmiga od 6 m-cy po kilka godzin dziennie chłodząc lapka w grach ) i jest OK

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30019
Miasto
Trololololo

Securitas

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
46
Miasto
Białystok
Zdecydowanie warto, nawet jak kupisz taka podstawke za 20 zl .Oczywiscie nie ma co oczekiwac jakis super efektow ale do domowego uzytku wystarczy, szczegolnie latem .

waldi

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
65325
Mam taką podstawkę (za dychę) z dwoma wentylatorami. Używam ją już 6 miesięcy.Wentylatory chodzą cichutko,po kilka godzin dziennie.
Zalety:temperatura utrzymuje się w granicach do 42 stopni (przedtem ok 47 stopni).
Wady:trzeba częściej czyścić spód laptopa, szczególnie jego otwory wentylacyjne,oraz samą podstawkę z kurzu (robię to odkurzaczem, przy wyłączonym laptopie).

Do góry