Powszechna opłata audiowizualna od 2016 r

Status
Zamknięty.

waldi

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
66190
Nowa ustawa medialna przygotowywana przez Prawo i Sprawiedliwości może wejść w życiu w styczniu 2016 roku.
Projekt, który ma być procedowany szybko, wprowadza powszechną opłatę audiowizualną w wysokości 10 zł miesięcznie i nowy organ regulujący rynek - Radę Mediów Narodowych.
Rozważana jest także abolicja dla zalegających z płatnością abonamentu rtv.
źródło:Wirtualnemedia.pl
Więcej na:

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Hefajstos

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
634
Miasto
okolice internetu
Czyli wyjdzie jak zawsze w przypadku pośpiechu i szlachetnego zapału naprawiania wszystkiego jak leci (czytaj: wyciskania kasy na coś, czego i tak nikt nie ogląda) - niedopracowany gniot i bubel prawny. Obowiązkowa składka na niekończące się reklamy, powtórki i Kevina w domu na każde święta. Albo ględzące bez sensu (zazwyczaj nawiedzone) głowy. A w ramach rozrywki transmisje z obrad Sejmu. Winien nie winien - płacić powinien. A za co pytam - jeżeli nie mam obowiązku rejestracji odbiornika? Zresztą i dziś wiele gospodarstw domowych telewizjora najzwyczajniej nie ma. A jak ktoś ma trzy oddzielne rachunki za prąd: (mieszkanie, firma, garaż) - to zapłaci potrójnie? A ta niby nowa Rada Mediów to co - w ramach walki z biurokracją chyba? I to za godziwe (raczej niemałe) wynagrodzenie?

A

Anonymous

Że wspomnę Irlandię gdzie takowa opłata ma miejsce i jest obowiązkowa tzn.każde gospodarstwo domowe płaci rocznie 160 €. A Kevin leci w POLSZMACIE czy jakoś tak :dziękuję

marsellusaliveinНиш

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
37
A jak ja nie chce płacić moich szekli na polską gównianą telewizję,bo nie oglądam i dajmy na to nie mam żadnego odbiornika, to co teras? :D W sumie to wpadłem na taki pomysł, żeby odbić sobie ten hajs tym 500 zł na gówniaka, więc jak jest jakaś chętna forumowiczka to zapro na pw :klawik.

Hefajstos

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
634
Miasto
okolice internetu
Jeszcze taka kwestia. A co z dotychczas ustawowo zwolnionymi z opłat? W ramach (nie)równości społecznej - też mają bulić? Czy chodzi tylko o bezwzględny drenaż kieszeni, a nie żadne reformy?

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12627
Miasto
Somewhere over the rainbow.
marsellusaliveinНиш napisał:
A jak ja nie chce płacić moich szekli na polską gównianą telewizję,bo nie oglądam i dajmy na to nie mam żadnego odbiornika, to co teras? :D W sumie to wpadłem na taki pomysł, żeby odbić sobie ten hajs tym 500 zł na gówniaka, więc jak jest jakaś chętna forumowiczka to zapro na pw :klawik.

Ale to jest od drugiego 500zł, więc dwie muszą być chętne :zawsty

Status
Zamknięty.
Do góry