mavio napisał:Potrzebuję:cz
1. Zewnętrzny napęd DVD do laptopa
2. Podstawkę z chłodzeniem pod laptopa
Proszę o pomoc wyborze w.w. sprzętu.
1. Przesyłam linkArmaros napisał:Jeszcze zależy jaki laptop i którędy wypuszcza ciepło.
Bo jeżeli kratka wentylatora jest od dołu to takie
chłodzenie jest zbyteczne a może przynieść same
szkody.
Co do napędu ja osobiście się pozbyłem dzięki temu
mam w laptopie trzy dyski. I zewnętrzny tez mi
zbyteczny. Płyty to już historia ale to moje zdanie![]()
Skoro otwory wlotowe znajduja się od spodu to posiadanie podstawki jest jak najbardziej wskazane. Podstawka wtłoczy powietrze bezpośrednio do srodka lapka. W moim przypadku najlepiej sprawdza się aluminiowa podkładka z 3ma dowolnie konfigurowalnymi wetylatorami, które można ustawic bezposrednio pod otworami wciagajacymi powietrze....w którym jest m.in. zdjęcie laptopa od dołu.
Własnie widać tam kratki, którymi wlatuje powietrze, a z boku czuć i słychać jak wylatuje. Czyli nie ma sensu kupować podstawki z chłodzeniem?
remool napisał:Skoro otwory wlotowe znajduja się od spodu to posiadanie podstawki jest jak najbardziej wskazane. Podstawka wtłoczy powietrze bezpośrednio do srodka lapka. W moim przypadku najlepiej sprawdza się aluminiowa podkładka z 3ma dowolnie konfigurowalnymi wetylatorami, które można ustawic bezposrednio pod otworami wciagajacymi powietrze....w którym jest m.in. zdjęcie laptopa od dołu.
Własnie widać tam kratki, którymi wlatuje powietrze, a z boku czuć i słychać jak wylatuje. Czyli nie ma sensu kupować podstawki z chłodzeniem?
CoolerMaster NotePal U3 Plus
Duże znaczenie ma także miejsce uzywania lapka z podkładką....np CoolerMaster nie nadaje sie na kolana
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Chyba sie nie rozumiemy, skoro lapek wciaga zimne powietrze od dołu a wydmuchuje ciepłe z boku to jakim cudem podstawka wtłoczy gorące powietrze???????....chyba że używasz podstawki z terfoforem to faktycznie tłoczy ci ciepłe...zdjęcie laptopa od dołu...Własnie widać tam kratki, którymi wlatuje powietrze, a z boku czuć i słychać jak wylatuje
remool napisał:Chyba sie nie rozumiemy, skoro lapek wciaga zimne powietrze od dołu a wydmuchuje ciepłe z boku to jakim cudem podstawka wtłoczy gorące powietrze???????....chyba że używasz podstawki z terfoforem to faktycznie tłoczy ci ciepłe...zdjęcie laptopa od dołu...Własnie widać tam kratki, którymi wlatuje powietrze, a z boku czuć i słychać jak wylatuje![]()
Podstawka kupiona. Jak powinno rozstawić się wentylatory. Czy bezpośrednio pod wlotami?Armaros napisał:remool napisał:Skoro otwory wlotowe znajduja się od spodu to posiadanie podstawki jest jak najbardziej wskazane. Podstawka wtłoczy powietrze bezpośrednio do srodka lapka. W moim przypadku najlepiej sprawdza się aluminiowa podkładka z 3ma dowolnie konfigurowalnymi wetylatorami, które można ustawic bezposrednio pod otworami wciagajacymi powietrze....w którym jest m.in. zdjęcie laptopa od dołu.
CoolerMaster NotePal U3 Plus
Duże znaczenie ma także miejsce uzywania lapka z podkładką....np CoolerMaster nie nadaje sie na kolana
I tu sie nie zgodzę podstawka wtłoczy powietrze tylko że ciepłe.
To tak jak byś odwrócił działanie wentylatora na radiatorze
A wentylator jeden konkretny