Problem z aktualizacją Windows 7

wcpicker

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
121
Miasto
Łódzkie
Nie mogę zaktualizować Windows 7 Home Premium 64bit
Po wejściu w Windows Update i wybraniu opcji wyszukaj aktualizację
wyszukiwanie aktualizacji trwa w nieskończoność ( już kilka ładnych godzin)

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30569
Miasto
Trololololo
to ten lapek który kupiłeś ?? pomyśl może o świeżej instalacji systemu bo jak poczytałem to już drugi problem.

Conti

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
76
Zdecydowanie.
Jak lapek po kimś to tylko pełen format.

Ircus

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
54811
wcpicker napisał:

Masz opis jak rozwiązać ,ale jak wyżej Ci doradzają koledzy najlepiej zrobić format;
Jeszcze możesz spróbować usnąć z folderu SoftwareDistribution wszystko co się tam znajduje i ponownie spróbować zrobić aktualizację !
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

wcpicker

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
121
Miasto
Łódzkie
To ten co kupiłem, system świeżo zainstalowany, wstrzymam się z formatowaniem bo kobitka już się złości że grzebie się z tym tyle czasu a to niedziela nie poświęcam wystarczająco uwagi rodzinie :pala

Camel1965

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
37630
wcpicker napisał:
Kilka sposobów.
Panel sterowania>Rozwiązywanie problemów>System i zabezpiezczenia>Windows update.
Lub:

Lub:
Windows Repair Free portable.

Życzę sukcesów pozdrawiam.

saper1972

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
1
Kolega WCPICKER ma rację, sam ostatnio robilem kilka lapków i zaraz po formacie wyszukiwanie aktualizacji trwało w nieskończoność, żadna ze znanych metod nie pomogła, fakt, że miałem obrazy częściowo zaaktualizowane więc poprostu dałem spokój z aktualizacjami ale wychodzi na to, że to jakiś problem z serwerami Microsoftu.

wcpicker

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
121
Miasto
Łódzkie
Próbuje naprawić problem jak doradził Camel1965 Panel sterowania>Rozwiązywanie problemów>System i zabezpiezczenia>Windows update. Póki co od około 5 min wyszukuje problem, poczekam jeszcze trochę.

Conti

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
76
Wczoraj stawiałem win7, bo po przeszło 4 latach współpracy zaczął kaszleć.... Obraz partycji z w miarę swiezą instalacją (koniec 2012r). Długo szukał aktualizacji, znalazł przeszło 200 ważnych. Odznaczyłem tylko ta związana z update do win 10. Się to instalowało ..... i instalowało .....

wcpicker

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
121
Miasto
Łódzkie
Opiszę jak to z tą aktualizacją jest u mnie.
Przy wyborze ustawień: "wyszukaj aktualizacje, ale pozwól mi wybrać, czy je pobrać" wyszukiwało w nieskończoność
Przy ustawieniach: "zainstaluj aktualizacje automatycznie (zalecane) nie miałem żadnej informacji w trayu o statusie aktualizacji, byłem przekonany że nic z tego nadal nie będzie, po około godzinie wyłączyłem lapka i o dziwo :eek:
wyskoczyła informacja - trwa aktualizacja, nie wyłączaj komputera :szydera
Dociągnął sobie do 100% i wyłączył się, po ponownym załączeniu info czekaj chwilę trwa konfiguracja.
Wreszcie odpalił się, wchodzę w aktualizacje a tam widnieje - aktualizacja nigdy nie była wyszukiwana ( myślę że dlatego ponieważ przełączyłem w automat), idźmy dalej, po wejściu w historię aktualizacji wyświetla się info o zaktualizowaniu sporej ilości składników ( nie liczyłem ich , na oko 1/4 zakończona niepowodzeniem).
Włączyłem ponownie wyszukaj aktualizację i od około 10 min d..a blada.
Poczekamy może to jest tak że microsoft sam łaskawie decyduje kiedy użytkownicy 7 mają dostać aktualizacje :lanie

Zawisza Czarny

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
64
Miasto
Trójkąt Bermudzki
To samo miałem niedawno u siebie - o dziwo po reinstalacji Win7. Problem zaistniał chyba po którejś paczce aktualizacji podczas której windows zaproponował aktualizację windows update albo gdy zaznaczyłem opcję aby pobierać aktualizację innych programów Microsoft.
Próbowałem różnych sposobów i nic. Zainstalowałem od nowa system i na razie OK.

