Proszę o pomoc w doborze podzespołów do komputera.
Zastosowanie: praca z autocadem.
Do wydania 4500,00 (nie ma potrzeby zaoszczędzenia, cała kwota do wydania).
Komputer, klawiatura,mysz.
Największy strumień pieniędzy skierować na procesor i ram. i7 i 16gb ramu. Płytę taką żeby obsługiwała 32gb ramu bo wcześniej czy później dojdziesz do tego że lepiej mieć więcej. Ja tak miałem przy Matlable. Jeśli chodzi o grafikę to coś ze średniej półki do 3D wystarczy. Do tego jakiegoś Plextora + HDD jako magazyn. Myszkę to już musisz samemu sprawdzić co Ci będzie pasowało może Logitech MX500 albo G400, ewentualnie coś z myszek dedykowanych pod Cada. Do klawiatury nie przykładałem dużego znaczenia.
Popytam się znajomych na co dzień korzystających z autocada czy archicada jakie mają podzespoły i napiszę Ci wtedy dokładniej.
Witaj gościu. Dziękujemy, że przeglądasz nasze forum ale czy wiesz, że zakładając konto możesz w pełni korzystać z dobrodziejstw jakimi są promocje i konkursy. Nie zobaczysz tu też żadnych reklam a rejestracja zajmie Ci tylko chwilę.
Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.