Problem z aktualizacją sterowników Nvidii

Status
Zamknięty.

andyxa

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
977
no wróciłem bez Nvidii :)
teraz zagadka instalować z Nvidii czy Asusa ??
w wyszukiwaniu aktualizacji nic nie znalazło, w ogóle to wsio się wyczyściło cała historia aktualizacji

A

Anonymous

Rozwiązanie problemu jest banalnie proste, na drugim screenie jest napisane dlaczego nie chcą Ci się zainstalować sterowniki od karty graficznej

"Należy najpierw zainstalować sterownik intel", wejdź na stronę producenta laptopa, pobierz z niej sterownik do karty graficznej zintegrowanej, zainstaluj go, a dopiero później zainstaluj sterownik Nvidii

To tyle ;))

andyxa

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
977
Ola napisał:
Rozwiązanie problemu jest banalnie proste, na drugim screenie jest napisane dlaczego nie chcą Ci się zainstalować sterowniki od karty graficznej

"Należy najpierw zainstalować sterownik intel", wejdź na stronę producenta laptopa, pobierz z niej sterownik do karty graficznej zintegrowanej, zainstaluj go, a dopiero później zainstaluj sterownik Nvidii

To tyle ;))
tylko ,że ja już jestem po deinstalce nvidii :dziwak i teraz się zastanawiam co wybrać Asus czy Nvidia :scratch

A

Anonymous

Po usunięciu sterowników Nvidia musisz wejść na stronę laptopa i pobrać sterowniki do karty zintegrowanej czyli Intel, później wchodzisz na stronę Nvidia i stamtąd pobierasz sterowniki i je instalujesz

andyxa

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
977
rozumiem
1 intel
2 nvidia od nvidii nie od asusa

A

Anonymous

Powodzenia, na pewno dasz radę, daj nam proszę znać jak Ci poszło

andyxa

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
977
Już wróciłem
przy instalacji Intela, fajne info ten system nie spełnia minimalnych wymagań itd

A

Anonymous

Spróbuj zainstalować te sterowniki w trybie awaryjnym, podczas włączania laptopa wciśnij F8

Instalujesz sterownik w wersji 64 czy 32?

andyxa

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
977
Ola napisał:
Spróbuj zainstalować te sterowniki w trybie awaryjnym, podczas włączania laptopa wciśnij F8

Instalujesz sterownik w wersji 64 czy 32?

64 ,nie wiem może to ma znaczenia ,pobieram z linka od Asusa,nie jest to do konkretnego modelu
mój Intel to HD graphic 3000

andyxa

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
977
nie mógł zainstalować 1 skladnika,instalator zakończył działanie

A

Anonymous

Podaj jeszcze dokładny model laptopa

PS. Możesz też wziąć płytkę ze sterownikami, którą dostałeś z laptopem i spróbować stamtąd zainstalować sterowniki, jak się uda, to później może uda się je zaktualizować chociażby przez windows update

Status
Zamknięty.
Do góry