thorsten

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
6
Kilka godzin wyszukiwania aktualizacji to problem ? To taki problem w ciemno biorę. Na Viście ta lekka ''niedogodnośc'' trwa już tak długo, że nie pamiętam od jak dawna. Może 1,5 roku, może 2 lata. O ile sama instalacja Visty z płyty i pierwsze aktualizacje do SP2 włacznie idą szybko, to po instalacji SP2 rozpoczyna się cyrk. Nie wiem czy na W7 też macie coś takiego jak instalacja Agenta Update ( bo bez tego nie znajdzie reszty aktualizacji).
Sam ów Agent Update zainstaluje się dość szybko , a pózniej szuka aktualizacji , szuka, szuka .....i tak wyszukuje. Ja też poszukałem i dopiero w miarę coś mądrego znalazłem na hiszpańskich stronach. Porady typy wstrzymaj,zrestartuj , uruchom ponownie i takie tam bzdety na nic. Nawet te Microsoftowe. Problem, w przypadku Visty , bierze sie z tego całego nowego Agenta Update ( podobno).
Porada była aby pobrać starszą wersję Agenta i wtedy próbować ponownie wyszukiwać aktualizacje. Ale z tego co widzę , to też loteria. Włączam okienko wyszukiwania , i owszem szuka,szuka.... i to jak zażarcie szuka, że nie da się go powstrzymać nawet przez zabicie procesu. W tym czasie może (ale nie musi) w zasobniku wyskoczyć ikonka , że znaleziono aktualizacje a to okienko co wyszukuje , to dalej wyszukuje, a klikając w ikonę gdzie niby są, też nic nie ma. Też wyszukuje. A jak. W końcu od tego jest. W ubiegłą sobotę instalowałem system , to dopiero we wtorek po południu raczyły sie pokazać pozostałe aktualizacje. KILKA DÓB !!!
I też na tym nie koniec, bo trzeba sie modlic aby dobrze sie zainstalowały, bo później ( jak coś pójdzie nie tak) to może być szopka.System zacznie robić co mu się podoba i nie pozostanie nic innego jak tylko wszystko zacząć od nowa ( instalacja).
W sumie do lat poprzednich to kilka spraw z akualizacji zniknęło.Podobno wycofane.
Tak prywatnie podejrzewałem, że posiadaczom W7 , im bliżej końca wsparcia ,też bedzie przybywać kłopotów. A to coś nie wspierane, a to coś wycofane i takie tam. Ale chyba wzięli się za Was szybciej. No cóż zrobić , Windows. I tak wszyscy skończymy na W10 ( czy co oni tam jeszcze wymyślą ). Czy tego chcemy czy nie. Kasę trza bić.
ps.Była też inna odpowiedź i to ku niej jako bliższej prawdy bym się skłaniaj niż problem Agenta. Cicha polityka zniechęcania Microsoftu do starszych systemów. :eek:
No i tak to wygląda na dzień dzisiejszy. :england

senior38

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
238
Miasto
Świętokrzyskie
Poczekaj cierpliwie,windows sam pobierze aktualizacje i Cię powiadomi.Może to potrwać kilka dni. :)

wcpicker

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
121
Miasto
Łódzkie
senior38 napisał:
Poczekaj cierpliwie,windows sam pobierze aktualizacje i Cię powiadomi.Może to potrwać kilka dni. :)
Kumpel powiedział mi że u niego ta cierpliwość musiała trwać dwa tygodnie.
Zachęcają do 10 jak tylko mogą

thorsten

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
6
wcpicker :

.....................................................................................
wcpicker :
Jeśli problem z uaktualniem nie ustąpił nadal , to spróbuj może też i takiej opcji :
Znajdź w usługach ''paragraf'' - Usługa inteligentnego transferu w tle ( BITS), zaznacz ją kursorem i kliknij 1 raz w lewym górnym narożniku - uruchom ponownie. Ikonka akualizacji w zasobniku powinna zniknąć i po chwili ponownie się pojawić.
Najedź kursorem na nią i zobacz czy zmienia się % pobierania. Jak nie ,to ponownie powtórz operację. Czasem to pomaga , no niestety nie zawsze
ps. Usługa ta , pomimo że wygląda na aktywną, może być zamrożona.

Do góry